A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szervezés az élelmiszeripari vállalati gyakorlatban

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Élelmiszeripari Gazdaságkutató Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Módszertani kiadványsorozat
Kötetszám: 14
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv 250 példányban jelent meg. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Jelen kiadványunkban vállalati szervező szakemberek által kidolgozott, olyan szervezési tanulmányokat, javaslatokat adunk közre, amelyek - úgy véljük - témájuknál fogva az élelmiszeripari... Tovább

Előszó

Jelen kiadványunkban vállalati szervező szakemberek által kidolgozott, olyan szervezési tanulmányokat, javaslatokat adunk közre, amelyek - úgy véljük - témájuknál fogva az élelmiszeripari vállalatok többségének érdeklődésére tarthatnak számot, ugyanakkor tagvállalataink azon régi és jogos igényének a kielégítését is szeretnénk szolgálni, ami egymás szervezési tevékenységének, gyakorlati tapasztalatainak, problémáinak - a szakágazaton túli - megismerésére, kicserélésére az ilyen információk minél szélesebb körben való terjesztésére vonatkozik. Kiadványunkkal ezt az információ áramlást is kívánjuk megalapozni és ismételten arra kérni tagvállalatainkat, hogy amennyiben
- tapasztalatcserére alkalmasnak tűnő,
- nem a vállalat specifikumait tükröző,
- megoldásában, vagy módszerében, metodikájában máshol is felhasználható
szervezési javaslatuk, tanulmányuk van (vagy a jövőben ilyen lesz), folyamatosan juttassák el hozzánk, mi pedig gondoskodni fogunk ezek elterjesztéséről.
Egyidejűleg köszönetet mondunk a mostani kiadványunkban közreadott anyagok szerzőinek, az érintett trösztök és vállalatok vezetőinek, hogy célkitűzéseinket megértve, anyagainkat rendelkezésünkre bocsátották. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
Állatfogalmi és Húsipari Tröszt
Szervezési információ rendszer kialakítása 9
1,0 A rendszer célja és működése 9
2,0 A szervezési információk rendszerezése 11
Gabonaipari Tröszt
Szervezés módszertani irányelvek 19
Magyar Hűtőipar
Alkalmazotti létszámnormatívák kialakítása a hűtőipar gyáraiban 33
Magyar Hűtőipar Győri Gyára
A rakoncás tárolás és a gépi anyagmozgatás szervezési munkáinak ismertetése és értékelése 59
Söripari Vállalatok Trösztje
Korszerű anyagmozgatási rendszer és raktározás a Soproni Sörgyárban 69
1,0 A szervezés konkrét célja 69
2,0 Helyzetfelmérés 69
2,1 A gépsorok elhelyezése, tárolása 69
2,2 A göngyöleg- és készáru mozgatás 70
2,3 Munkaerőhelyzet az anyagmozgatás területén 70
2,4 Termelés, értékesítés 71
3,0 Szervezési alapelvek, szempontok 71
4,0 Az elfogadott szervezési javaslat 72
4,1 Szervezési változatok 72
4,2 Az elfogadott szervezési javaslat 74
4,21 A fejtőgépsor elhelyezése 74
4,22 Az új göngyöleg- és készáruraktár 74
4,23 Anyagmozgató gépek, anyagmozgatás 75
4,24 Egyéb berendezések szükséglete, karbantartás, üzemeltetés 76
4,25 Szállítási kérdések 77
4,26 Munkaerőigény 77
4,27 Várható eredmény 78
5,0 Vezetői döntések, jelenlegi helyzet 79
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem