kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pallas Antikvárium Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Gyöngyös |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 116 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9504-30-0 |
Bevezetés | 5 |
Levesek | 9 |
Hamisleves | 9 |
Csontleves | 10 |
Gombaleves | 10 |
Paradicsomleves | 11 |
Krumplileves | 11 |
Raguleves | 11 |
Bableves | 12 |
Zöldborsóleves | 12 |
Zöldbableves | 12 |
Tarhonyaleves | 13 |
Száraz borsóleves | 13 |
Sóskaleves | 13 |
Karalábéleves | 14 |
Vagdalt tüdőleves | 14 |
Suhantott leves | 14 |
Hal-leves | 15 |
Karfiol-leves | 15 |
Tyukhusleves | 16 |
Galambleves | 16 |
Jó marhahusleves | 16 |
Mit főzzünk a levesbe? | 17 |
Galuska (nockedli) | 17 |
Májgaluska | 18 |
Grizgaluska | 18 |
Gersli | 18 |
Sült borsó levesbe | 19 |
Burgonya gombóc | 19 |
Májas gombóc | 19 |
Huspótlékok | 20 |
Paprikás krumpli | 20 |
Krumplis tarhonya | 21 |
Lerakott krumpli | 21 |
Gombás krumpli | 22 |
Tojásos krumpli | 22 |
Paradicsomos krumpli | 22 |
Savanyu tojás | 23 |
Töltött tojás | 23 |
Karfiol | 24 |
Spargli | 24 |
Tejfölös tojás | 24 |
Kirántott hal | 25 |
Kel tejföllel | 25 |
Bundás kenyér | 25 |
Töltött karaláb | 26 |
Hadi tükörtojás | 26 |
Pudding | 26 |
Krumplipudding | 27 |
Velős pudding | 27 |
Huspótlék vagy előétel | 28 |
Sonkás pudding | 28 |
Gomba tojással | 29 |
Borjuvelő | 29 |
Vese-velő | 29 |
A marhahusról | 29 |
Mártások leveshushoz | 30 |
Paradicsom-mártás | 31 |
Vereshagyma-mártás | 33 |
Kapormártás | 33 |
Sóskamártás | 33 |
Meggymártás | 33 |
Meggymártás más módon | 34 |
Uborkamártás | 34 |
Uborkamártás más módon | 34 |
Biszkemártás | 35 |
Tormamártás | 35 |
Ecetes torma | 35 |
Majonnaisemártás | 36 |
Különféle marhahusok készítési módja | 36 |
Marhahus-paprikás | 36 |
Marhapörkölt | 37 |
Dinsztelt (párolt) marhahus | 37 |
Rostélyos paprikás | 37 |
Rostélyos párolva | 38 |
Hirtelen sült rostélyos | 38 |
Párolt marhaszelet | 39 |
Vagdalt hus | 39 |
Marhahus vadasan | 39 |
Töltött marhaszelet | 40 |
Vesepecsenye hirtelen sülve | 40 |
Vesepecsenye mustármártással | 41 |
Töltött fölsár | 42 |
Borjuhus különféle készítési módja | 44 |
Borjupaprikás | 44 |
Borjubecsinált | 45 |
Borjubecsinált karfiollal | 45 |
Borjuszelet, Bécsiszelet | 46 |
Borjuszelet kirántva | 46 |
Vágott borjuhus | 46 |
Borjucomb sülve | 47 |
Borjubrisztli sülve | 47 |
Borjubrisztli töltve | 48 |
Borju-vesés | 48 |
Borju-lapocka sütve | 48 |
Borjumáj pástétom | 49 |
Borjuhus rizszsel | 49 |
Borjumás paprikás | 49 |
Bárányhus | 50 |
Báránypőrkölt | 50 |
Bárányhus sülve | 50 |
Rántott bárány | 51 |
Bárány töltve | 51 |
A disznóhusról | 52 |
Disznópaprikás | 52 |
Disznókocsonya | 52 |
Sertéskaraj | 53 |
Sertéscomb | 53 |
Sertéshus kásával | 54 |
A szárnyasok | 55 |
Libaaprólék-leves és a hus paradicsommártásban | 57 |
Libaaprólék becsinált | 58 |
Libaaprólék paprikás tarhonyával | 578 |
Libaaprólék rizszsel | 59 |
Libacomb sülve | 59 |
Libacomb párolva | 60 |
Libamell vagdalva | 60 |
Libamelle párolva | 60 |
Libamelle savanyun | 60 |
Csirke sülve | 61 |
Csirke paprikás | 62 |
Töltött csirke | 62 |
Csirkeaprólék zöldborsóval | 62 |
A halakról általában | 64 |
Halpaprikás | 64 |
Kirántott hal | 65 |
Kárász sülve | 65 |
Süllő forrázva | 65 |
Süllő, vagy kecsege mayonaissel | 66 |
Becsinált hal | 66 |
A főzelékek | 68 |
Zöldborsó | 68 |
Zöldbab | 69 |
Spenót főzelék | 69 |
Karaláb főzelék | 69 |
Trokedli | 70 |
Krumpli főzelék | 70 |
Sárgarépa főzelék | 71 |
Kelkáposzta | 71 |
Savanyu káposzta | 71 |
Kolozsvári káposzta | 72 |
Savanyu káposzta más módon | 73 |
Töltött káposzta | 73 |
Pörkölt káposzta | 74 |
Édes káposzta | 74 |
Tökfőzelék | 74 |
Szárazbab főzelék | 75 |
Bab zsidósan (Sólet) | 75 |
Szárazbab ecetesen | 75 |
Száraz borsó | 76 |
Lencse főzelék | 76 |
Gyúrott tészták | 77 |
Turós metélt | 78 |
Mákos metélt | 79 |
Diós metélt | 79 |
Lekváros metélt | 79 |
Töltött metélt | 79 |
Lekváros dereje | 80 |
Turós dereje | 80 |
Káposztás tészta | 81 |
Grizes (darás) tészta | 81 |
Turós gombóc | 81 |
Sonkás tészta | 82 |
Krumplis metélt | 82 |
Krumplis gombóc | 82 |
Palacsintatészta készítése | 83 |
Turós palacsinta | 84 |
Élesztős tészta | 84 |
Diós vagy mákos patkó | 85 |
Pék kiflik kisütési módja | 86 |
Hadi sütemény | 86 |
Sült-tészták, sütemények és torták | 87 |
Hájas kifli | 87 |
Pozsonyi kifli | 88 |
Pozsonyi kifli más módon | 88 |
Almás pite | 88 |
Meggyespite | 89 |
Olcsó dióspite | 89 |
Hidegvizes kifli | 89 |
Töpörtős pogácsa | 90 |
Omlós pogácsa | 90 |
Egy jó tészta | 91 |
Tejfölös pite | 91 |
Caces | 91 |
Puncs torta | 92 |
Diós créme torta | 92 |
Hadi csokoládé torta | 93 |
Hadi mézeskalács | 93 |
Bab torta | 93 |
Kávé koch (lábadozó betegnek) | 94 |
Remek apró diós kifli | 94 |
Mákszelet | 94 |
Gesztenyetorta | 95 |
Turóslepény | 95 |
Rococo torta | 95 |
Könnyű csokoládé torta | 96 |
Bisquitt kávékrémmel | 96 |
Rizs tejhabbal | 97 |
Alma torta | 97 |
Cseresznyés pite | 97 |
Csokoládétorta | 98 |
Jó turó-torta | 98 |
Dió-torta | 99 |
Mágnás palacsinta | 99 |
Dobostorta | 99 |
Finom mézeskalács | 100 |
Hamis mézeskalács | 100 |
Valódi mézeskalács | 101 |
Linzer torta | 101 |
Piskóta tészta | 102 |
Barna linzer | 102 |
Zwibak | 102 |
Estike | 103 |
Mogyoró-puszedli | 103 |
Puha diós-puszedli | 103 |
A befőzésről általában | 104 |
Cseresznye, meggy befőve | 105 |
Császárkörte befőtt | 105 |
Őszibarack befőve | 106 |
Sárgabarack befőve | 106 |
Fejtett vagy rétes meggy | 107 |
Ecetes meggy | 107 |
Hámozott szilva | 107 |
Hámozott szilva jame | 108 |
Barack lekvár | 108 |
Gyümölcsnedv eltéve | 109 |
Nyári uborka | 109 |
Sós, téli uborka | 109 |
Paradicsom befőzve | 110 |
Zöldbab befőzve | 110 |
Zöldborsó száritva | 111 |
Háziszappan készités | 112 |
A nagymosásról | 113 |
Utószó | 117 |