1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szép szőlőből finom bort!

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: Kertészek és Kertbarátok Könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-356-185-x
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
A sikeres természtés alapja: a talajvizsgálat, a szakszerű ültetés6
Takarékosan és gazdaságosan6
Csak talajvizsgálat után6
Az ültetés fogásai8
Nélkülözhetetlen a trágya érlelése12
Készítsünk minél több komposztot!14
Komposzt - gyorsabban15
Trágyázás a szőlőben16
Trágyázás gégecsővel19
Védekezzünk a klorózis ellen!20
Különleges kondicionáló és termésnövelő készítmény22
Válasszunk körültekintően23
Minőségi fehérborszőlő-fajták23
Vörösborszőlő-fajták25
Festőborszőlő-fajták26
Csemegeszőlő-fajták27
Betegségeknek ellenálló fajták27
Új szőlőfajták28
Művelésmódok30
A metszés fogásai35
Metszés előtt: rügyvizsgálat40
A kordon-, a lugas-, és a fejművelésű szőlők metszése41
Metszés után harmatgyökerezés44
A támberendezés45
Aranyat érő zöldmunkák49
Hajtásválogatás49
A termőhajtás bekurtítása51
Csonkázás52
Hónaljazás54
Kötözés, hajtásrögzítés54
Levelezés, levélritkítás54
Ápoljuk a fiatal szőlőket!56
Öntözzük a szőlőt!56
Hasznos a talajtakarás59
Szaporítás házilag62
Vesszőszedés szőlőszaporításhoz63
Új fajták gyökereztetéssel63
Szőlőpótlás bujtással, döntéssel65
Új fajták oltással66
Új fajták szemzéssel69
Az oltás és a szemzés ápolása71
A növényvédelem aranyszabályai73
Mire ügyeljünk?76
A szőlő védelme76
A szőlő vegyszeres gyomirtása80
A régi ellenség, a fagy86
A szőlőtárolás tudnivalói88
A csemegeszőlőt éretten szüreteljük!91
Tárolási módszerek91
Hőmérséklet és páratartalom92
Szüret előtti és utáni tennivalók94
Az előkészületek96
Erjesztés és tárolás96
A fajélesztő99
Fehér- és vörösbor készítés103
Csak próbaszüret után103
Amikor nem erjed a must109
Az első borfejtés111
Bortiszítás egyszerűen113
Vörösborhoz tojásfehérje116
Szűrve még tetszetősebb117
Bortárolás széndioxiddal119
Jobb bor- savtompítással120
Borpalackozás122
Borászati gépek saját célra és vállalkozóknak123
Gyógyítható betegségek127
Ecetesedés127
Egéríz127
Záptojásszag127
Nyúlosodás128
Keseredés128
Pimpósodás128
Borhibák129
Seprőíz129
Penészíz, dohosság129
Kénes íz130
Kocsányíz130
Darab-, levegőíz130
Faíz131
Füst-, talaj-, vegyszer-, olajíz131
Poshadt íz131
Fémíz131
Rezes törés132
Fekete törés132
Gyenge szaghiba132
Színtelenítés134
Ürmösborok (vermutok) és egyéb különlegességek137
Borászoknak ajánljuk137
A borospalack szakszerű felbontása138
Fektetve tároljuk139
Árutermelők figyelmébe139
Amit a borok minősítéséről tudni kell139

Dr. Szent-Miklóssy Ferenc

Dr. Szent-Miklóssy Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szent-Miklóssy Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szép szőlőből finom bort! Szép szőlőből finom bort!
Állapot:
2.130 ,-Ft
11 pont kapható
Kosárba