kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 496 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Töredék kötet. Raktári száma 4201/I-2. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Aminokarbonsavak | 793 |
Alfa-aminosavak | 793 |
A fehérjék hidrolízise során képződő aminosavak | 794 |
A fehérjeeredetű aminosavak elválasztása és meghatározása | 798 |
Az alfa-aminosavak előállítása | 807 |
Az alfa-aminosavak fizikai tulajdonságai | 814 |
A természetes amiosavak térszerkezete | 816 |
Az alfa-aminosavak kémiai tulajdonságai | 822 |
Az alfa-aminosavak szerepe az élő szervezetben | 829 |
A fontosabb fehérjeeredetű aminosavak | 833 |
Béta-aminosavak | 851 |
Epszilon-aminosavak; Superpolyamidok | 855 |
Peptidek | 857 |
A klasszikus peptidszintézisek | 858 |
A peptidszintézis korszerű módszerei | 862 |
A peptidek szerkezetének felderítése | 896 |
A természetes peptidek | 904 |
Fehérjék | 911 |
A fehérjék tulajdonságai | 913 |
A fehérjék oldékonysága | 913 |
A fehérjék amfoter jellege | 914 |
A fehérjék kimutatása | 915 |
A fehérjék szerkezete | 915 |
A fehérjék molekulasúlya | 915 |
Az aminosavrészek kapcsolásmódja | 917 |
Az aminosavrészek kapcsolási sorrendje | 922 |
A fehérjék térszerkezete | 924 |
A fehérjék térszerkezetének vizsgálata | 925 |
A peptidlánc konformációja | 929 |
A fibrilláris fehérjék térszerkezete | 941 |
A globuláris fehérjék térszerkezete | 946 |
A fontosabb fehérjék | 951 |
A fontosabb proteinek | 952 |
A fontosabb proteidek | 956 |
Hormonhatású polypeptidek és fehérjék | 958 |
Enzymek | 966 |
Egyéb fiziológiailag aktív proteidek | 972 |
Szénhydratok | |
A szénhydratok csoportosítása | 974 |
Monosaccharidok | 974 |
A cukrok szerkezete | 976 |
A cukrok struktúrájának megállapítása | 976 |
A cukrok térszerkezetének megállapítása | 978 |
A cukrok lactolgyűrűs szerkezete | 989 |
A lactolgyűrű tagszámának megállapítása | 998 |
Az anomerek konfigurációjának megállapítása | 998 |
A cukrok téralkata | 1002 |
A cukrok kémiai sajátságai. Cukorszármazékok | 1004 |
Cukrok redukciója cukoralkoholokká | 1009 |
Cukrok oxidálása aldonsavakká | 1009 |
Cukrok oxidálása cukorsavakká | 1011 |
Cukorsavak redukciója uronsavakká | 1013 |
Lúgok hatása cukrokra és aldonsavakra | 1015 |
Cukrok reakciói oxoreagensekkel | 1017 |
Cukrok esteresítése | 1020 |
Glykosidok | 1035 |
Gliykosanok | 1043 |
Cukoraetherek | 1049 |
Anhydrocukrok | 1053 |
Cukrok reakciója oxovegyületekkel | 1047 |
Desoxycukrok. Glykalok | 1058 |
Aminocukrok | 1061 |
Savak hatása cukrokra | 1063 |
Cukrok kimutatása és kvantitatív meghatározása | 1067 |
Cukrok és cukorszármazékok elválasztása és azonosítása | 1069 |
Cukrok szintézise | 1071 |
Cukrok teljes szintézise | 1072 |
Cukrok lánchosszabító felépítése | 1076 |
Cukrok láncrövidítő lebontása | 1081 |
Cukrok átalakítása azonos szénatomszámú más cukorrá | 1085 |
A fontosabb cukrok és származékaik | 1089 |
Oligosaccharidok | 1113 |
Disaccharidok | 1113 |
A disaccharidok szerkezete | 1113 |
A disaccharidok szerkezetének felderítése | 1118 |
A disaccharidok szintézise | 1123 |
A fontosabb disaccharidok | 1128 |
Egyéb oligosaccharidok | 1133 |
A fontosabb tri- és tetrasaccharidok | 1133 |
A cellobiose és maltose polimer homológjai | 1136 |
Polysaccharidok | 1138 |
A polysaccharidok szerkezete és tulajdonságai | 1138 |
Növényi eredetű polisaccharidok | 1142 |
Váz-szénhydratok | 1142 |
Tartaléktápanyag-szénhydratok | 1151 |
Növényi izzadmányok polysaccharidjai | 1159 |
Alga-szénhydratok | 1159 |
Mikrobák polisaccharidjai | 1160 |
Állati eredetű polisaccharidok | 1162 |
A szénhydratok szerepe az élő szervezetben | 1166 |
Az élő szervezet energiagazdálkodása | 1168 |
Anaerob szénhydratlebomlás | 1174 |
Hexose-phosphatok képződése | 1175 |
A fructose-1,6-diphosphat lebomlása pyroszőlősavvá | 1182 |
A pyroszőlősav reduktív átalakulása | 1189 |
Aerob szénhydratlebomlás | 1193 |
A citromsavciklus | 1195 |
A terminális oxidáció | 1221 |
A glucose direkt oxidációja | 1230 |
Fotoszintézis. Széndioxyd-asszimiláció | 1234 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.