A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szesz- és likőripari technológia III.

Élelmiszeripari szakközépiskolák tankönyve/Az 1913-3 szesz- és likőrgyártó szakma számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 117 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-232-198-7
Megjegyzés: Tankönyvi szám: É-370/III.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Keményítőgyártás
A keményítőgyártás története3
A keményítő fizikai és kémiai tulajdonságai3
Keményítőipari alapanyagok4
Kukorica4
Burgonya8
Búza11
Egyéb keményítőtartalmú alapanyagok13
A burgonyakeményítő-gyártás technológiája17
A burgonya tisztítása, mosása17
Reszelés, zúzás17
A keményítő kimosása18
A nyers keményítő tisztítása, finomítása19
A keményítőtej víztelenítése, szárítása19
A búzakeményítő-előállítás technológiája22
A liszt átvétele, tárolása, tészta készítése23
A keményítő kimosása, tiszítása, víztelenítése, szárítása24
A sikér feldolgozása27
Kukoricakeményítő előállítása30
A kukorica tisztítása30
A kukorica áztatása31
A kukorica durva őrlése, csíraelválasztás32
Finom őrlés, rostleválasztás33
A nyers keményítőtej tiszítása, a fehérje elválasztása35
A tisztított keményítőtej víztelenítése36
A kukoricakeményítő-gyártás ikertermékei, hasznosításuk37
Áztatóvíz37
Kukoricacsíra37
Héj- és dararész38
Gluten38
A keményítő cukortermékei40
Keményítőszörpféleségek gyártása40
Enzimek alkalmazása a keménítőszörp- és cukorféleségek előállításában42
A hidrolizált keményítőszörp tisztítása, besűrítése50
Keményítőszörpök tárolása, szállítása51
Kristályos dextróz gyártása52
Ízesített dextrózpasztillák készítése54
Izoszörp gyártása55
Invertszörp tisztítása, besűrítése57
Az izoszörp tárolása és szállítása57
Módosított keményítők, keményítőszármazékok62
Duzzadó keményítők62
Hígan fövő keményítők64
Dextrinek65
Pörkdextrin előállítása66
Folytonos dextringyártás67
Enzimes dextringyártás69
Keményítőéterek és -észterek69
Munkavédelmi és baleset-elhárítási rendszabályok72
Szeszes italok gyártása
A szeszes italok fogalma74
A gyümölcspálinka74
A likőr74
A gyümölcspálinka gyártása75
A gyümölcsszeszipar nyersanyagai75
A gyümölcscefre készítése78
A gyümölcscefre erjesztése83
A kiterjedt gyümölcscefrék lepárlása86
Likőrgyártás96
A likőripari termékek csoportosítása, jellemzése96
A likőrgyártás anyagai97
Féltermékek előállítása100
Késztermékek összeállítása103
A szeszes italok raktározása, érlelése, derítése, szűrése107
A szeszes italok palackozása, kimért italok töltése108
A palackozás műveletei108
A kimért italok töltése109
Minőség-ellenőrzés110
Minőség-ellenőrzés és minőségszabályozás110
Baleseti veszélyforrások és elhárításuk a szeszesital-iparban, higiéniai követelmények111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem