1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerves kémia I/1-2.

I-1. kötet: Nyílt szénláncú vegyületek/I-2. kötet: Aminosavak, peptidek, fehérjék, szénhydratok

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 1.187 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: 53 fekete-fehér ábrával illusztrálva. A könyvek tankönyvi száma: 4201/I-1, 4201/I-2.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. kötet
Szerves kémiai alapismeretek
A szerves kémia tárgyköre19
A molekulaszerkezet vizsgálata22
A szénvegyületek kvalitatív analízise23
A szénvegyületek kvantitatív analízise25
A szénvegyületek molekulaszerkezetének megállapítása36
A szénvegyületek csoportosítása62
Nyílt szénláncú vegyületek
Alifás szénhydrogenek67
Paraffinok67
Olefinek113
A cis-trans izomeria129
Diolefinek134
Molekulaszerkezetek és reakciókészség146
Acetylen-szénhydrogenek187
Halogenezett alifás szénhydrogenek202
Alkylhalogenidek202
Az alkylhalogenidek reakciókészségének értelmezése215
Telítetlen halogenezett szénhydrogenek223
Kétértékű halogenezett szénhydrogenek228
Többértékű halogenezett szénhydrogenek233
Alifás alkoholok és származékaik240
Telített egyértékű alkoholok240
Telítetlen egyértékű alkoholok275
Anorganikus savas esterei279
Aetherek289
Kétértékű alkoholok301
Többértékű alkoholok324
Az optikai izometria332
Kén-, nitrogén-, phosphor-, arsen-, silicium- és fémtartalmú alifás szénhydorgen-származékok385
Kéntartalmú szénhydrogen-származékok385
Nitrovegyületek395
Aminok404
Nitrogentartalmú szénhydrogen-származékok437
Phosphor- és arsenvegyületek443
Siliciumvegyületek448
Fémalkylek454
Alifás oxovegyületek467
Telített aldehydek467
Telítetlen aldehydek494
Telített ketonok496
Telítetlen ketonok511
Ketenek511
Hydroxyoxovegyületek514
Dioxovegyületek518
Az oxovegyületek reakciókészségének értelmezése525
Alifás carbonsavak539
Telített monocarbonsavak539
Telítetlen monocarbonsavak556
Carbonsavesterek566
Monocarbonsav-származékok587
A carbonsavak és származékaik reakciókészségének értelmezése611
Dicarbonsavak; Polycarbonsavak622
Szénhydrogen-csoportjukban helyettesített alifás carbonsav-származékok650
Halogénezett carbonsavak650
Hydroxymonocarbonsavak658
Hydroxydicarbonsavak; Hidroxypolycarbonsavak670
Oxomonocarbonsavak685
Oxodicarbonsavak702
Szénsavszármazékok705
II. kötet
Aminokarbonsavak787
Alfa-aminosavak787
A fehérjék hidrolízise során képződő aminosavak788
A fehérjeeredetű aminosavak elválasztása és meghatározása792
Az alfa-aminosavak előállítása797
Az alfa-aminosavak fizikai tulajdonságai804
A természetes amiosavak térszerkezete806
Az alfa-aminosavak kémiai tulajdonságai812
Az alfa-aminosavak szerepe az élő szervezetben820
A fontosabb fehérjeeredetű aminosavak824
Béta-aminosavak841
Epszilon-aminosavak; Superpolyamidok844
Peptidek846
A klasszikus peptidszintézisek847
A peptidek szerkezetének felderítése862
A természetes peptidek868
Fehérjék873
A fehérjék tulajdonságai874
A fehérjék oldékonysága874
A fehérjék amfoter jellege876
A fehérjék kimutatása877
A fehérjék szerkezete878
A fehérjék molekulasúlya878
A fehérjék primer struktúrája879
A fehérjék szekunder és tercier struktúrája885
A szekunder és tercier struktúra vizsgálata887
A fontosabb fehérjék895
A fontosabb proteinek895
A fontosabb proteidek899
Fiziológiailag aktív proteidek901
Szénhydratok
A szénhydratok csoportosítása907
Monosaccharidok907
A cukrok szerkezete909
A cukrok struktúrájának megállapítása909
A cukrok térszerkezetének megállapítása911
A cukrok lactolgyűrűs szerkezete922
A lactolgyűrű tagszámának megállapítása931
Az anomerek konfigurációjának megállapítása935
A cukrok téralkata937
A cukrok kémiai sajátságai. Cukorszármazékok941
Cukrok redukciója cukoralkoholokká942
Cukrok oxidálása aldonsavakká944
Cukrok oxidálása cukorsavakká946
Cukorsavak redukciója uronsavakká947
Lúgok hatása cukrokra és aldonsavakra949
Cukrok reakciói oxoreagensekkel953
Cukrok esteresítése967
Glykosidok973
Gliykosanok979
Cukoraetherek983
Anhydrocukrok987
Cukrok reakciója oxovegyületekkel988
Desoxycukrok. Glykalok991
Aminocukrok993
Savak hatása cukrokra997
Cukrok kimutatása és kvantitatív meghatározása998
Cukrok és cukorszármazékok elválasztása és azonosítása1000
Cukrok szintézise1002
Cukrok teljes szintézise1002
Cukrok lánchosszabító felépítése1006
Cukrok láncrövidítő lebontása1011
Cukrok átalakítása azonos szénatomszámú más cukorrá1015
A fontosabb cukrok és származékaik1019
Oligosaccharidok1042
Disaccharidok1042
A disaccharidok szerkezete1047
A disaccharidok szerkezetének felderítése1052
A disaccharidok szintézise1057
A fontosabb disaccharidok1062
Egyéb oligosaccharidok1062
A fontosabb tri- és tetrasaccharidok1062
A cellobiose és maltose polimer homológjai1065
Polysaccharidok1067
A polysaccharidok szerkezete és tulajdonságai1067
Növényi eredetű polisaccharidok1071
Váz-szénhydratok1071
Tartaléktápanyag-szénhydratok1080
Növényi izzadmányok polysaccharidjai1088
Alga-szénhydratok1088
Mikrobák polisaccharidjai1089
Állati eredetű polisaccharidok1090
A szénhydratok szerepe az élő szervezetben1094
Az élő szervezet energiagazdálkodása1096
Anaerob szénhydratlebomlás1102
Hexose-phosphatok képződése1103
A fructose-1,6-diphosphat lebomlása pyroszőlősavvá1109
A pyroszőlősav reduktív átalakulása1116
Aerob szénhydratlebomlás1119
A citromsavciklus1122
A terminális oxidáció1136
A glucose direkt oxidációja1142
Fotoszintézis. Széndioxyd-asszimiláció1147
Táblázatok jegyzéke
A fehérjék hidrolízisével nyerhető aminosavak fizikai állandói793
Fehérjék átlagos elemi összetétele874
Fehérjék aminosav-összetétele875
Fehérjék izoelektromos pontja877
Fehérjék molekulasúlya878
A D-sorba tartozó aldeso-féleségek szerkezete és neve919
A D-sorba tartozó ketose-féleségek szerkezete és neve920
A cukoralkoholok szerkezete és neve921
A D-sorbeli monosaccharidok fizikai állandói1019
Cukoralkoholok fizikai állandói1020
Disaccharidok fizikai állandói1058
A cellobiose és maltose polimer homológjainak fizikai állandói1066

Bruckner Győző

Bruckner Győző műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bruckner Győző könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szerves kémia I/1-2. Szerves kémia I/1-2. Szerves kémia I/1-2.

A lapélek foltosak.

Védőborító nélküli példányok.

Állapot:
6.480 Ft
4.530 ,-Ft 30
41 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Szerves kémia I/1-2. Szerves kémia I/1-2. Szerves kémia I/1-2. Szerves kémia I/1-2.

A kötetek borítói kopottak. A 2. kötet előzéklapján tulajdonosi bejegyzés látható.

Védőborító nélküli példány.

Állapot: Közepes
6.480 Ft
5.180 ,-Ft 20
47 pont kapható
Kosárba