Keményítőgyártás | |
A keményítőgyártás története | 3 |
A keményítő fizikai és kémiai tulajdonságai | 3 |
Keményítőipari alapanyagok | 4 |
Kukorica | 4 |
Burgonya | 8 |
Búza | 11 |
Egyéb keményítőtartalmú alapanyagok | 13 |
A burgonyakeményítő-gyártás technológiája | 17 |
A burgonya tisztítása, mosása | 17 |
Reszelés, zúzás | 17 |
A keményítő kimosása | 18 |
A nyers keményítő tisztítása, finomítása | 19 |
A keményítőtej víztelenítése, szárítása | 19 |
A búzakeményítő-előállítás technológiája | 22 |
A liszt átvétele, tárolása, tészta készítése | 23 |
A keményítő kimosása, tiszítása, víztelenítése, szárítása | 24 |
A sikér feldolgozása | 27 |
Kukoricakeményítő előállítása | 30 |
A kukorica tisztítása | 30 |
A kukorica áztatása | 31 |
A kukorica durva őrlése, csíraelválasztás | 32 |
Finom őrlés, rostleválasztás | 33 |
A nyers keményítőtej tiszítása, a fehérje elválasztása | 35 |
A tisztított keményítőtej víztelenítése | 36 |
A kukoricakeményítő-gyártás ikertermékei, hasznosításuk | 37 |
Áztatóvíz | 37 |
Kukoricacsíra | 37 |
Héj- és dararész | 38 |
Gluten | 38 |
A keményítő cukortermékei | 40 |
Keményítőszörpféleségek gyártása | 40 |
Enzimek alkalmazása a keménítőszörp- és cukorféleségek előállításában | 42 |
A hidrolizált keményítőszörp tisztítása, besűrítése | 50 |
Keményítőszörpök tárolása, szállítása | 51 |
Kristályos dextróz gyártása | 52 |
Ízesített dextrózpasztillák készítése | 54 |
Izoszörp gyártása | 55 |
Invertszörp tisztítása, besűrítése | 57 |
Az izoszörp tárolása és szállítása | 57 |
Módosított keményítők, keményítőszármazékok | 62 |
Duzzadó keményítők | 62 |
Hígan fövő keményítők | 64 |
Dextrinek | 65 |
Pörkdextrin előállítása | 66 |
Folytonos dextringyártás | 67 |
Enzimes dextringyártás | 69 |
Keményítőéterek és -észterek | 69 |
Munkavédelmi és baleset-elhárítási rendszabályok | 72 |
Szeszes italok gyártása | |
A szeszes italok fogalma | 74 |
A gyümölcspálinka | 74 |
A likőr | 74 |
A gyümölcspálinka gyártása | 75 |
A gyümölcsszeszipar nyersanyagai | 75 |
A gyümölcscefre készítése | 78 |
A gyümölcscefre erjesztése | 83 |
A kiterjedt gyümölcscefrék lepárlása | 86 |
Likőrgyártás | 96 |
A likőripari termékek csoportosítása, jellemzése | 96 |
A likőrgyártás anyagai | 97 |
Féltermékek előállítása | 100 |
Késztermékek összeállítása | 103 |
A szeszes italok raktározása, érlelése, derítése, szűrése | 107 |
A szeszes italok palackozása, kimért italok töltése | 108 |
A palackozás műveletei | 108 |
A kimért italok töltése | 109 |
Minőség-ellenőrzés | 110 |
Minőség-ellenőrzés és minőségszabályozás | 110 |
Baleseti veszélyforrások és elhárításuk a szeszesital-iparban, higiéniai követelmények | 111 |