Aminokarbonsavak | 787 |
Alfa-aminosavak | 787 |
A fehérjék hidrolízise során képződő aminosavak | 788 |
A fehérjeeredetű aminosavak elválasztása és meghatározása | 792 |
Az alfa-aminosavak előállítása | 797 |
Az alfa-aminosavak fizikai tulajdonságai | 804 |
A természetes amiosavak térszerkezete | 806 |
Az alfa-aminosavak kémiai tulajdonságai | 812 |
Az alfa-aminosavak szerepe az élő szervezetben | 820 |
A fontosabb fehérjeeredetű aminosavak | 824 |
Béta-aminosavak | 841 |
Epszilon-aminosavak; Superpolyamidok | 844 |
Peptidek | 846 |
A klasszikus peptidszintézisek | 847 |
A peptidek szerkezetének felderítése | 862 |
A természetes peptidek | 868 |
Fehérjék | 873 |
A fehérjék tulajdonságai | 874 |
A fehérjék oldékonysága | 874 |
A fehérjék amfoter jellege | 876 |
A fehérjék kimutatása | 877 |
A fehérjék szerkezete | 878 |
A fehérjék molekulasúlya | 878 |
A fehérjék primer struktúrája | 879 |
A fehérjék szekunder és tercier struktúrája | 885 |
A szekunder és tercier struktúra vizsgálata | 887 |
A fontosabb fehérjék | 895 |
A fontosabb proteinek | 895 |
A fontosabb proteidek | 899 |
Fiziológiailag aktív proteidek | 901 |
Szénhydratok | |
A szénhydratok csoportosítása | 907 |
Monosaccharidok | 907 |
A cukrok szerkezete | 909 |
A cukrok struktúrájának megállapítása | 909 |
A cukrok térszerkezetének megállapítása | 911 |
A cukrok lactolgyűrűs szerkezete | 922 |
A lactolgyűrű tagszámának megállapítása | 931 |
Az anomerek konfigurációjának megállapítása | 935 |
A cukrok téralkata | 937 |
A cukrok kémiai sajátságai. Cukorszármazékok | 941 |
Cukrok redukciója cukoralkoholokká | 942 |
Cukrok oxidálása aldonsavakká | 944 |
Cukrok oxidálása cukorsavakká | 946 |
Cukorsavak redukciója uronsavakká | 947 |
Lúgok hatása cukrokra és aldonsavakra | 949 |
Cukrok reakciói oxoreagensekkel | 953 |
Cukrok esteresítése | 967 |
Glykosidok | 973 |
Gliykosanok | 979 |
Cukoraetherek | 983 |
Anhydrocukrok | 987 |
Cukrok reakciója oxovegyületekkel | 988 |
Desoxycukrok. Glykalok | 991 |
Aminocukrok | 993 |
Savak hatása cukrokra | 997 |
Cukrok kimutatása és kvantitatív meghatározása | 998 |
Cukrok és cukorszármazékok elválasztása és azonosítása | 1000 |
Cukrok szintézise | 1002 |
Cukrok teljes szintézise | 1002 |
Cukrok lánchosszabító felépítése | 1006 |
Cukrok láncrövidítő lebontása | 1011 |
Cukrok átalakítása azonos szénatomszámú más cukorrá | 1015 |
A fontosabb cukrok és származékaik | 1019 |
Oligosaccharidok | 1042 |
Disaccharidok | 1042 |
A disaccharidok szerkezete | 1047 |
A disaccharidok szerkezetének felderítése | 1052 |
A disaccharidok szintézise | 1057 |
A fontosabb disaccharidok | 1062 |
Egyéb oligosaccharidok | 1062 |
A fontosabb tri- és tetrasaccharidok | 1062 |
A cellobiose és maltose polimer homológjai | 1065 |
Polysaccharidok | 1067 |
A polysaccharidok szerkezete és tulajdonságai | 1067 |
Növényi eredetű polisaccharidok | 1071 |
Váz-szénhydratok | 1071 |
Tartaléktápanyag-szénhydratok | 1080 |
Növényi izzadmányok polysaccharidjai | 1088 |
Alga-szénhydratok | 1088 |
Mikrobák polisaccharidjai | 1089 |
Állati eredetű polisaccharidok | 1090 |
A szénhydratok szerepe az élő szervezetben | 1094 |
Az élő szervezet energiagazdálkodása | 1096 |
Anaerob szénhydratlebomlás | 1102 |
Hexose-phosphatok képződése | 1103 |
A fructose-1,6-diphosphat lebomlása pyroszőlősavvá | 1109 |
A pyroszőlősav reduktív átalakulása | 1116 |
Aerob szénhydratlebomlás | 1119 |
A citromsavciklus | 1122 |
A terminális oxidáció | 1136 |
A glucose direkt oxidációja | 1142 |
Fotoszintézis. Széndioxyd-asszimiláció | 1147 |
Táblázatok jegyzéke | |
A fehérjék hidrolízisével nyerhető aminosavak fizikai állandói | 793 |
Fehérjék átlagos elemi összetétele | 874 |
Fehérjék aminosav-összetétele | 875 |
Fehérjék izoelektromos pontja | 877 |
Fehérjék molekulasúlya | 878 |
A D-sorba tartozó aldeso-féleségek szerkezete és neve | 919 |
A D-sorba tartozó ketose-féleségek szerkezete és neve | 920 |
A cukoralkoholok szerkezete és neve | 921 |
A D-sorbeli monosaccharidok fizikai állandói | 1019 |
Cukoralkoholok fizikai állandói | 1020 |
Disaccharidok fizikai állandói | 1058 |
A cellobiose és maltose polimer homológjainak fizikai állandói | 1066 |