kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közép-európai Fejlesztési és Tájékoztatási Központ TREND-VÁLTÓ szerkesztősége |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 102 oldal |
Sorozatcím: | TREND-VÁLTÓ reprint |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-041-908-4 |
Megjegyzés: | Reprint kiadás. |
Bevezetés | 4 |
Levesek | 7 |
Hamisleves | 8 |
Csontleves | 8 |
Gombaleves | 8 |
Paradicsomleves | 9 |
Krumplileves | 9 |
Raguleves | 9 |
Bableves | 9 |
Zöldborsóleves | 10 |
Zöldbableves | 10 |
Tarhonyaleves | 10 |
Száraz borsóleves | 10 |
Sóskaleves | 11 |
Karalábéleves | 11 |
Vagdalt tüdőleves | 12 |
Suhantott leves | 12 |
Hal-leves | 12 |
Karfiól-leves | 13 |
Tyukhusleves | 13 |
Galambleves | 13 |
Jó marhahusleves | 14 |
Mit főzzünk a levesbe? | 15 |
Galuska (nockedli) | 15 |
Májgaluska | 15 |
Grizgaluska | 15 |
Gersli | 16 |
Sült borsó levesbe | 16 |
Burgonya gombóc | 16 |
Májas gombóc | 16 |
Huspótlékok | 17 |
Paprikás krumpli | 17 |
Krumplis tarhonya | 17 |
Lerakott krumpli | 18 |
Gombás krumpli | 18 |
Tojásos krumpli | 19 |
Paradicsomos krumpli | 19 |
Savanyu tojás | 19 |
Töltött tojás | 19 |
Karfiol | 20 |
Spargli | 20 |
Tejfölös tojás | 20 |
Kirántott hal | 21 |
Kel tejföllel | 21 |
Bundás kenyér | 21 |
Töltött karaláb | 22 |
Hadi tükörtojás | 22 |
Pudding | 22 |
Krumplipudding | 23 |
Velős pudding | 23 |
Huspótlék vagy előétel | 23 |
Sonkás pudding | 23 |
Gomba tojással | 23 |
Borjuvelő | 24 |
Vese-velő | 24 |
A marhahusról | 25 |
Mártások leveshushoz | 26 |
Paradicsom-mártás | 26 |
Vereshagyma-mártás | 26 |
Kapormártás | 26 |
Sóskamártás | 27 |
Meggymártás | 27 |
Meggymártás más módon | 27 |
Uborkamártás | 27 |
Uborkamártás más módon | 27 |
Biszkemártás | 28 |
Tormamártás | 28 |
Ecetes torma | 29 |
Majonnaisemártás | 29 |
Különféle marhahusok készítési módja | 29 |
Marhahus-paprikás | 29 |
Marhapörkölt | 30 |
Dinsztelt (párolt) marhahus | 30 |
Rostélyos paprikás | 31 |
Rostélyos párolva | 31 |
Hirtelen sült rostélyos | 31 |
Párolt marhaszelet | 32 |
Vagdalt hus | 32 |
Marhahus vadasan | 32 |
Töltött marhaszelet | 33 |
Vesepecsenye hirtelen sülve | 34 |
Vesepecsenye mustármártással | 34 |
Töltött fölsár | 34 |
Borjuhus különféle készítési módja | 35 |
Borjupaprikás | 35 |
Borjubecsinált | 36 |
Borjubecsinált karfiollal | 36 |
Borjuszelet, Bécsiszelet | 36 |
Borjuszelet kirántva | 37 |
Vágott borjuhus | 37 |
Borjucomb sülve | 37 |
Borjubrisztli sülve | 38 |
Borjubrisztli töltve | 38 |
Borju-vesés | 38 |
Borju-lapocka sütve | 39 |
Borjumáj pástétom | 39 |
Borjuhus rizszsel | 39 |
Borjumás paprikás | 39 |
Bárányhus | 40 |
Báránypőrkölt | 40 |
Bárányhus sülve | 40 |
Rántott bárány | 41 |
Bárány töltve | 41 |
A disznóhusról | 42 |
Disznópaprikás | 42 |
Disznókocsonya | 42 |
Sertéskaraj | 43 |
Sertéscomb | 43 |
Sertéshus kásával | 43 |
A szárnyasok | 44 |
Libaaprólék-leves és a hus paradicsommártásban | 46 |
Libaaprólék becsinált | 47 |
Libaaprólék paprikás tarhonyával | 47 |
Libaaprólék rizszsel | 48 |
Libacomb sülve | 48 |
Libacomb párolva | 48 |
Libamell vagdalva | 49 |
Libamelle párolva | 49 |
Libamelle savanyun | 49 |
Csirke sülve | 50 |
Csirke paprikás | 50 |
Töltött csirke | 51 |
Csirkeaprólék zöldborsóval | 51 |
A halakról általában | 51 |
Halpaprikás | 52 |
Kirántott hal | 52 |
Kárász sülve | 53 |
Süllő forrázva | 53 |
Süllő, vagy kecsege mayonaissel | 53 |
Becsinált hal | 54 |
A főzelékek | 54 |
Zöldborsó | 55 |
Zöldbab | 55 |
Spenót főzelék | 55 |
Karaláb főzelék | 56 |
Trokedli | 56 |
Krumpli főzelék | 56 |
Sárgarépa főzelék | 57 |
Kelkáposzta | 57 |
Savanyu káposzta | 58 |
Kolozsvári káposzta | 58 |
Savanyu káposzta más módon | 59 |
Töltött káposzta | 59 |
Pörkölt káposzta | 60 |
Édes káposzta | 60 |
Tökfőzelék | 60 |
Szárazbab főzelék | 60 |
Bab zsidósan (Sólet) | 61 |
Szárazbab ecetesen | 61 |
Száraz borsó | 61 |
Lencse főzelék | 62 |
Gyúrott tészták | 62 |
Turós metélt | 63 |
Mákos metélt | 64 |
Diós metélt | 64 |
Lekváros metélt | 64 |
Töltött metélt | 65 |
Lekváros dereje | 65 |
Turós dereje | 65 |
Káposztás tészta | 66 |
Grizes (darás) tészta | 66 |
Turós gombóc | 66 |
Sonkás tészta | 66 |
Krumplis metélt | 67 |
Krumplis gombóc | 67 |
Palacsintatészta készítése | 67 |
Turós palacsinta | 68 |
Élesztős tészta | 68 |
Diós vagy mákos patkó | 69 |
Pék kiflik kisütési módja | 70 |
Hadi sütemény | 70 |
Sült-tészták, sütemények és torták | 71 |
Hájas kifli | 71 |
Pozsonyi kifli | 72 |
Pozsonyi kifli más módon | 72 |
Almás pite | 72 |
Meggyespite | 72 |
Olcsó dióspite | 73 |
Hidegvizes kifli | 73 |
Töpörtős pogácsa | 73 |
Omlós pogácsa | 74 |
Egy jó tészta | 74 |
Tejfölös pite | 74 |
Caces | 75 |
Puncs torta | 75 |
Diós créme torta | 76 |
Hadi csokoládé torta | 76 |
Hadi mézeskalács | 76 |
Bab torta | 76 |
Kávé koch (lábadozó betegnek) | 77 |
Remek apró diós kifli | 77 |
Mákszelet | 77 |
Gesztenyetorta | 78 |
Turóslepény | 78 |
Rococo torta | 78 |
Könnyű csokoládé torta | 78 |
Bisquitt kávékrémmel | 79 |
Rizs tejhabbal | 79 |
Alma torta | 80 |
Cseresznyés pite | 80 |
Csokoládétorta | 80 |
Jó turó-torta | 81 |
Dió-torta | 81 |
Mágnás palacsinta | 81 |
Dobostorta | 82 |
Finom mézeskalács | 82 |
Hamis mézeskalács | 83 |
Valódi mézeskalács | 83 |
Linzer torta | 84 |
Piskóta tészta | 84 |
Barna linzer | 84 |
Zwibak | 85 |
Estike | 85 |
Mogyoró-puszedli | 85 |
Puha diós-puszedli | 85 |
A befőzésről általában | 86 |
Cseresznye, meggy befőve | 87 |
Császárkörte befőtt | 87 |
Őszibarack befőve | 88 |
Sárgabarack befőve | 88 |
Fejtett vagy rétes meggy | 88 |
Ecetes meggy | 89 |
Hámozott szilva | 89 |
Hámozott szilva jame | 89 |
Barack lekvár | 90 |
Gyümölcsnedv eltéve | 90 |
Nyári uborka | 90 |
Sós, téli uborka | 90 |
Paradicsom befőzve | 91 |
Zöldbab befőzve | 91 |
Zöldborsó száritva | 92 |
Háziszappan készités | 92 |
A nagymosásról | 93 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.