Átlagos atomsúlyok | 11 |
A szén atomsúlyának többszörösei | 12 |
A hidrogén atomsúlyának többszörösei | 12 |
Az oxigén atomsúlyának többszörösei | 13 |
Fontosabb egyéb atomsúlyok és többszöröseik | 13 |
Atom- és funkciós csoportok csoprtsúlyai és azok többszörösei | 15 |
A fontosabb funkciós csoportok | 18 |
Szerves vegyülettek elnevezési szabályai | 20 |
Szerves vegyületek adatai és tulajdonságai | 39 |
Magyarázat a táblázathoz | 39 |
Rövidítések magyarázata | 41 |
Összegképlet-mutató a "Szerves vegyületek adatai és tulajdonságai" c. táblázathoz | 662 |
A vegyületek növekvő olvadáspont szerint rendezett sorszámai | 687 |
A vegyületek sorszámai a növekvő forráspont szerint rendezve | 703 |
Szerves vegyületek olhatósága vízben 0-100 fokon | 718 |
Szerves vegyületek oldhatósága etanolban 0-70 fokon | 720 |
Néhány szervetlen vegyület oldhatósága szerves oldószerekben 15-30 fokon | 721 |
Az acetonoldat súlyszázalékánaak és 25/4 fonon mért sűrűségének összefüggése | 722 |
Az ecetsav sűrűségének változása 0 és 40 fok között | 722 |
Az ecetsavoldat fajsúlya és CH3COOH-tartalma 20 fokon | 722 |
Az etilalkohol sűrűségének változása 10 és 40 foko között | 724 |
Az etanol fajsúlyának összefüggése a súly- és a térfogat százalékkal 15 fokon | 725 |
A térfogat- és súlyszázalék összefüggése etilalkohol-víz 15,56 fokos elegyére | 726 |
A formaldehidoldalt súlyszázalékának és 18/4 fokon mért sűrűségének összefüggése | 726 |
A nádcukoroldat súlyszázalékának és 20/4 fokon mért sűrűségének összefüggése | 726 |
A glicerin sűrűségének változása 15 és 30 fok között | 727 |
A hangyasavoldat sűrűségének változása 0 és 30 fok között | 727 |
A metilalkohol sűrűségének változása 0 és 30 fok között | 728 |
Néhány szerves vegyület hővezetési tényezője | 729 |
Néhány gáz és gőz hővezetési tényezője | 730 |
Néhány szerves vegyület vizes oldatának fajhője szobahőmérsékleten | 731 |
Fontosabb szerves vegyületek termodinamikai adatai | 732 |
Szerves vegyületek forráspontja 1-60 at nyomások, valamint kritikus hőmérsékletük és nyomásuk | 738 |
Szerves vegyületek forráspntja 1-760 torr nyomáson | 740 |
Néhány oldószerelegy forráspontja 1-760 torr nyomáson | 749 |
Néhány oldószer molális forráspont-emelkedése és fagyáspontcsökkenése | 750 |
Néhány szerves vegyület vizes oldatának molekuláris fagyáspont-csökkentése | 751 |
Néhány oldószer köbös hőtágulása | 752 |
Néhány szerves vegyület felültei feszültsége | 753 |
Néhány szerves vegyület vizes oldatának felületi feszültsége a koncentráció függvényében | 757 |
Néhány szerves vegyület viszkozitaás a hőmérséklet függvényvében | 758 |
Néhány szerves vegüylet viszkozitása gáz- vagy gőzhalmazállapotban | 761 |
Néhány szerves folyadék delektromos tényezője 20 fokon | 763 |
Szerves vegyületek mágneses szuszceptibilitása | 764 |
Néhány szerves sav disszociációs egyensúlyi állandója és annak kitevője | 767 |
Néhány szerves bázis disszociációs egyensúlyi állandója és annak kitevője | 768 |
Néhány atomrefrakckió-érték | 771 |
A molekula-refrakció kiszámítása | 772 |
Kötési energiák | 773 |
Néhány szerves kötés hosszúsága | 774 |
Néhány vegyértékszög | 774 |
Szerves vegyületek krisztályszerkezetének adatai | 775 |
Szerves vegyületek fontosabb csoportjainak jellemző infravörös elnyelési sávjai | 785 |
Szerves vegyületek fontosabb csoportjaira jellemző C-H, O-H, N-H vegyértékrezgések az infravörös hullámtartományban | 800 |
Fontosabb szerves vegyületek oldhatósági osztályai | 801 |
Reakciók a szerves vegyületek elemi alkotórészeinek kimutatására | 804 |
Reakciók a szerves vegyületek jellemző funkciós csoportjainak kimutatására | 808 |
Aldehidek fontosabb származékainak olvadáspontja | 812 |
Alkoholok fontosabb származékainak olvadáspontja | 813 |
Primer amidok xantil-amidjainak olvadáspontja | 815 |
Primer és szekunder alifás aminok fontosabb származékainak olvadáspontja | 816 |
Primer aromás aminok fontosabb származékainak olvadáspontja | 817 |
Szekunder aromás aminok fontosabb származékainak olvadáspontja | 818 |
Tercier aminok fontosabb származékainak olvadáspontja | 819 |
Fontosabb aminosavak azonosítására alkalmas adatok | 821 |
Aromás éterek fontosabb származékainak olvadáspontja | 821 |
Fenolok fontosabb származékainak olvadáspontja | 823 |
Fontosabb alifás halogenidek azonosítására alkalmas forráspontadatok | 824 |
Fontosabb aromás halogenidek azonosítására alkalmas adatok | 825 |
Karbonsavak fontosabb származékainak olvadáspontja | 826 |
Ketonok fontosabb származékainak olvadáspontja | 829 |
Néhány kinon fontosabb származékainak olvadáspontja | 831 |
Néhány merkaptán és tiofenol származékainak olvadáspontja | 831 |
Szénhidrátok azonosítására felhasználható néhány jellemzője | 832 |
Aromás szénhidrogének fontosabb származékainak olvadáspontja | 832 |
Szulfonsavak fontosabb származékainak olvadáspontja | 834 |
Fontosabb szorzószámok a súly szerint analízishez | 835 |
Néhány vizes oldatban titrálható szerves sav adatai a térfogatos analízishez | 838 |
Néhány vizes oldatban titrálható szerves bázis adatai a térfogatos analízishez | 840 |
Néhány elem és csoport szorzószámai a térfogatos analízishez | 841 |
Nemvizes oldatban használható sav-bázis indikátorok | 844 |
A száraz nitrogéngáz sűrűségének logaritmusai a Dumas-féle mikro-nitrogénmeghatározáshoz | 846 |
A barométer helyesbítése | 854 |
Gáz-folyadék kromatográfiás megosztófolyadékok és alkalmazásuk felső hőmérséklete | 854 |
Standard anyagként használható vegyületek adatai | 855 |
Néhány analitikai fontosságú szerves azeotrop oldószerelegy adatai | 858 |
Éghető folyadékok és gázok tűzveszélyességére jellemző adatok | 858 |
Néhány anyag vízmegkötő képessége | 860 |
Gázok előállítása és tisztítása | 860 |
Oldószerek tisztításának és víztelenítésének módja | 861 |
Hűtőkeverékek | 864 |
Ötszámjegyű logaritmusok | 865 |
Felhasznált irodalom | 888 |