1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukrászati gyakorlatok

Vendéglátóipari szakközépiskolai tankönyv

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 303 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21904.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Üzemi ismeret (elmélet)3
A cukrászüzem helyiségei, berendezése, felszerelése3
Cukrászipari gépek6
Munkavédelmi, tűzrendészeti, higiéniai előírások10
Alapműveletek (elmélet)17
A tésztakészítés17
A sütés19
Töltelékek, bevonóanyagok20
A kikészítés műveletei21
Ismerkedés a cukrászüzemmel23
Belépés az üzembe23
A cukrászüzem helyiségei24
Munkaeszközök, gépek24
Fondánkészítés26
Elméleti bevezető26
Cukoroldat töménységének meghatározása kézipróbával28
Cukoroldat töménységének meghatározása cukorhőmérővel30
Fondánkészítés kézi táblázással31
Fondánkészítés gépi táblázással33
Csokoládé bevonóanyagok34
Elméleti bevezető34
Mártógyurma hőkezelése edényben36
Mártógyurma hőkezelése táblázással38
Pormassza előkészítése mártáshoz39
Csokoládé bevonóanyag felhasználása mártáshoz40
Csokoládé bevonóanyag felhasználása áthúzáshoz42
Vajkrém készítése44
Elméleti bevezető44
Alapvajkrém készítése cukorszörppel44
Alapvajkrém készítése porcukorral46
Alapvajkrém készítése fondánnal46
Tojáshabbal lazított alapvajkrém készítése47
Vajkrém készítése egész tojással48
Csokoládékrém készítése 49
Karamellkrém készítése50
Tejszínkrémek, tojáskrémek51
Elméleti bevezető51
Kávétejszínkrém készítése51
Csokoládé-tejszínkrém (Rigójancsi krém) készítése53
Tojáshab készítése54
Tojáshab nélküli sárgakrém készítése56
Tojáshabos sárgakrém készítése57
Oroszkrém készítés58
Élesztős tészták60
Elméleti bevezető60
Gyúrt élesztős tészták61
Briós készítés62
Fonott kalács készítése66
Kevert élesztős tészták70
Kuglóf készítése70
Fánk készítés73
Hajtogatott élesztős tészták75
Omlós élesztős tészták82
Omlós élesztős tészta készítése83
Pozsonyi kifli készítése84
Pozsonyi beigli készítése87
Gyúrt omlós tészták89
Elméleti bevezető89
Fehér linzi tészta készítése91
Linzerkoszorú készítése92
Almás lepény készítése93
Bécsi kocka készítése94
A vajas tészta96
Elméleti bevezető96
Vajas tészta készítése97
Krémlap készítése98
Búrkifli készítése99
Felvert tészták101
Elméleti bevezető101
Doboslap készítése104
Indiáner tészta készítése107
Sand felvert készítése110
Pomponette tészta készítése111
Hengerelt tészták113
Elméleti bevezető113
Mandula-marcipán készítése117
Makron tészta készítése119
Mandulás csók készítése120
Sütési munkák123
Elméleti bevezető123
A sütőlemezek kezelésének gyakorlása129
Tésztasütés130
Töltési munkák132
Elméleti bevezető132
Tortatöltés133
Mignon töltés134
Mignon készítése137
Elméleti bevezető137
Vágással készült mignonok előállítása139
Kiszúrással formázott mignonok készítése145
Tésztahüvelyből készített mignonok előállítása149
Kúpmignonok készítése151
Mignon-jellegű sütemények készítése154
Tortakészítés157
Elméleti bevezető157
Krémtorta készítése161
Dobostorta, Stefánia torta készítése163
Puncstorta készítése167
Legyezőtorta készítése168
Roládok, szeletek171
Elméleti bevezető171
Piskótatekercs készítése172
Fatörzs készítése173
Omlós tésztából készült szeletek előállítása175
Felvert tésztából készült szeletek előálítása177
Tejszínes készítmények180
Elméleti bevezető180
Tejszínes eper szelet készítése182
Indiáner készítése184
Rigójancsi készítése185
Oroszkrém torta készítése186
Csemegék189
Elméleti bevezető189
Párizsi krém készítése190
Torta alakú csemegék készítése192
Kocka alakú csemegék készítése194
Csemege bombák készítése196
Marcipános sütemények199
Elméleti bevezető199
Marcipán gyümölcs készítése200
Marcipán figurák készítése203
Édes teasütemények készítése205
Elméleti bevezető205
Gyúrt omlós tésztából készült teasütemények előállítása208
Néró tésztából készült teasütemények előállítása211
Rigolettó tésztából készült teasütemények előállítása215
Égetett tésztából készült teasütemények előállítása218
Felvert tésztából készült teasütemények előállítása219
Sós teasütemények készítése222
Elméleti bevezető222
Nehéz töltetlen sós sütemények készítése224
Sajtos és sonkás töltelék készítése227
Nehéz töltött sós teasütemények készítése229
Könnyű töltetlen sós teasütemények készítése232
Könnyű töltött sós teasütemények készítése234
Egyszerű díszítések239
Elméleti bevezető239
Zselédísz készítése253
Marcipán dísz készítése255
Szabadon választott díszítés257
A fagylaltgyártás261
A fagylaltgyártásról általában262
Keverék készítés270
A fagylaltgyártás további lépései277
A fagylalt fagyasztása281
A fagylaltgyártás befejező műveletei290

Székely György

Székely György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székely György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem