1.067.339

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerves kémia (töredék)

I. félév - II. rész/Kézirat

Szerző
Szeged
Kiadó: Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerészi Kar
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 208 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Alifás oxovegyületek
Alifás oxovegyületekről általában239
Alifás alheidek
Alifás aldehydekről általában. Nomenklatura239
Aldehyedk általános előállítása241
Aldehydek fizikai tulajdonságai244
Aldehydek kémiai tulajdonságai245
Fontosabb aldehydek257
Alifás ketonok
Ketonokról általában. Nomenklatura263
Ketonok általános előállítása264
Ketonok fizikai tulajdonságai266
Ketonok kémiai tulajdonságai267
Fontosabb ketonok272
Oxy-oxo-vegyületek274
Dioxo-vegyületek276
Ketenek278
Oxo-vegyületek előállításának és reakcióinak összefoglaló táblázata280
Alifás carbonsavak
Alifás carbonsavakről általában283
Alifás telített monocarbonsavak
Zsirsavak fizikai sajátságai és szerkezete285
Carbonsavak általános előállítása288
Carbonsavak kémiai tulajdonságai292
Fontosabb zsirsavak295
Carbonsavszármazékok
Carbonsavhaloidok299
Carbonsavesterek303
Carbonsavanhydridek315
Carbonsavamidok319
Egyéb carbonsavszármazékok (iminoaetherek, carbonsavamidinek, carbonsavnitrilek, isonitrilek, savhydrazidok, savazidok)321
Telitetlen carbonsavak327
Dicarbonsavak336
Szénláncban helyettesített alifás carbonsavak349
Halogénezett carbonsavak349
Oxycarbonsavak353
Szénsavszármazékok363
Oxocarbonsavak381
Aminosavak388
Carbonsavak előállításának és reakcióinak összefoglaló táblázáta401
Peptidek és fehérjék
Peptidek
A peptidekről általában405
Aminosavak funkciós csoportjainak védelme peptidszintézisnél405
Peptidszintézisek408
Fehérjék
A fehérjék szerkezete411
Fontosabb fehérjék415
Szénhydratok
Szénhydratokról általában419
Monosaccharidok421
Monosaccharidok beosztása421
Monosaccharidok kémiai reakciói423
Cukrok lebontása432
Fontosabb monosaccharidok435
Disaccharidok439
Polysaccharidok442

Dr. Clauder Ottó

Dr. Clauder Ottó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Clauder Ottó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem