kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Somogyi-könyvtár |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 134 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-7581-59-6 |
Megjegyzés: | A könyv az Endrényi Lajos által kiadott mű reprint kiadása. 1000 példányban került kiadásra. |
Előszó az első kiadáshoz | 3 |
Levesek | |
Húslevesek | |
Egyszerű húsleves | 5 |
Barnaleves | 6 |
Rizsleves | 6 |
Barnaleves, más módon | 7 |
Barnaleves tyukhusból | 7 |
Leves dagadóból | 7 |
Kenyérleves | 7 |
Csirkeleves | 8 |
Aprólékleves | 8 |
Aprólékleves virágkellel | 8 |
Aprólékleves paprikásan | 8 |
Tojással csurgatott leves | 9 |
Borleves | 9 |
Sörleves | 9 |
Közönséges husleves tyukkal | 9 |
Suhantolt leves pereczczel | 9 |
Bableves áttörve | 10 |
Burgonyaleves | 10 |
Czibereleves | 10 |
Tejfölös leves | 10 |
Levesben főtt marhahusok | |
Barnára elkészítve | 12 |
Pörkölt és főtt vegyesen | 12 |
Paprikásan párolva | 13 |
Párolt burgonyakéreggel | 13 |
Mártások | |
Paradicsom-mártás | 14 |
Paradicsom, más módon | 14 |
Szarvasgomba-mártás | 14 |
Gomba-mártás | 15 |
Tejfölös torma | 15 |
Tejfölös törma, más módon | 15 |
Mandulás torma | 15 |
Hideg mandulás torma | 15 |
Eczetes torma | 16 |
Meggy-mártás | 16 |
Ugorka-mártás | 16 |
Ugyanaz, más módon | 16 |
Kápri-mártás | 16 |
Kápri, más módon | 16 |
Czékla-mártás | 17 |
Zsemlyés foghagyma | 17 |
Foghagyma-mártás | 17 |
Szardella-mártás | 17 |
Vöröshagyma-mártás | 17 |
Sóska | 17 |
Czitrom mártás | 18 |
Kapor mártás | 18 |
Metélő hagyma | 18 |
Zeller | 18 |
Biszke | 18 |
Biszke, más módon | 19 |
Birsalma | 19 |
Alma-mártás | 19 |
Hideg mustár-mártás | 19 |
Hideg hering-mártás | 19 |
Hideg mártás almából és tormából | 19 |
Czékla a hús mellé | 20 |
Kovászos ugorka a hús mellé | 20 |
Főzelékek | |
Kapros káposzta | 21 |
Kapros káposzta, más módon | 21 |
Káposzta füstölt hússal | 22 |
Töltött káposzta | 22 |
Harcsás káposzta | 22 |
Pörkölt káposzta | 23 |
Káposzta francziásan | 23 |
Édes káposzta juhhússal | 23 |
Kelkáposzta | 24 |
Gesztenyés kelkáposzta | 24 |
Kel rántva | 24 |
Töltött kel | 24 |
Kelsarjak | 25 |
Saláta főzelék | 25 |
Fejes saláta | 25 |
Töltött szőlőlevél káposzta | 25 |
Virágkel mártással | 26 |
Virágkel vajban | 26 |
Kalaráb csirkével | 26 |
Kalaráb barnára párolva | 26 |
Bárányos különfélekép | |
Bárányczomb sülve | 27 |
Ugyanaz párolva | 27 |
Ugyanaz gombával | 28 |
Bárány-kotlet | 28 |
Bárányszügy kirántva | 28 |
Tarhonyával | 28 |
Gombával | 28 |
Tárkony-mártásban | 29 |
Bárány-becsinált | 29 |
Ugyanaz zöldborsóval | 29 |
Ugyanaz, karalábbal | 29 |
Bárányhus madárkák | 29 |
Bárányhus angolosan | 30 |
Sertéshus különfélekép | |
Sertésgerincz sülve | 31 |
Ugyanaz, más módon | 31 |
Bőrös pecsenye | 31 |
Sertésszelet | 31 |
Sertéshus vagdalva | 31 |
Szűz-sült | 32 |
Lapoczka savanyun | 32 |
Sertéshus kásával | 32 |
Ugyanaz, tormával | 32 |
Kocsonya | 33 |
Sonka besózás és füstölés | 33 |
Sonka főzése | 33 |
Kisütött sonkaszeletek | 33 |
Malacz sülve | 34 |
Foghagymás kolbász | 34 |
Czitromos kolbász | 34 |
Kásás huska | 34 |
Véres hurka | 34 |
Májas hurka | 35 |
Disznóhus-tekercsek | 35 |
Füle-farka hidegen | 35 |
Szárnyasok különfélekép | |
Csirke sülve | 37 |
Töltött sülve | 37 |
Kirántva | 38 |
Fogoly módra | 38 |
Sülve, Szardellával | 38 |
Virágkellel | 38 |
Hüvelyes zöldborsóval | 39 |
Rizzsel | 39 |
Rizzsel más módon | 39 |
Hidegen | 39 |
Tejföllel és czitrommal | 39 |
Forrázva | 40 |
Paradicsommal | 40 |
Szardellával | 40 |
Töltve mártással | 40 |
Bajor módra | 41 |
Majonézzel | 41 |
Kappan szardellával | 41 |
Szardellával, más módon | 41 |
Szalonnával tűzve | 41 |
Kappan-szeletek | 42 |
Pulyka töltve | 42 |
Töltve, más módon | 42 |
Pulyka sülve | 42 |
Pulykamell kocsonyában | 43 |
Liba sülve | 43 |
Töltve | 43 |
Töltve | 43 |
Virágkellel | 43 |
Ludmáj tejföllel | 43 |
Halak különféleképen | |
Halleves halászosan | 44 |
Harcsa | |
Kirántva | 45 |
Marinirozva | 45 |
Más módon marinirozva | 45 |
Kapri mártással | 45 |
Ugyanaz, más módon | 45 |
Tűzdelve | 45 |
Csuka | |
Tejfölös mártással | 46 |
Forrázva | 46 |
Tépett csuka savanyu káposztával | 46 |
Süllő | |
Zöld petrezselyemmel | 46 |
Különfélék | |
Angolna sülve hidegen | 47 |
Teknősbéka forrázva | 47 |
Ugyanaz, kirántva | 47 |
Kirántott békacomb | 47 |
Vadak különfélekép | |
Nyul sülve, barna mártással | 48 |
Nyul sülve, fehér mártással | 49 |
Nyul sülve, foghagyma-mártással | 49 |
Nyul sülve, más módon | 49 |
Nyulszeletek tűzve | 49 |
Nyulbüfsztök | 49 |
Fenyümadár sülve | 50 |
Ugyanaz páczban | 50 |
Ugyanaz, töltve | 50 |
Ragu őzczombból | 50 |
Őzderék-szeletek | 50 |
Őzczomb sülve | 51 |
Szarvasczomb sülve | 51 |
Szarvashus csipke izzel | 51 |
Szarvasmáj | 51 |
Vadsertésfej tormával | 51 |
Vadsertés-filé | 52 |
Vadsertéshus csipke-izzel | 52 |
Vadsertés-szügy tejföllel | 52 |
Vadsertéshus fenyves-mártással | 52 |
Torták | |
Kenyértorta | 53 |
Mandula-torta | 54 |
Czitrom-torta | 54 |
Gizella-torta | 54 |
Narancs torta | 54 |
Mogyoró torta | 54 |
Ugyanaz, más módon | 55 |
Mákos torta | 55 |
Piskóta-torta | 55 |
Linczi torta | 55 |
Kavari linczi torta | 55 |
Pörkölt (grillás) torta | 55 |
Ugyanaz, más módon | 56 |
GFrillás torta, más módon | 56 |
Mandula-torta | 56 |
ugyanaz, más módon | 57 |
Irósvajas torta | 57 |
Csokoládé torta | 57 |
Törött torta | 57 |
Morzsa-torta | 57 |
Burgonya-torta | 58 |
Alma-torta | 58 |
Gesztenye-torta | 58 |
Bécsi császár-torta | 58 |
Diós torta | 58 |
Franczia torta | 59 |
Czukor-torta | 59 |
Apró torta krémmel | 59 |
Apró torta gyümölccsel | 59 |
Fagylalttal töltött habtorta | 59 |
Tejhabbal töltött habtorta | 60 |
Apró sütemények | |
Piskóták | |
Piskóta tészta | 61 |
Piskóta-tészta verve | 61 |
Piskóta-fánk | 61 |
Tekercsek piskóta-tésztából | 62 |
Piskóta-tészta borsodóval | 62 |
Kétszersültek | |
Linczi kenyér | 62 |
Ánizs-kalács | 62 |
Ánizs-szeletek | 62 |
Tiroli kenyér | 63 |
Kétszersült | 63 |
Pozsonyi kétszersült | 63 |
Püspök kenyér | 63 |
Rudacskák és ívek | |
Csokoládé-rudacskák | 64 |
Narancs-rudacskák | 64 |
Czitrom-rudacskák | 64 |
Vaniliás ívek | 64 |
Franczia rudacskák | 64 |
Mandulás ívek | 64 |
Grillás rudacskák | 65 |
Mandulás sütemények | |
Mandulás tészta | 65 |
Vanilia koszoruk | 65 |
Mandulás kenyér | 65 |
Mandula-csók | 65 |
Mandulás linczi sütemény | 66 |
Mandula-fánk | 66 |
Mandulás pereczek | 66 |
Mandula habban | 66 |
Mandula ívek | 66 |
Pörkölt mandula | 67 |
Mandula lepény | 67 |
Különfélék | |
diós linczi sütemény | 67 |
Csokoládé-fánk | 67 |
Czukros gesztenye | 67 |
Almaszelet pisztácziával | 67 |
Borított rizs | 68 |
Munkaczonák | 68 |
Ördög pilulái | 68 |
Omlós tea-sütemények | 68 |
Gyümölcs-kenyér | 68 |
Ostyák | |
Finom ostya-tészta | 69 |
Ostyatészta, más módon | 69 |
Ugyanez töltve | 69 |
Mandulás ostya | 69 |
Kenyérsütés | |
Közönséges házi kenyér | 70 |
Burgonyás kenyér | 70 |
Krémek | |
Krém vaniliával | 71 |
Ugyanaz, más módon | 71 |
Krém narancscsal | 71 |
Krém czitrommal | 72 |
Krém pisztácziával | 72 |
Krém mandulával | 72 |
Krém teával | 72 |
Krém puncscsal | 72 |
Krém csokoládéval | 73 |
Krém baraczkból | 73 |
Tejhabok | |
Földieper hab | 74 |
Szinezett tejhab | 74 |
Kávéhab | 74 |
Dióhab | 75 |
Rizs hidegen | 75 |
Meleg és hideg italok | |
Kávé készítése | 76 |
Eczet készítése | 76 |
Csokoládé tejjel | 77 |
Tea | 77 |
Tea, más módon | 77 |
Puncs | 77 |
Ugyanaz tojással | 77 |
Puncs, más módon | 77 |
Grog | 78 |
Ugyanaz tojással | 78 |
Forralt bor | 78 |
Forralt bor | 78 |
Forralt sör | 78 |
Czitromos víz (limonádé) | 78 |
Vaniliás pálinka | 78 |
Mandulatej | 79 |
Jeges kávé | 79 |
Csersnye viz | 79 |
Vegyes gyümölcs-likör | 79 |
Vegyes gyümölcs-pálinka | 79 |
Narancs-pálinka | 80 |
Köménymagos pálinka | 80 |
Kelt és ledörzsölt tészták élesztővel | |
Élesztős tészta | 81 |
Ugyanaz, más módon | 81 |
Ugyanaz, hidegen | 81 |
Csehpimasz | 82 |
Kuglóf | 82 |
Ugyanaz, más módon | 82 |
Finom kuglóf kávéban | 82 |
Iróvajas és omlós tészták | |
Közöns. iróvajas tészta | 83 |
Ugyanaz, más módon | 83 |
Különl. iróvajas tészta | 84 |
Iróvajas fánk | 84 |
Irósvajas kiflik | 84 |
Vajas kifli kávéhoz | 84 |
Meggyes lepénykék | 85 |
Lepénykék habbal | 85 |
Irósvajas pereczek vagy ivek | 85 |
Mandulás pite | 85 |
Diós szeletkék | 86 |
Mandulás falatocskák | 86 |
Irosvajas rétes | 86 |
Irósvajas pogácsa | 86 |
Franczia irósvajas tészta | 86 |
Irósvajas tészta rétegesen | 87 |
Caprice-ok | 87 |
Közönséges omlós tészta | 87 |
Tojásos omlós tészta | 88 |
Omlós tészta fahéjjal | 88 |
Kavart omlós tészta | 88 |
Omlós tészta rummal | 88 |
Omlós almás pite | 88 |
Német tész ta | 89 |
Omlós diós szarvasok | 89 |
Lepény cseresnyével | 89 |
Lepény megygyel | 89 |
Rizskásaliszt lepény | 89 |
Szilvás pite | 90 |
Baraczk pite | 90 |
Meggyes pite | 90 |
Cseresnyés pite | 90 |
Magas almás pite | 90 |
Krémes pite vaniliával | 91 |
Ugyanaz, dióval | 91 |
Kocsonyák | |
Földieper-kocsonya köritve | 93 |
Málna kocsonya | 94 |
Narancs-kocsonya | 94 |
Czitrom-kocsonya | 94 |
Kávé kocsonya | 95 |
Mandula-kocsonya | 95 |
Baraczk-kocsonya | 95 |
Rózsa-kocsonya | 95 |
Csokoládé-kocsonya | 96 |
Meggy-kocsonya | 96 |
Ribizli-kocsonya | 96 |
Nemzeti szinű kocsonya | 96 |
Fagylaltok | |
Czitrom-fagylalt | 97 |
Narancs fagylalt | 98 |
Málna fagylalt | 98 |
Kávé fagylalt | 98 |
Csokoládé-fagylalt | 98 |
Tea-fagylalt | 98 |
Földieper-fagylalt | 98 |
Meggy-fagylalt | 99 |
Ugyanaz tejjel | 99 |
Ananász-fagylalt | 99 |
Ribizli-fagylalt | 99 |
Vanilia-fagylalt | 99 |
Ugyanaz habbal | 99 |
Czukorba főtt gyümölcsök, ízek és levek | |
Czukorba főtt gyümölcsök | |
Csersnye | 102 |
Kajszin-baraczk | 103 |
Őszi baraczk | 103 |
Ugyanaz, más módon | 103 |
Körte gőzben | 103 |
Körte czukorban | 104 |
Apró szegfü-körte | 104 |
Czitrom-körte | 104 |
Czukor-körte | 104 |
Görögdinnye | 104 |
Ugyana, más módon | 104 |
Ugyanaz, más módon | 105 |
Sárgadinnye | 105 |
Ugyana, más módon | 105 |
Ananász | 106 |
Ugyanaz, más módon | 106 |
Biszke | 106 |
Ugyanaz, más módon | 106 |
Ugyanaz, más módon | 107 |
Zöld ringló | 107 |
Ringló | 107 |
Őszi baraczk-marmelád | 108 |
Alma-marmelád | 108 |
Birsalma-marmelád | 108 |
Izek | |
Szilva-iz | 108 |
Ugyanaz, más módon | 108 |
Szilva-iz hámozva | 108 |
Sárga baraczk-iz | 108 |
Alma-iz | 109 |
Sárgadinnye-iz | 109 |
Almahéjból lekvár | 109 |
Őszi baraczk-iz | 109 |
Ringló-iz | 110 |
Ribiszke-iz | 110 |
Meggy-iz | 110 |
Málna-iz | 110 |
Csipke-iz | 110 |
Rózsa iz | 111 |
Levek | |
Baraczklé | 111 |
Málnalé | 111 |
Málnalé czukor nélkül | 111 |
Szőlőlé | 111 |
Ribiszkelé | 112 |
Meggylé | 112 |
Mustkolbász | 112 |
Ugyanaz, más módon | 112 |
A rum készítése | 112 |
Gyümölcs befőzése czukor nélkül | 113 |
Az eper eltartása néhány napig | 114 |
Dió hámozható módon | 114 |
Télire eltettek | |
Sárga- és görögdinnye eltartása | 114 |
Nyers zöld paprika eltartása | 114 |
Szőlő eltartása | 115 |
Paradicsom eltartása | 115 |
Ugyanaz, gőzölve | 115 |
Ugyanaz, más módon | 115 |
Zöldborsó szárítva | 115 |
Száritott zöldborsó | 115 |
Szemes zöldborsó | 116 |
Száritott zöldbab | 116 |
Zöld petrezselyem levele | 116 |
Száritva | 116 |
Gombapor | 117 |
Biszke | 117 |
Sóska | 117 |
Ugyanaz, más módon | 117 |
Zöldbab | 117 |
Spárga eltartása | 117 |
Zöldborsó gőzben főzve | 118 |
Szarvasgomba eltartása | 118 |
Cseresnye | 118 |
Meggy | 118 |
Kapor télire | 118 |
Tökkáposzta | 119 |
Ugyanaz, más módon | 119 |
Zöldbab eczetben | 119 |
Ugyanaz, más módon | 119 |
Vegyes zöldségsaláta | 120 |
Hagyma eczetben | 120 |
Paprikasaláta | 120 |
Paradicsomalma eltartása | 120 |
Eczettel és borral | 120 |
Avas vaj megjavítása | 121 |
Tojás eltartása | 121 |
Ugorkasaláta | 121 |
Franczia ugorka | 121 |
Kovászos ugorka télire | 122 |
Ugyanaz, más módon | 122 |
Tárkony eczet | 123 |
Málna-eczet | 123 |
Hordós káposzta | 123 |
Füstölt sonka megóvása | 124 |
Nyári sonka megóvása | 124 |
Utószó | 127 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.