kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 210 oldal |
Sorozatcím: | A nagyüzemi gazdálkodás kérdései |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 9 |
A tejtermelés és a marhahústermelés közgazdasági kérdései | 11 |
A tej és a marhahús termelésének és fogyasztásának színvonala hazánkban | 12 |
A szarvasmarha-állomány alakulása | 12 |
A szarvasmarha-állomány szektoronkénti megoszlása | 15 |
A tejtermelés és -fogyasztás helyzete és várható alakulása | 17 |
A marhahústermelés és -fogyasztás helyzete és várható alakulása | 20 |
A szarvasmarhaexport alakulása és lehetőségei | 28 |
A nagyüzemi szarvasmarhatartás fejlesztésének gazdaságossági kérdései | 30 |
A tejtermelés és a marhahízlalás jövedelmezősége | 30 |
A szarvasmarhatartás költségeinek csökkentése | 41 |
A hazai szarvasmarha-tenyésztés fejlesztése | 57 |
A sertéshústermelés gazdasági kérdései | 63 |
A sertéstartás helye és aránya hazánkban | 64 |
A sertésállomány alakulása | 68 |
A sertésállomány szektoronkénti megoszlása | 71 |
A kocaállomány újratermelése | 73 |
A sertéshús termelésének és fogyasztásának színvonala | 75 |
A sertésexport helyzete és várható alakulása | 84 |
A sertéstartás fejlesztésének gazdaságossági kérdései | 87 |
A sertéstartás termelési költségei és jövedelmezősége | 87 |
A sertéstenyésztés és -hizlalás gazdaságosságának javítása | 92 |
A baromfihús- és tojástermelés gazdasági kérdései | 111 |
A baromfitartás helye a népgazdaságban és a mezőgazdaságban | 111 |
A baromfihús és a tojás termelésének és fogyasztásának színvonala | 112 |
A baromfiállomány nagysága és összetétele | 112 |
A baromfiállomány szektoronkénti megoszlása | 114 |
A baromfiállomány összetétele | 117 |
A baromfitermékek termelésének alakulása | 119 |
A baromfitermékek fogyasztásának alakulása | 126 |
Baromfiexportunk helyzete és lehetőségei | 129 |
A baromfitartás önköltsége és jövedelmezősége | 133 |
A baromfihús- és tojástermelés gazdaságosságának javítása | 140 |
A tojáshozam és a napi súlygyarapodás emelése | 141 |
A takarmányköltség csökkentése | 145 |
Gazdaságosan tartható fajták | 148 |
Az élőmunka-ráfordítás csökkentése és az állománykoncentráció | 150 |
Munkamegosztás és specializáció | 153 |
Az elhullási-veszteség csökkentése | 154 |
A baromfihús- és tojástermelés idényszerűsége | 155 |
A hazai baromfitartás fejlesztésének iránya | 158 |
A juhtenyésztés és a gyapjútermelés közgazdasági kérdései | 160 |
A juhtartás helye a népgazdaságban és a mezőgazdaságban | 160 |
A juhtenyésztés és a gyapjútermelés színvonala hazánkban | 161 |
A juhállomány változásának mértéke és iránya | 161 |
A juhtenyésztés termelési értékének alakulása | 164 |
A gyapjútermelés színvonala és fejlesztése | 166 |
A juhászat tej- és hústermelése | 172 |
A juhtartás önköltsége, jövedelmezősége és gazdaságossága | 179 |
Önköltség és jövedelmezőség a nagyüzemi juhtartásban | 179 |
A juhtartás gazdaságosságának javítása | 182 |
A takarmánytermesztés és a takarmányozás helyzete és feladatai | 186 |
A takarmánytermő terület nagysága és összetétele | 188 |
A takarmánybázis növelésének fő útja a terméshozamok emelése | 190 |
A rét- és legelőgazdálkodás megjavítása | 197 |
A keveréktakarmányok felhasználása | 200 |
A gazdaságos takarmányfelhasználás | 204 |
Irodalom | 209 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.