kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Zafír Press |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 21 cm |
ISBN: | 978-963-88275-3-1 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
A kiadó előszava | 7 |
Bevezetés | 8 |
Hosszútávú hatások | 8 |
Életmódváltás | 8 |
A koszorúér-betegségről | 10 |
Angina | 10 |
Szívinfarktus | 10 |
Szélütés (stroke) | 10 |
Kockázatcsökkentés | 11 |
Koleszterin | 11 |
A lipidek | 11 |
Milyen a megfelelő lipidösszetétel? | 11 |
Magas vérnyomás | 12 |
Cukorbetegség | 12 |
A megfelelő testtömeg megőrzése | 13 |
Dohányzás | 13 |
A testmozgás hiánya | 13 |
A szívbarát étrend | 14 |
Zsírok a szívbarát étrendben | 15 |
Halak | 17 |
Növényi omega-3 zsírsav-források | 18 |
Gyümölcsök és zöldségek a szívbarát étrendben | 20 |
A teljes értékű gabonafélék, a zöldségek és a hüvelyesek szerepe | 29 |
Mérsékelt mennyiségű sovány hús, hal, tejtermékek és tojás | 30 |
A só és a cukor | 30 |
Az életmód átfogó szemlélete | 32 |
A megfelelő testtömeg | 32 |
Családi szokások | 32 |
A szívbarát konyha | 33 |
Étteremben | 34 |
A mesterszakács előszava | 36 |
Egészséges, zsírszegény ételek készítése | 37 |
Konyhafelszerelés | 37 |
Grillezés | 37 |
Sütőben sütés | 37 |
Gőzölés | 37 |
Főzés és buggyantás | 37 |
Csőben sütés | 37 |
Sütés/főzés mikrohullámú sütőben | 37 |
Keverve sütés | 38 |
Zsírjára sütés | 38 |
Dinsztelés | 38 |
Jótanácsok | 38 |
Néhány egyszerű és zsírszegény levesalap | 39 |
Csontleves marhacsontból | 39 |
Csontleves csirkecsontból | 39 |
Csontleves halcsontból | 39 |
Zöldségleves | 39 |
Reggelik | 41 |
Fűszeres kompót | 43 |
Reggeli gyümölcskehely | 43 |
Meleg vajas sütemény vörös és fekete gyümölcsökkel | 44 |
Nyári gyümölcsök édes morzsával | 45 |
Búzacsírás müzli | 45 |
Fahéjas-banános palacsinta mazsolával és juharsziruppal | 46 |
Mustáros hering zabliszttel | 46 |
Füstölt lazacos tortilla | 49 |
Málnás-narancsos muffin | 49 |
Zabkása mangóval, kókusztejjel és pálmacukorral | 50 |
Sofrito | 50 |
Levesek és saláták | 53 |
Thaiföldi gazpacho | 54 |
Perzsa hagymaleves mentával | 54 |
Tortillás sütőtökleves | 56 |
Hideg hummusleves sáfránnyal és joghurttal | 57 |
Kókusztejes gesztenyeleves korianderrel | 57 |
Forró, savanyú kagylós erőleves | 58 |
Árpás minestrone pestóval | 58 |
Asopao (csirkepaella-leves) | 61 |
Tamarindleves rákkal | 61 |
Fűszeres cézársaláta ropogós pármai sonkával és szárított paradicsommal | 62 |
Saláta csicseriborsóval, céklával és karfiollal, currys-tojásos öntettel | 62 |
Feta sajtos lepénnyel és csicseriborsóval készült saláta | 65 |
Murgh chaat (fűszeres csirkés, mangós saláta) | 65 |
Saláta wokban sült kacsából, gyömbéres és fenyérfüves öntettel | 66 |
Fűszeres garnélasaláta (pla talay) | 66 |
Hideg tenger gyümölcsei saláta tésztával | 69 |
Narancsos-áfonyás füstölt pisztrángsaláta rukkolával és tárkonnyal | 69 |
Előételek és könnyű fogások | 71 |
Provence-i articsóka | 72 |
Grillezett spárga póréhagymával | 72 |
Padlizsán paradicsommal és tört búzás piláffal töltve | 75 |
Csicseriborsóval töltött szőlőlevél | 75 |
"Erdei" baguette mozzarellával | 76 |
Grillezett portobello-burger ricottával és rukkolás salátával | 76 |
Shiitake gomba tésztával és ázsiai pestóval | 79 |
Menemen (török tojásrántotta) | 79 |
Indokínai rizsestál paneerral és kesudióval | 80 |
Pa-ad tofu | 80 |
Tormás tonhal-tartár uborkával és naranccsal, céklakrémmel | 82 |
Dhal pogácsa ázsiai panzanellával | 83 |
Párolt kagyló illatos ázsiai fűszerekkel | 85 |
Makrélás krémmel töltött paradicsom | 85 |
Pisztrángos ceviche | 86 |
Vékony szardíniás lepény | 86 |
Főételek | 89 |
Fűszeres padlizsán gombás raguval | 90 |
Indiai morzsás zöldség | 90 |
Sült kukorica és zölséges taco | 93 |
Rataouille tökkel és cukkinivel | 93 |
Mogyorókrémes tészta zellerrel és lágy fűszerekkel | 94 |
Sáfrányos-fokhagymás gnocchi édesköményes raguval | 94 |
Nyári zöldséges tészta citrommal és tárkonnyal | 97 |
Csigatészta grillezett pirospaprikával és borsóval | 97 |
Rizottó padlizsánnal, olajbogyóval és citrommal | 87 |
Sütőben sült tökös rizottó | 98 |
Laposhal mandulás bundában, sült krumplival és köményes ketchuppal | 101 |
Grillezett laposhal articsókával, burgonyával és chilis-petrezselymes öntettel | 101 |
Mustáris sült tőkehal citromhéjjal és kapribogyóval | 102 |
Karamellizált tőkehal édes-savanyú mogyoróhagymával | 102 |
Párolt tengeri süllő gyömbérrel és édes chilivel | 105 |
Paprikás tőkehal bolognai portobello gombával | 105 |
Csacsihal kagylóval és zöld vajjal | 106 |
Makréla és mojo | 106 |
Serpenyőben sült tonhal karórépával és marokkói öntettel | 109 |
Füstölt chilis garnéla köménygumóval és céklás tzatzikivel | 109 |
"Sült pisztráng a napilapban" | 110 |
Párolt lazac gyömbéres misoval | 110 |
Lazacos rizsgolyók uborkás-paradicsomos salátával | 113 |
Ördöghal biryanival | 113 |
Grillezett makréla csatnival és édeskömény-gumóval | 114 |
Makrélás tajine | 114 |
Szardellás tészta paradicsommal és kapribogyóval | 117 |
Füstölt tőkehal csőben sütve | 117 |
Thaiföldi csirke-bitok | 118 |
Keleties "ragadós" csirke | 118 |
Csirkehús tonhallal és babos-kukoricás salátával | 121 |
Fűszeres csirkesült korianderes kuszkusszal | 121 |
Pollo arrabiato (fűszeres csirkepörkölt tökkel, cihilivel és paradicsommal) | 122 |
Kakas borban | 122 |
Aszalt gyümölccsel, mandulával és vadrizzsel töltött csirkemell | 125 |
Füstölt sonkával és kukoricával töltött csirkehús | 125 |
Gyöngytyúk en papillote | 126 |
Sült csibehús chililekvárral és joghurttal | 126 |
Pulyka porchetta módra, mustáros aszalt gyümölcsökkel | 129 |
Fácánvagdalt őszi gyümölcsökkel | 130 |
Kacsahúsos sült tészta pasztinákkal | 130 |
Balzsamecetes vadhús zöldborssal és vörös áfonyával | 133 |
Sertés-bulgogi | 133 |
Szicíliai báránysült sáfránnyal és mazsolás polentával | 134 |
Fűszeres bárányszelet gyömbéres tökkel és korianderes samballal | 134 |
"Mézesmázas" sonka chilivel, szilvával és mentás karórépával | 137 |
Marhaszelet céklás-kapribogyós mártással | 138 |
Grillezett marhaszelet rukkolás salsa verdével | 138 |
Desszertek | 141 |
Banán és savanyú narancs "részegesen" | 142 |
Gyümölcsös sült kebab csokoládés kuszkusszal | 142 |
Csokis banán csőben sütve | 145 |
Eper Romanov módra | 145 |
Körte portói borral és áfonyamártással | 146 |
Kávés-mazsolás nektarin creme fraiche-sel | 146 |
Almás-cseresznyés baklava fahéjas öntettel | 149 |
Gyömbéres puding | 149 |
Meggyes turamisu | 150 |
Karamelles ananász és eper ánizsos-sáfrányos sziruppal | 150 |
Gyümölcsös pite | 153 |
Mogyoróvajas túrókrém torta | 153 |
Alacsony zsírtartalmú szorbetek | 154 |
Málnás-vodkás jégkása | 154 |
Jégkása citrommal és íróval | 154 |
Jégkása passiógyümölccsel és citranccsal | 154 |
Ricottás jégkása | 154 |
Réteges nyári puding | 155 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.