1.066.799

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szegedi szakácskönyv (rossz állapotú)

Ezernél több ételkészitési utasítással

Szerző
Budapest
Kiadó: Eggenberger-féle Könyvkereskedés (Hoffmann Alfréd)
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 484 oldal
Sorozatcím: Igazi Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hatodik javitott és a legujabb ételreczeptekkel bővitett kiadás. Fekete-fehér illusztrációkkal, korabeli hirdetésekkel. Nyomtatta az Athenaeum r. társulat könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
4. Hogy lehet erős húslevest 1/4 óra alatt készíteni?
Végy 1/4 kilogramm marhahúst, számítva 8 személyre, vagdald apró koczkákra, vágj hozzá való zöldséget szintén apróra és... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
4. Hogy lehet erős húslevest 1/4 óra alatt készíteni?
Végy 1/4 kilogramm marhahúst, számítva 8 személyre, vagdald apró koczkákra, vágj hozzá való zöldséget szintén apróra és tedd mindezt egy edénybe kevés vízzel, hagyd 1/4 óráig jól főni, ekkor önts rá annyi vizet, a mennyi levesre éppen szükséged van, hagyd evvel is jól elforrni, aztán szűrd le, hagyd meghiggadni és valami tésztafélével add föl. Vissza

Tartalom

Első szakasz
Levesek 1
Bőjti és rántott levesek17
Második szakasz
Előételek (Assiettek.)24
Harmadik szakasz
Marhahús49
Negyedik szakasz
Meleg, hideg és tésztákra való mártások56
Ötödik szakasz
Főzelékek66
A marhahús különféle készítésmódja85
Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról100
Ürühús-készítmények111
Bárányhús-készítmények 115
Sertéshús-készítmények118
Hatodik szakasz
Szárnyas állatok125
Hetedik szakasz
Vadak142
Nyolczadik szakasz
Halak 156
Kilenczedik szakasz
Hideg-, meleg-, tál- és apró pástétomok 181
Tizedik szakasz
Kolbászok és hurkák189
Tizenegyedik szakasz
Sültek (Pecsenyék)192
Tizenkettedik szakasz
Saláták203
Tizenharmadik szakasz
Párolt gyümölcs-saláták (Compótok)212
Tizennegyedik szakasz
Tésztaneműek. Meleg és hideg tészták217
Kochok239
Puddingok251
Kochok- és puddingokra való habok (chaudeau)257
Rétesek259
Bélesek268
Élesztős tészták271
Kenyerek 291
Zsírban sült tészták293
Íróvajas tészták311
Omlós-tészták320
Tizenötödik szakasz
Torták327
Piskóta-tészták355
Kétszersültek358
Czukros ívek361
Mandolás sütemények, szeletek és ostyák365
Tizenhatodik szakasz
Kocsonyák és parfaitek388
Tizenhetedik szakasz
Krémek és tajhabok401
Tizennyolczadik szakasz
Fagylaltok409
Tizenkilenczedik szakasz
Meleg és hideg italok416
Huszadik szakasz
Czukor-gyümölcsök422
Befőtt gyümölcsök428
Zselék és lekvárok (marmalade)435
Eczetbe csinált gyümölcs és zöldség 439
Finom eczetek 447
Egyéb hasznos tudnivalók448
Huszonegyedik szakasz
A fölszeldelésről 451
A modern asztal terítése460
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem