A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Értékesítési ismeretek III.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 202 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második változatlan kiadás. Tankönyvi szám: 21 401. Fekete-fehér ábrákkal és fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Eddigi tanulmányainkban cukrászati és konyhai termékekkel foglalkoztunk. Sorra vettük az e készítmények értékesítésével foglalkozó üzleteket, azok berendezését és felszerelését. A cukrászati, a... Tovább

Előszó

Eddigi tanulmányainkban cukrászati és konyhai termékekkel foglalkoztunk. Sorra vettük az e készítmények értékesítésével foglalkozó üzleteket, azok berendezését és felszerelését. A cukrászati, a hideg- és a melegkonyhai termékek számos változatával ismerkedtünk meg. Közben kicsit belekóstoltunk a cukrász és a szakács munkájába. Foglalkoztunk szakmánknak több más területével is: a pulti és a pénztárosi munkával, az adminisztrációs teendőkkel. Mindebből kiderült, hogy a vendéglátóipari eladó tevékenysége nagyon sokrétű, s távolról sem egyszerű munka. Ebben az évben újabb ismeretekre teszünk szert, s ezzel válik majd teljessé mindaz, amit választott foglalkozásunk kulturált és szakszerű gyakorlásához tudnunk kell. Befejező kötetünkben - többek között - a felszolgáló, de egy kicsit az idegenvezető szakmájához is közelebb kerülünk. Láthatjuk majd, hogy a rokon foglalkozások egyes területei milyen szorosan kapcsolódnak össze, épülnek egymásra. Lelkiismeretes munkánk eredménye az lesz, hogy tanulmányaink befejeztével a vendéglátóipari eladó szakma bármely területén meg tudjuk állni helyünket. Ha pedig munkánkat kifogástalanul el tudjuk végezni, akkor szeretni fogjuk hivatásunkat, s örömet szerzünk vele magunknak is, másoknak is. Vissza

Tartalom

Első rész: FEKETEKÁVÉ ÉS KÁVÉSKONYHAI KÉSZÍTMÉNYEK ÉRTÉKESÍTÉSE
I. fejezet. A feketekávé 7
A kávé 7
A kávétermés 7
Kávéfajták 8
A kávétermés feldolgozása 9
A kávé pörkölése 11
A kávé tárolása 12
Kávékivonatok 12
A kávé élettani hatása 12
A kávéfőzés 14
Kávéfőzési eljárások 14
Kávéfőző berendezések 16
Hagyományos csaptelepek 18
Krémcsaptelepek 19
Ismertebb kávéfőző gépek 24
A kávéfőzés segédberendezései 27
A kávédaráló 27
A kéziadagoló 30
A vízlágyító készülék 30
A kávéfőző munkája 32
Nyitástól zárásig 32
A feketekávé kiszolgálása 35
A feketekávé minőségének ellenőrzése 37
II. fejezet. A kávéskonyha készítményei 41
Reggeli készítése 43
Reggeli italok 43
Reggeli ételek 47
Reggeli-összeállítások 48
Tejes ételek készítése 49
Madártej, tejberizs, tejbedara 49
Mártások, öntetek, habok 50
Mártások 50
öntetek 51
Habok 51
Pohárkrémek készítése 52
Fagylalt alapanyagú pohárkrémek 53
Tejszínkrém alapanyagú pohárkrémek 56
Főtt tojáskrém alapanyagú pohárkrémek 56
Második rész: ITALOK ÉRTÉKESÍTÉSE
III. fejezet. Alkoholtartalmú italok 63
A szeszes italok élettani hatása (olvasmány) 63
Borok 65
Borfajták 65
A borok kiszolgálása 66
Sörök 68
Sörfajták 68
A sörök kiszolgálása 69
Szeszesital-ipari termékek 70
Pálinkák 70
Likőrök 71
A szeszesital-ipari termékek kiszolgálása 71
Kevert italok 72
Egyszerű kevert italok 72
Báritalok 72
Koktélok 78
Fizzék 80
Kobblerek 81
Flipek 82
Puncsok 84
Grogok 84
Bólék 85
IV. fejezet. Alkoholmentes italok 87
Szénsavas vizek 88
Szikvíz 88
Ásványvizek és gyógyvizek 88
Üdítő italok 98
Palackozott üdítő italok 89
Üzletben előállított üdítő italok 91
Turmixitalok 93
Harmadik rész: A FELSZOLGÁLÓ ÉRTÉKESÍTŐ MUNKÁJA
V. fejezet. A felszolgálás általános szabályai 105
A vendég fogadása 105
A rendelés felvétele 106
A rendelés összeállítása 107
A felszolgálás 108
Teendők a fogyasztás befejezése után 111
Panaszok, észrevételek 113
A felszolgáló felszerelése 114
VI. fejezet. Cukrászkészítmények felszolgálása 117
Cukrászsütemények felszolgálása 117
Fagylaltok, parfék felszolgálása 120
VII. fejezet. Ételek felszolgálása 123
Hidegkonyhai készítmények felszolgálása |123
Melegkonyhai készítmények felszolgálása 130
VIII. fejezet. Feketekávé és kávéskonyhai készítmények felszolgálása 133
Feketekávé felszolgálása 133
Kávéskonyhai készítmények felszolgálása 134
A reggeli felszolgálása 136
Tejes ételek felszolgálása 139
Pohárkrémek felszolgálása 140
IX. fejezet. Italok felszolgálása 141
Alkoholtartalmú italok felszolgálása 142
Borok felszolgálása 142
Sörök felszolgálása 145
Szeszesital-ipari termékek felszolgálása 146
Kevert italok felszolgálása 147
Alkoholmentes italok felszolgálása 147
Szénsavas vizek felszolgálása 147
Üdítő italok felszolgálása 147
Turmixitalok felszolgálása 148
X. fejezet. Szállodai felszolgálás és utasellátás 149
Szállodai felszolgálás 149
Felszolgálás a hallban 149
Felszolgálás a szállodai szobában 149
Utasellátás 151
Álló utasellátás 151
Mozgó utasellátás 152
Negyedik rész: AZ ÉRTÉKESÍTŐ MUNKÁT ELŐSEGÍTŐ ISMERETEK
XI. fejezet. Keresletkutatás és reklám 157
A keresletkutatás 158
A keresletkutatás területei 161
A keresletkutatás módszerei 162
Az eredmény ék értékelése 163
A reklám 164
A reklám jelentősége 164
A reklám célja, feladata 165
Figyelemfelkeltés és tájékoztatás 165
Toborzás és népszerűsítés 166
Emlékeztetés 166
Nevelés 167
A reklám eszközei 167
Üzleten kívüli reklám 168
Üzleten belüli reklám 170
XII. fejezet. Idegenforgalmi alapismeretek 173
Az idegenforgalom fogalma 174
Az idegenforgalom jelentősége 174
Az idegenforgalom formái 175
Az idegenforgalom létrejöttének feltételei 176
Általános feltételek 176
Helyi feltételek 178
Az idegenforgalmi munka feladatai 180
Magyarország idegenforgalmi adottságai 181
Budapest 183
A Duna-kanyar 186
A Balaton és a Dunántúl 188
Az Északi-középhegység 190
Az Alföld 191
Az idegenforgalom szervezete 192
A vendéglátóipar és az idegenforgalom kapcsolata 193
Felhasznált irodalom 197

Székely György

Székely György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székely György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem