kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Népszava Szakszervezetek Országos Tanácsa Lap- és Könyvkiadóvállalata |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 86 oldal |
Sorozatcím: | Munkafogások a vegyiparban |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 3 |
Alapfogalmak ismertetése | |
A lepárlás fogalma | 4 |
A halmazállapot és halmazállapot változások | 5 |
Gőznyomás és forrás | 6 |
A folyadékelegyek tulajdonságai, forráspontdiagramm | 8 |
A lepárlás három alapvető módszere | 12 |
A lepárlás gyakorlati módszerei | 20 |
A lepárlóberendezések leírása | |
Frakcionálók | 22 |
Egyensúlyi desztilláció | 28 |
Vákuum desztilláció | 28 |
Vízgőz desztilláció | 29 |
Szakaszos rektifikáló | 30 |
Folytonos rektifikáló | 39 |
Mérő-, szabályozókészülékek és biztonsági berendezések | 42 |
Lepárlóberendezések kezelése | |
Milyen feladatok megoldására használja a vegyipar a lepárlást | 52 |
A kezelő munkája | 57 |
Frakcionálás | 58 |
Vákuum desztillálás | 65 |
Vízgőz desztillálás | 67 |
Szakaszos rektifikálás | 70 |
Folytonos rektifikálás | 78 |
Üzemzavarok a lepárlásnál | 79 |
A lepárlóberendezések kisebb üzemi javítása | 84 |
Rövid összefoglalás |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.