kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Jaffa Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 320 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 978-963-9971-01-1 |
Megjegyzés: | Szendi Gábor szerző által aláírt példány. Fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezető | 11 |
A hosszú élet titka | 15 |
Egy kis evolúciós megfontolás | 16 |
Okinavai tanulságok | 17 |
Luigi Cornaro | 17 |
A korai kalóriacsökkentéses vizsgálatok | 18 |
A csökkent kalóriabevitel hatása az emberre | 19 |
Miért hosszabbítja meg az életet a csökkent kalóriabevitel? | 20 |
Csak lassan a testtel! | 21 |
Hosszú és egészséges élet | 22 |
Az Élet órájának átállítása | 24 |
A SIR szerepe az öregedésben | 28 |
Veszélyes kenyér | 30 |
A kenyér története és evolúciós megfontolások | 31 |
A "modern" étrend áldozatai | 33 |
Az inzulinról | 36 |
A hiperinzulinizmus és az inzulinrezisztencia | 39 |
Szénhidrát és szívbetegség | 40 |
Nézzük meg, hogyan ássák meg a sírunkat ezek az ajánlások | 40 |
A közvetlen bizonyítékok | 43 |
Egy kis "rostológia" | 45 |
A vegetarianizmus mint a koleszterinmítosz vadászterülete | 47 |
A lowcarb-táplálkozás és a szívbetegség | 49 |
A hiperinzulinizmus következményei | 51 |
Cukorbetegség | 51 |
A lowcarb és a cukorbetegség | 54 |
A rák és a nyugati étrend | 55 |
Vastagbélrák és inzulin | 57 |
A megoldás? | 59 |
A policisztás ováriumszindróma | 60 |
Hajhullás és kopaszodás: a nyugati életmód következménye? | 62 |
Gabonafélék: a nyolcadik utas a halál? | 67 |
Mi a gluténérzékenység? | 68 |
A gluténérzékenység gyakorisága | 69 |
Ki gondolta volna? - különös esetek | 71 |
A gluténérzékenység kapcsolata a betegségekkel | 73 |
Cukorbetegség | 73 |
Pajzsmirigybetegség | 74 |
Sokízületi gyulladás | 75 |
Irritábilis bélszindróma és Crohn-betegség | 75 |
Neurológiai betegségek | 77 |
Epilepszia | 78 |
Fejfájás, migrén | 79 |
Skizofrénia | 79 |
Meddőség | 81 |
A gluténérzékenység felismerése | 82 |
Gluténérzékenységi teszt | 83 |
Összefoglaló | 86 |
Tej | 88 |
A tej rövid története | 88 |
Pasztörizálás és homogenizálás | 89 |
"A1-" és "A2-tehén" | 91 |
Metabolikus szindróma mint "civilizációs betegség" | 93 |
Tej és metabolikus szindróma | 93 |
Tej és a szív- és érrendszeri megbetegedés | 94 |
Tej, a mellrák és a prosztatarák | 97 |
Tej és autizmus | 99 |
Tej és autoimmun betegségek | 100 |
Koleszterinmítosz | 102 |
Bevezető | 102 |
A jó, a rossz és az ártatlan | 103 |
Mi is az a koleszterin? | 104 |
A szívhalál felfedezése | 105 |
Előre jelzi-e a koleszterinszint a szívhalált? | 107 |
A koleszterinmítosz nem csak az időseknél nem működik | 111 |
A varázsló összetöri a koleszterinszint-mérőjét | 115 |
"Te is fiam, Brutus?" | 117 |
Zsírfogyasztás és szívbetegség | 118 |
Hogyan is születik a mítosz? | 119 |
A táplálék koleszterintartalma és a szívbetegség | 126 |
Állati zsírok és szívbetegség | 128 |
Az élelmiszeripar blöffje | 132 |
A tojás rehabilitációja | 134 |
Erőszak a természeten: a koleszterinszint-csökkentőkről | 137 |
Búcsú a koleszterin téveszméjétől | 141 |
A szívbetegség "szénhidrátelmélete" | 142 |
Elhízás és szívbetegség | 142 |
Az elhízás története | 144 |
Tényleg a zsírfogyasztás nőtt? | 144 |
Cukorbetegség - járvány? | 146 |
A szívbetegség fő oka tehát a finomított szénhidrát | 148 |
C-reaktív fehérje | 150 |
Halálos ajánlás? | 151 |
A trójai faló: az "egészséges olaj" és ami benne van | 151 |
Omega-6 | 151 |
A másik bűnös: a transzzsír | 153 |
A homocisztein | 156 |
Hogyan tovább? | 160 |
Sómítosz | 162 |
A só és az élet | 162 |
A só megkérdőjelezhetetlen veszélyessége | 162 |
A sómítosz születése | 163 |
Sócsökkentés semmiért | 168 |
Só és gének | 169 |
Omega-3 | 171 |
Omega-3 és szív | 174 |
Omega-3 és rák | 176 |
Omega-3 és autoimmun/allergiás betegségek | 177 |
Egyéb | 177 |
D-vitamin | 178 |
A D-vitamin története | 179 |
D-vitamin és bőrszín: evolúció | 180 |
D-vitamin és rák | 180 |
D-vitamin-hiány | 184 |
D-vitamin és a túlélők | 185 |
D-vitamin és influenza | 185 |
Napozás és melanoma | 190 |
Melanoma és leégés | 192 |
Melanoma és D-vitamin | 194 |
A melanomát nem is a napsütés okozza? | 194 |
Az Igazság pillanata? | 195 |
Melanoma és szolárium | 196 |
Naptejek és melanoma | 198 |
Pár megjegyzés még | 199 |
Mammográfia - a túlkezelés veszélyei | 200 |
A mammográfia dicstelen felemelkedése | 201 |
A mammográfia veszélyei | 202 |
A mammográfia további kockázatai | 205 |
Detektálás helyett valódi megelőzés | 205 |
Van másfajta szűrés is | 206 |
Paleolit táplálkozás: életstílus | 208 |
A paleoétrend alapelvei | 210 |
Szénhidrátok | 214 |
Tejtermékek | 216 |
Növényi olaj | 216 |
Hüvelyesek | 216 |
Kóros vitaminhiány és túltápláltság | 216 |
Az első lépések a paleolit táplálkozás felé | 218 |
Hajrá, fog ez menni! | 219 |
A paleolit táplálkozás lényege | 226 |
Praktikus paleomegfontolások | 227 |
Szénhidrátok | 227 |
Zsírok | 229 |
Tej és tejtermékek | 231 |
Akne, pattanás és táplálkozás | 233 |
Mi is az az akne? | 236 |
A táplálkozás hatása az aknéra | 236 |
Csontritkulás | 242 |
Az oszteoporózis "története" | 243 |
Az oszteoporózis: kockázatból betegség | 243 |
Az oszteoporózis "kezelése" | 245 |
A hormonpótlás veszélyei | 245 |
Fluorid: kéri, nem kéri, kapja! | 246 |
Biszfoszfonátok: nem csak a fogunkat hagyhatjuk ott | 246 |
Tej és csontok | 248 |
Depresszió és nyugati életmód | 252 |
Depresszió és metabolikus szindróma | 255 |
Omega-3 és lelki bajok | 259 |
Koleszterin és agyműködés | 263 |
Homocisztein és depresszió | 264 |
Depresszió és aktivitás | 265 |
Konklúzió | 267 |
Csak megfontoltan! | 268 |
A gondolat hatalma | 270 |
Éhség | 270 |
Sóvárgás | 272 |
Fogyás | 274 |
Háborút kell nyerni, nem csatát! | 274 |
Jegyzetek | 277 |
Irodalomjegyzék | 286 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.