1.066.445

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szegény asszony szakácskönyve

Szerkesztő

Kiadó: Közép-európai Fejlesztési és Tájékoztatási Központ TREND-VÁLTÓ szerkesztősége
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 102 oldal
Sorozatcím: TREND-VÁLTÓ reprint
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 14 cm
ISBN: 963-041-908-4
Megjegyzés: Reprint kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"A szegényasszony szakácskönyve" az egyszerű, polgári konyha kezdő háziasszonyai számára íródott a két világháború között. Zsenka néni, a szerző, bevezetőjében ezt írja: "a főzés nagyon egyszerű... Tovább

Előszó

"A szegényasszony szakácskönyve" az egyszerű, polgári konyha kezdő háziasszonyai számára íródott a két világháború között. Zsenka néni, a szerző, bevezetőjében ezt írja: "a főzés nagyon egyszerű munka, de tudni kell!" A francia konyha nagy mesterei pedig azt mondják: a gasztronómia az a terület, ahol minden elméleti tudásnál többet ér egy kevés tapasztalat. Nos Zsenka néni könyve jól bevált gyakorlati tudásra, háziasszonyi leleményességre, ötletességre épül. A mai nehéz időkben éppen ezek az erények teszik újra használhatóvá és aktuálissá. A sablonos, unalmas ételek végül is ugyanannyiba kerülnek, mint a változatos, jóízű ebédek és vacsorák. Vissza

Tartalom

Bevezetés4
Levesek7
Hamisleves8
Csontleves8
Gombaleves8
Paradicsomleves9
Krumplileves9
Raguleves9
Bableves9
Zöldborsóleves10
Zöldbableves10
Tarhonyaleves10
Száraz borsóleves10
Sóskaleves11
Karalábéleves11
Vagdalt tüdőleves12
Suhantott leves12
Hal-leves12
Karfiól-leves13
Tyukhusleves13
Galambleves13
Jó marhahusleves14
Mit főzzünk a levesbe?15
Galuska (nockedli)15
Májgaluska15
Grizgaluska15
Gersli16
Sült borsó levesbe16
Burgonya gombóc16
Májas gombóc16
Huspótlékok17
Paprikás krumpli17
Krumplis tarhonya17
Lerakott krumpli18
Gombás krumpli18
Tojásos krumpli19
Paradicsomos krumpli19
Savanyu tojás19
Töltött tojás19
Karfiol20
Spargli20
Tejfölös tojás20
Kirántott hal21
Kel tejföllel21
Bundás kenyér21
Töltött karaláb22
Hadi tükörtojás22
Pudding22
Krumplipudding23
Velős pudding23
Huspótlék vagy előétel23
Sonkás pudding23
Gomba tojással23
Borjuvelő24
Vese-velő24
A marhahusról25
Mártások leveshushoz26
Paradicsom-mártás26
Vereshagyma-mártás26
Kapormártás26
Sóskamártás27
Meggymártás27
Meggymártás más módon27
Uborkamártás27
Uborkamártás más módon27
Biszkemártás28
Tormamártás28
Ecetes torma29
Majonnaisemártás29
Különféle marhahusok készítési módja29
Marhahus-paprikás29
Marhapörkölt30
Dinsztelt (párolt) marhahus30
Rostélyos paprikás31
Rostélyos párolva31
Hirtelen sült rostélyos31
Párolt marhaszelet32
Vagdalt hus32
Marhahus vadasan32
Töltött marhaszelet33
Vesepecsenye hirtelen sülve34
Vesepecsenye mustármártással34
Töltött fölsár34
Borjuhus különféle készítési módja35
Borjupaprikás35
Borjubecsinált36
Borjubecsinált karfiollal36
Borjuszelet, Bécsiszelet36
Borjuszelet kirántva37
Vágott borjuhus37
Borjucomb sülve37
Borjubrisztli sülve38
Borjubrisztli töltve38
Borju-vesés38
Borju-lapocka sütve39
Borjumáj pástétom39
Borjuhus rizszsel39
Borjumás paprikás39
Bárányhus40
Báránypőrkölt40
Bárányhus sülve40
Rántott bárány41
Bárány töltve41
A disznóhusról42
Disznópaprikás42
Disznókocsonya42
Sertéskaraj43
Sertéscomb43
Sertéshus kásával43
A szárnyasok44
Libaaprólék-leves és a hus paradicsommártásban46
Libaaprólék becsinált47
Libaaprólék paprikás tarhonyával47
Libaaprólék rizszsel48
Libacomb sülve48
Libacomb párolva48
Libamell vagdalva49
Libamelle párolva49
Libamelle savanyun49
Csirke sülve50
Csirke paprikás50
Töltött csirke51
Csirkeaprólék zöldborsóval51
A halakról általában51
Halpaprikás52
Kirántott hal52
Kárász sülve53
Süllő forrázva53
Süllő, vagy kecsege mayonaissel53
Becsinált hal54
A főzelékek54
Zöldborsó55
Zöldbab55
Spenót főzelék55
Karaláb főzelék56
Trokedli56
Krumpli főzelék56
Sárgarépa főzelék57
Kelkáposzta57
Savanyu káposzta58
Kolozsvári káposzta58
Savanyu káposzta más módon59
Töltött káposzta59
Pörkölt káposzta60
Édes káposzta60
Tökfőzelék60
Szárazbab főzelék60
Bab zsidósan (Sólet)61
Szárazbab ecetesen61
Száraz borsó61
Lencse főzelék62
Gyúrott tészták62
Turós metélt63
Mákos metélt64
Diós metélt64
Lekváros metélt64
Töltött metélt65
Lekváros dereje65
Turós dereje65
Káposztás tészta66
Grizes (darás) tészta66
Turós gombóc66
Sonkás tészta66
Krumplis metélt67
Krumplis gombóc67
Palacsintatészta készítése67
Turós palacsinta68
Élesztős tészta68
Diós vagy mákos patkó69
Pék kiflik kisütési módja70
Hadi sütemény70
Sült-tészták, sütemények és torták71
Hájas kifli71
Pozsonyi kifli72
Pozsonyi kifli más módon72
Almás pite72
Meggyespite72
Olcsó dióspite73
Hidegvizes kifli73
Töpörtős pogácsa73
Omlós pogácsa74
Egy jó tészta74
Tejfölös pite74
Caces75
Puncs torta75
Diós créme torta76
Hadi csokoládé torta76
Hadi mézeskalács76
Bab torta76
Kávé koch (lábadozó betegnek)77
Remek apró diós kifli77
Mákszelet77
Gesztenyetorta78
Turóslepény78
Rococo torta78
Könnyű csokoládé torta78
Bisquitt kávékrémmel79
Rizs tejhabbal79
Alma torta80
Cseresznyés pite80
Csokoládétorta80
Jó turó-torta81
Dió-torta81
Mágnás palacsinta81
Dobostorta82
Finom mézeskalács82
Hamis mézeskalács83
Valódi mézeskalács83
Linzer torta84
Piskóta tészta84
Barna linzer84
Zwibak85
Estike85
Mogyoró-puszedli85
Puha diós-puszedli85
A befőzésről általában86
Cseresznye, meggy befőve87
Császárkörte befőtt87
Őszibarack befőve88
Sárgabarack befőve88
Fejtett vagy rétes meggy88
Ecetes meggy89
Hámozott szilva89
Hámozott szilva jame89
Barack lekvár90
Gyümölcsnedv eltéve90
Nyári uborka90
Sós, téli uborka90
Paradicsom befőzve91
Zöldbab befőzve91
Zöldborsó száritva92
Háziszappan készités92
A nagymosásról93
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem