kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Zafír Press |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 159 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 21 cm |
| ISBN: | 978-963-88275-3-1 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| A kiadó előszava | 7 |
| Bevezetés | 8 |
| Hosszútávú hatások | 8 |
| Életmódváltás | 8 |
| A koszorúér-betegségről | 10 |
| Angina | 10 |
| Szívinfarktus | 10 |
| Szélütés (stroke) | 10 |
| Kockázatcsökkentés | 11 |
| Koleszterin | 11 |
| A lipidek | 11 |
| Milyen a megfelelő lipidösszetétel? | 11 |
| Magas vérnyomás | 12 |
| Cukorbetegség | 12 |
| A megfelelő testtömeg megőrzése | 13 |
| Dohányzás | 13 |
| A testmozgás hiánya | 13 |
| A szívbarát étrend | 14 |
| Zsírok a szívbarát étrendben | 15 |
| Halak | 17 |
| Növényi omega-3 zsírsav-források | 18 |
| Gyümölcsök és zöldségek a szívbarát étrendben | 20 |
| A teljes értékű gabonafélék, a zöldségek és a hüvelyesek szerepe | 29 |
| Mérsékelt mennyiségű sovány hús, hal, tejtermékek és tojás | 30 |
| A só és a cukor | 30 |
| Az életmód átfogó szemlélete | 32 |
| A megfelelő testtömeg | 32 |
| Családi szokások | 32 |
| A szívbarát konyha | 33 |
| Étteremben | 34 |
| A mesterszakács előszava | 36 |
| Egészséges, zsírszegény ételek készítése | 37 |
| Konyhafelszerelés | 37 |
| Grillezés | 37 |
| Sütőben sütés | 37 |
| Gőzölés | 37 |
| Főzés és buggyantás | 37 |
| Csőben sütés | 37 |
| Sütés/főzés mikrohullámú sütőben | 37 |
| Keverve sütés | 38 |
| Zsírjára sütés | 38 |
| Dinsztelés | 38 |
| Jótanácsok | 38 |
| Néhány egyszerű és zsírszegény levesalap | 39 |
| Csontleves marhacsontból | 39 |
| Csontleves csirkecsontból | 39 |
| Csontleves halcsontból | 39 |
| Zöldségleves | 39 |
| Reggelik | 41 |
| Fűszeres kompót | 43 |
| Reggeli gyümölcskehely | 43 |
| Meleg vajas sütemény vörös és fekete gyümölcsökkel | 44 |
| Nyári gyümölcsök édes morzsával | 45 |
| Búzacsírás müzli | 45 |
| Fahéjas-banános palacsinta mazsolával és juharsziruppal | 46 |
| Mustáros hering zabliszttel | 46 |
| Füstölt lazacos tortilla | 49 |
| Málnás-narancsos muffin | 49 |
| Zabkása mangóval, kókusztejjel és pálmacukorral | 50 |
| Sofrito | 50 |
| Levesek és saláták | 53 |
| Thaiföldi gazpacho | 54 |
| Perzsa hagymaleves mentával | 54 |
| Tortillás sütőtökleves | 56 |
| Hideg hummusleves sáfránnyal és joghurttal | 57 |
| Kókusztejes gesztenyeleves korianderrel | 57 |
| Forró, savanyú kagylós erőleves | 58 |
| Árpás minestrone pestóval | 58 |
| Asopao (csirkepaella-leves) | 61 |
| Tamarindleves rákkal | 61 |
| Fűszeres cézársaláta ropogós pármai sonkával és szárított paradicsommal | 62 |
| Saláta csicseriborsóval, céklával és karfiollal, currys-tojásos öntettel | 62 |
| Feta sajtos lepénnyel és csicseriborsóval készült saláta | 65 |
| Murgh chaat (fűszeres csirkés, mangós saláta) | 65 |
| Saláta wokban sült kacsából, gyömbéres és fenyérfüves öntettel | 66 |
| Fűszeres garnélasaláta (pla talay) | 66 |
| Hideg tenger gyümölcsei saláta tésztával | 69 |
| Narancsos-áfonyás füstölt pisztrángsaláta rukkolával és tárkonnyal | 69 |
| Előételek és könnyű fogások | 71 |
| Provence-i articsóka | 72 |
| Grillezett spárga póréhagymával | 72 |
| Padlizsán paradicsommal és tört búzás piláffal töltve | 75 |
| Csicseriborsóval töltött szőlőlevél | 75 |
| "Erdei" baguette mozzarellával | 76 |
| Grillezett portobello-burger ricottával és rukkolás salátával | 76 |
| Shiitake gomba tésztával és ázsiai pestóval | 79 |
| Menemen (török tojásrántotta) | 79 |
| Indokínai rizsestál paneerral és kesudióval | 80 |
| Pa-ad tofu | 80 |
| Tormás tonhal-tartár uborkával és naranccsal, céklakrémmel | 82 |
| Dhal pogácsa ázsiai panzanellával | 83 |
| Párolt kagyló illatos ázsiai fűszerekkel | 85 |
| Makrélás krémmel töltött paradicsom | 85 |
| Pisztrángos ceviche | 86 |
| Vékony szardíniás lepény | 86 |
| Főételek | 89 |
| Fűszeres padlizsán gombás raguval | 90 |
| Indiai morzsás zöldség | 90 |
| Sült kukorica és zölséges taco | 93 |
| Rataouille tökkel és cukkinivel | 93 |
| Mogyorókrémes tészta zellerrel és lágy fűszerekkel | 94 |
| Sáfrányos-fokhagymás gnocchi édesköményes raguval | 94 |
| Nyári zöldséges tészta citrommal és tárkonnyal | 97 |
| Csigatészta grillezett pirospaprikával és borsóval | 97 |
| Rizottó padlizsánnal, olajbogyóval és citrommal | 87 |
| Sütőben sült tökös rizottó | 98 |
| Laposhal mandulás bundában, sült krumplival és köményes ketchuppal | 101 |
| Grillezett laposhal articsókával, burgonyával és chilis-petrezselymes öntettel | 101 |
| Mustáris sült tőkehal citromhéjjal és kapribogyóval | 102 |
| Karamellizált tőkehal édes-savanyú mogyoróhagymával | 102 |
| Párolt tengeri süllő gyömbérrel és édes chilivel | 105 |
| Paprikás tőkehal bolognai portobello gombával | 105 |
| Csacsihal kagylóval és zöld vajjal | 106 |
| Makréla és mojo | 106 |
| Serpenyőben sült tonhal karórépával és marokkói öntettel | 109 |
| Füstölt chilis garnéla köménygumóval és céklás tzatzikivel | 109 |
| "Sült pisztráng a napilapban" | 110 |
| Párolt lazac gyömbéres misoval | 110 |
| Lazacos rizsgolyók uborkás-paradicsomos salátával | 113 |
| Ördöghal biryanival | 113 |
| Grillezett makréla csatnival és édeskömény-gumóval | 114 |
| Makrélás tajine | 114 |
| Szardellás tészta paradicsommal és kapribogyóval | 117 |
| Füstölt tőkehal csőben sütve | 117 |
| Thaiföldi csirke-bitok | 118 |
| Keleties "ragadós" csirke | 118 |
| Csirkehús tonhallal és babos-kukoricás salátával | 121 |
| Fűszeres csirkesült korianderes kuszkusszal | 121 |
| Pollo arrabiato (fűszeres csirkepörkölt tökkel, cihilivel és paradicsommal) | 122 |
| Kakas borban | 122 |
| Aszalt gyümölccsel, mandulával és vadrizzsel töltött csirkemell | 125 |
| Füstölt sonkával és kukoricával töltött csirkehús | 125 |
| Gyöngytyúk en papillote | 126 |
| Sült csibehús chililekvárral és joghurttal | 126 |
| Pulyka porchetta módra, mustáros aszalt gyümölcsökkel | 129 |
| Fácánvagdalt őszi gyümölcsökkel | 130 |
| Kacsahúsos sült tészta pasztinákkal | 130 |
| Balzsamecetes vadhús zöldborssal és vörös áfonyával | 133 |
| Sertés-bulgogi | 133 |
| Szicíliai báránysült sáfránnyal és mazsolás polentával | 134 |
| Fűszeres bárányszelet gyömbéres tökkel és korianderes samballal | 134 |
| "Mézesmázas" sonka chilivel, szilvával és mentás karórépával | 137 |
| Marhaszelet céklás-kapribogyós mártással | 138 |
| Grillezett marhaszelet rukkolás salsa verdével | 138 |
| Desszertek | 141 |
| Banán és savanyú narancs "részegesen" | 142 |
| Gyümölcsös sült kebab csokoládés kuszkusszal | 142 |
| Csokis banán csőben sütve | 145 |
| Eper Romanov módra | 145 |
| Körte portói borral és áfonyamártással | 146 |
| Kávés-mazsolás nektarin creme fraiche-sel | 146 |
| Almás-cseresznyés baklava fahéjas öntettel | 149 |
| Gyömbéres puding | 149 |
| Meggyes turamisu | 150 |
| Karamelles ananász és eper ánizsos-sáfrányos sziruppal | 150 |
| Gyümölcsös pite | 153 |
| Mogyoróvajas túrókrém torta | 153 |
| Alacsony zsírtartalmú szorbetek | 154 |
| Málnás-vodkás jégkása | 154 |
| Jégkása citrommal és íróval | 154 |
| Jégkása passiógyümölccsel és citranccsal | 154 |
| Ricottás jégkása | 154 |
| Réteges nyári puding | 155 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.