A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szív- és érbetegek nagy diétáskönyve

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta
Budapest
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 352 oldal
Sorozatcím: SpringMed Diétás Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-9914-39-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A szív-és érbetegek diétás könyve nemcsak szív- és érbetegeknek szól! A szívbetegségekben történő elhalálozás ma is a vezető halálok a világon és hazánkban is! A könyv segítséget nyújt azoknak, akik hajlandók az életvitelükön változtatni, hogy javítsanak az általános közérzetükön és megelőzzék a bajt! A betegséget mindig könnyebb megelőzni, mint kezelni! Az orvos- dietetikus és életmódtanácsadó szerzőpáros nem egy diétával és receptgyűjteménnyel örvendeztette meg olvasóit és segített praktikus tanácsaival betegeknek, hozzátartozóiknak, és az egészséges életre vágyóknak!

Tartalom

A SZÍV- ÉS ÉRBETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE 21
(írta: Dr. Zajkás Gábor)
A táplálkozás szerepe 23
Kockázati tényezők 24
Ajánlása szív- és érrendszeri betegségek
megelőzésére és gyógyítására 25
Táplálkozzunk változatosan! 26
Ügyeljünk testtömegünkre! 27
Testtömeg és derékkörfogat 27
Táplálkozás és testmozgás 29
Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt! 33
Fogyasszunk élelmi rostokban gazdag gabonatermékeket! 37
Tengeri halak fogyasztásának előnyei 39
Koleszterin- és zsírbeviteli javaslatok 41
A cukros ételek és italok kerülendők! 45
Alkoholfogyasztás csak mértékkel! 46
Kevés sóval egészségesebb! 47
Táplálkozási ajánlások fokozott kockázat esetén 49
AZ ÉTRENDI AJÁNLÁSOK GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA 57
(írta: Gyurcsáné Kondrát Ilona)
Tápanyagokon belüli mennyiségi és minőségi válogatás 60
Fehérjék 61
Szénhidrátok 62
Zsiradékok 65
Vitaminok, ásványi anyagok 69
Az étkezési ritmus kialakítása 74
Folyadékbevitel 75
Energiaigény 76
Konyhasóbevitel 77
Miből áll a mediterrán étrend? 78
MINTAÉTRENDEK 83
RECEPTEK 105
(írta: Gyurcsáné Kondrát Ilona)
Szendvicsek, szendvicsre valók 111
Levesek 119
Húsételek 141
Húspótló ételek 183
Mártások 195
Köretek 202
Főzelékek 217
Tésztaételek 227
Saláták 235
Desszertek 261
RECEPTEK TÁPANYAGTARTALMA 279
Élelmiszerek tápanyagtartalma 294
SZÍNES MELLÉKLET AZ ÉTELEKRŐL 319
HASZNOS INFORMÁCIÓK 321
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem