1.061.441

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerves kémia szakmunkásoknak

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 327 oldal
Sorozatcím: Ipari szakkönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 2. kiadás. 159 fekete-fehér fotóval, ábrával illusztrálva. Tankönyvi szám: 30458.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános ismertetés13
A szerves vegyületek sajátos jellege13
Organogén elemek15
Paraffinok (telített szénhidrogének)15
Paraffinok (alkánok)15
Láncizoméria24
Telítetlen szénhidrogének31
Olefinek (alkének)31
Acetilének (alkinok)41
Kőolaj és földgáz48
Kőszén53
Halogénezett szénhidrogének58
Szubsztitúció58
Helyzetizoméria60
Halogénezett szénhidrogének62
Wurtz-szintézis67
Egyértékű alkoholok (alkanolok)68
Általános tudnivalók az alkoholokról68
Metanol77
Etanol78
Többértékű alkoholok81
Éterek86
Kéntartalmú alkilvegyületek96
Merkaptánok (alkántiolok)96
Tioéterek97
Szulfonsavak101
Alifás aminok103
Aminok103
Alkilolaminok107
Aldehidek és ketonok109
A karbonilcsoport109
Aldehidek (alkanálok)110
Polimerizáció117
Ketonok (alkanonok)120
Monokarbonsavak125
Karboxilcsoport125
A monokarbonsavak homológsora126
Fontosabb zsírsavak és felhasználásuk131
Dikarbonsavak134
Fogalommeghatározás134
A dikarbonsavak homológ sora135
A fontosabb dikarbonsavak és felhasználásuk139
Oxikarbonsavak145
Fogalommeghatározás145
Fontosabb oxikarbonsavak146
Aminosavak151
Fogalommeghatározás151
Nomenklatúra151
Az aminosavak tulajdonságai152
Az aminosavak előállítása153
Fehérjék153
Szerves fémvegyületek156
Fogalommeghatározás156
Szerves magnéziumvegyületek156
Ólomalkilok157
Alumíniumalkilok157
Szerves cinkvegyületek159
Észterek160
Az észterekről általában160
Gyümölcsészterek162
Ásványisavas észterek165
Viaszok169
Zsírok170
A zsírokról általában170
A természetes zsírok kivonása172
A zsírok keményítése172
Szappanok173
Fogalommeghatározás173
A szappanok tulajdonságai, reakciói175
Vízben oldható szappanok175
Vízben oldhatatlan szappanok178
Szénhidrátok181
Fogalommeghatározás181
Monoszacharidok183
Diszacharidok187
Répacukor191
Poliszacharidok195
Cellulóz198
Cellulózgyártás200
A cellulóz felhasználása202
Cellulózalapú műszálak előállítása202
Gumi205
Benzol - naftalin - antracén230
A benzolgyűrű sajátos jellege230
Benzol232
Naftalin234
Antracén236
Alkil- és halogénszubsztitúciós termékek237
Alkilbenzolok237
Benzolszénhidrogének halogénezése243
Wurtz-Fittig-féle reakciók245
Friedel-Crafts-reakció245
Fenolok247
Aromás nitrovegyületek257
Nitrovegyületek257
I. és II. osztályú szubsztituensek259
A nitrovegyületek tulajdonságai és felhasználásuk261
Aromás aminok264
Fogalommeghatározás264
Anilin268
Aromás szulfovegyületek270
Szulfonsavak270
Szulfoklórozott szulfamidok273
Aromás karbonsavak275
Fogalommeghatározás275
Tulajdonságok277
Aromás karbonsavak előállítása280
Az aromás karbonsavak felhasználása284
Hetarociklusos vegyületek298
Általános rész298
Piridin298
Tiofén300
Furán301
Műanyagok306
Általános rész306
Fogalommeghatározás307
Felosztás308
Fontosabb műanyagok308
Színezékek320
Fogalommeghatározás320
Felosztás321
Fontosabb színezékek325
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem