1.061.259

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szegedi szakácskönyv (rossz állapotú)

Ezernél több ételkészítési utasítással

Szerző
Budapest
Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 482 oldal
Sorozatcím: Igazi Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrált. Nyolcadik javított és a legujabb ételreceptekkel bővített kiadás. Nyomtatta az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ezen szakácskönyvben összegyűjtött főzővények, utasítások és előírások, kivétel nélkül, kifogástalan minőségű ételek, sütemények stb. készítéséhez szolgálnak, tekintet nélkül arra, hogy az... Tovább

Előszó

Az ezen szakácskönyvben összegyűjtött főzővények, utasítások és előírások, kivétel nélkül, kifogástalan minőségű ételek, sütemények stb. készítéséhez szolgálnak, tekintet nélkül arra, hogy az előkészítéshez vaj vagy sertés-, esetleg ludzsír alkalmaztatik-e.
Az utolsó években a rendkívül magas zsír- és vajárak kényszerítették a közönséget, hogy konyhájában olcsóbb és a célnak mégis zsírféléket vezessenek be.
Első sorban szerepelt mindig a kókuszdióból préselt növényzsír. Vissza

Tartalom

Első szakasz
Levesek 1
Bőjti és rántott levesek17
Második szakasz
Előételek (Assiettek.)24
Harmadik szakasz
Marhahús50
Negyedik szakasz
Meleg, hideg és tésztákra való mártások57
Ötödik szakasz
Főzelékek67
A marhahús különféle készítésmódja86
Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról101
Ürühús-készítmények113
Bárányhús-készítmények 117
Sertéshús-készítmények120
Hatodik szakasz
Szárnyas állatok126
Hetedik szakasz
Vadak142
Nyolczadik szakasz
Halak 157
Kilenczedik szakasz
Hideg-, meleg-, tál- és apró pástétomok 183
Tizedik szakasz
Kolbászok és hurkák191
Tizenegyedik szakasz
Sültek (Pecsenyék)194
Tizenkettedik szakasz
Saláták205
Tizenharmadik szakasz
Párolt gyümölcs-saláták (Compótok)214
Tizennegyedik szakasz
Tésztaneműek. Meleg és hideg tészták219
Kochok242
Puddingok255
Kochok- és puddingokra való habok (chaudeau)261
Rétesek263
Bélesek273
Élesztős tészták276
Kenyerek 298
Zsírban sült tészták300
Íróvajas tészták318
Omlós-tészták328
Tizenötödik szakasz
Torták335
Piskóta-tészták366
Kétszersültek369
Czukros ívek372
Mandolás sütemények, szeletek és ostyák376
Tizenhatodik szakasz
Kocsonyák és parfaitek398
Tizenhetedik szakasz
Krémek és tejhabok410
Tizennyolczadik szakasz
Fagylaltok417
Tizenkilenczedik szakasz
Meleg és hideg italok423
Huszadik szakasz
Czukor-gyümölcsök427
Befőtt gyümölcsök431
Gelék és levárok (marmalade)436
Eczetbe csinált gyümölcs és zöldség 439
Finom eczetek 444
Egyéb hasznos tudnivalók445
Huszonegyedik szakasz
A fölszedésről 447
A modern asztal terítése460
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem