kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 280 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Második változatlan kiadás. |
Általános tudnivalók | |
Bevezető | 3 |
A vendéglátóipar célja és feladata | 7 |
A vendéglátóipar termelőüzemei | 13 |
A raktárak | 14 |
Az előkészítők | 15 |
A műhelyek | 16 |
Az expedíció | 17 |
A mosogatók | 18 |
A szociális helyiségek | 19 |
Az adminisztrációs helyiségek | 19 |
A vendéglátóipar értékesítő üzletei | 21 |
Az étterem-vendéglő jellegű üzletek | 22 |
A cukrászda-eszpresszó jellegű üzletek | 25 |
A büfé-bisztró jellegű üzletek | 26 |
Az italt értékesítő üzletek | 27 |
Szálloda jellegű üzletek | 29 |
Szórakoztató üzletek | 29 |
Személyi és üzemi higiénia, balesetelhárítás | 31 |
A mikroorganizmusok | 31 |
Személyi higiénia | 34 |
Üzemi higiénia | 38 |
Balesetelhárítás | 41 |
A vendéglátóipari eladókkal szemben támasztott követelmények | 46 |
Az eladóval szemben támasztott szakmai követelmények | 46 |
Az eladó személyével kapcsolatos követelmények | 51 |
Vendégeink | 58 |
A cukrászkészítmények értékesítése | |
A cukrászda-eszpresszó jellegű üzletek | 64 |
Az üzlettípus | 64 |
Az üzlet külső képe | 65 |
Az üzlet helyisége | 67 |
Az értékesítő helyiség belső kiképzése | 75 |
Az értékesítő helyiségek fajtái | 77 |
Összefoglalás | 80 |
Az üzlet eszközei | 81 |
Az üzlet berendezése, bútorzata | 81 |
Az üzlet felszerelési tárgyai | 85 |
A felszerelési tárgyak anyaga (olvasmány) | 86 |
A felszerelési tárgyak fajtái | 93 |
Gépi berendezések | 131 |
Összefoglalás | 155 |
A cukrászsütemények | 157 |
A cukrászsütemények nyers- és járulékos anyagai | 157 |
A cukrásztészták | 159 |
Töltelékek és bevonóanyagok | 167 |
A cukrászsütemények fajtái | 171 |
A cukrászsüteményekre vonatkozó minőségi követelmények | 213 |
Összefoglalás | 216 |
A hidegcukrászat készítményei | 220 |
A fagylalt fogalma és jelentősége | 220 |
A fagylalt típusai | 234 |
A fagylalt gyártása | 236 |
A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások | 245 |
A fagylalt minőségi követelményei | 247 |
Parfék, pohárkrémek | 249 |
Összefoglalás | 251 |
Az eladó értékesítő munkája | 252 |
Az eladó felkészülése a vendég fogadására | 252 |
A vendégek tájékoztatása | 255 |
A vendégek kiszolgálásának módszerei | 257 |
A cukrászsütemények értékesítése | 258 |
A fagylalt értékesítése | 262 |
A fagylalt értékesítésére vonatkozó higiéniai előírások | 263 |
A pénztárgép kezelése | 266 |
Felhasznált irodalom | 275 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.