1.066.799

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szegedi szakácskönyv

Szerző
Szeged
Kiadó: Burger Zsigmond özvegye
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 401 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második kiadás. Ritka! Burger Zsigmond özvegye könyv- és kőnyomdája nyomása, Szeged.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Jelen munka célja: magyar gazdasszonyainknak utmutatóul és segédkönyvül szolgálni a főzés mesterségében, tanácsaival kisegíteni őket az étkek megválasztásánál és elkészitésénél.
Különös sulyt... Tovább

Előszó

Jelen munka célja: magyar gazdasszonyainknak utmutatóul és segédkönyvül szolgálni a főzés mesterségében, tanácsaival kisegíteni őket az étkek megválasztásánál és elkészitésénél.
Különös sulyt fektetett e könyv szerzője a magyar házi konyhára, az egyszerű polgári táplálékra, de kellő utmutatással szolgál a legelőkelőbb lakomák, a leggazdagabb vendégségek rendezésénél is. Vissza

Tartalom

Előszó
A második kiadáshoz
Konyhajegyzetek az év minden napjára
Néhány rendkívüli étlap
Levesek
Bevezetés1
Erős husleves1
Egyszerű magyar husleves2
Barnaleves2
Hamis barnaleves3
Utazó- vagy zseb-husleves3
Hogy lehet erős huslevest 1/4 óra alatt késziteni4
Vagdalék- (ragout-) leves4
Kenyérleves4
Vágott-tüdőleves5
Leves sültborsóval5
Velőleves5
Fehérleves6
Tavaszifű-leves6
Borsóleves csipettel6
Erős májleves7
Leves ludmájpitével7
Tüdősrétes-leves7
Leves aranyosszeletekkel8
Vadhusleves lencsével8
Liszt-hablepény- (sébedli-) leves9
Májas hablepény-leves9
Darás hablepény-leves9
Májasgombóc-leves10
Szentgyörgygomba-leves10
Burgonya-gombóc11
Burgonya-gombóc kisülve levesbe11
Szalonnás-gombóc-leves11
Zsemlyegombóc-leves11
Rák-leves12
Karfiol- és spárga leves12
Rizskása-leves13
Rizsgombóc-leves13
Francia leves13
Huspogácsa-leves14
Velősgaluska-leves14
Hachée-leves14
Gonsommé-leves15
Dara- (grisz-) haluska-leves15
Böjti és rántott levesek
Halleves magyarosan16
Halikra-leves16
Bőjti rák-leves16
Korhelyleves17
Békaleves17
Tejfölös leves17
Mandulaleves18
Borleves18
Csokoládéleves18
Barátleves19
Paradicsomleves19
Burgonyaleves19
Tojással csurgatott leves20
Zöldborsó-leves csipettel20
Vöröshagyma-leves galuskával20
Suhantott lev. tarhonyával21
Előétkek (Assiettek)
Husos-pite22
Töltött pástétomocskák23
Irósvajas táska24
Turóslepény24
Turós kolbászkák25
Ostya-kolbászkák25
Töltött szarvaskák26
Metélt-pástétom26
Tejfölös fánk27
Sonkás tekercs28
Kolbász-rétes28
Velős-palacsinta29
Nyulpástétom hidegen29
Csirke pörkölve30
Hal kocsonyában30
Kecsege mayonnaise-zel31
Kecsege mayonnaise-zel, franciásan32
Süllő hidegen33
Tormás csuka hidegen33
Galantin kocsonyában33
Csirke mayonnaise-zel34
Kocsonyás szeletek34
Olasz saláta35
Sonka fölszelve35
Hideg husszeletek36
Pulykamell mayonnaise-zel36
Borjuvelő kirántva36
Töltött ugorka37
Szalonka (snepf) sárjával37
Ludmáj borgonyapéppel38
Ludmáj rizskarikába38
Deák-szelet39
Kolbász vöröshagymában39
Borjufej citrommal39
Tükör-tojás40
Kemény tojás vagdalttal40
Tojás heringgel41
Töltött tojás41
Rántotta töpörtővel41
Savanyu tojás42
Karfiol42
Spárga42
Fürj rizzsel42
Kirántott burgonya43
Kocsonya (ászpik) készitése43
Marhahus
Bevezetés45
Marhahus szegélyezve (garnirozva)45
Marhahus barnára elkészitve46
Pörkölt és főtt marhahus keverve47
Fojtott marhahus47
Párolt marhahus burgonyahéjjal48
Párolt marhahus paradicsommal48
Marhahus divatosan49
Meleg-, hideg- és tésztákra való mártások
Alma-mártás51
Biszke-mártás52
Ribiszke-mártás52
Meggy-mártás52
Birsalma-mártás52
Vörösrépa-mártás53
Ugorka-mártás53
Ugorka-mártás fehéren53
Citrom-mártás53
Celler-mártás54
Mandolás torma-mártás54
Szárdella-mártás54
Szárdella-mártás más módon54
Metélőhagyma- (snittling-) mártás55
Kapor-mártás55
Petrezselyemzöldje-mártás55
Sóska-mártás55
Paradicsom-mártás55
Tejfölös torma-mártás56
Kápri-mártás56
Vöröshagyma-mártás56
Gomba-mártás56
Foghagyma-mártás57
Zsemlye-mártás57
Burgonya-mártás57
Hideg mártások
Metélőhagyma- (snittling-) mártás58
Mandola-mártás58
Olasz-mártás58
Hering-mártás59
Mayonnaise-mártás59
Mayonnaise más módon59
Tésztához való mártások
Vanilia-mártás60
Mandola-mártás60
Csokoládé-mártás60
Fehérbor-mártás61
Narancs-mártás61
Meggy-mártás61
Hab-mártás (chaudeau)61
Főzelékek
Töltött káposzta63
Francia káposzta64
Hajdu-káposzta65
Harcsás-káposzta66
Szalonnás-káposzta66
Savanyu-káposzta66
Édeskáposzta ürühussal67
Töltött kel67
Kel gesztenyével67
Kel kisütve68
Töltött burgonya69
Töltött burgonya máskép69
Burgonya tojással berakva69
Burgonya angolosan70
Burgonyapép (piré)70
Burgonya rostélyossal70
Burgonya tarhonyával71
Burgonya paradicsommal71
Burgonya édesen72
Burgonya savanyuan72
Tört burgonya72
Töltött jurgita-tök72
Tejfölös tökkáposzta73
Savanyu tökkáposzta73
Besavanyitott tökkáposzta74
Töltött kalaráb74
Kalaráb barnára párolva75
Kalaráb bárányhussal75
Sárgarépa töltve75
Töltött paradicsom76
Zöldbab76
Karfiol mártással77
Spárga mártással77
Hüvelyes zöldborsó77
Cukor-borsó77
Zöldborsó-pép (piré)78
Paraj (spinót)78
Sárgarépa párolva78
Kelhajtások (prokedli)79
Fehér répa79
Kucsma-gomba79
Fejes-saláta tejfölösen79
Endivien saláta tejfölösen80
Zöldugorka tejfölösen80
Karthausi vagy kevert főzelék80
Száraz bab81
Lencse savanyuan81
Száraz borsó81
Tarhonya pörkölve81
Tarhonya paprikásan82
A marhahus különféle készitésmódja
Gulyáshus szegediesen82
Puszta-pörkölt83
Vesepecsenye pörkölve83
Vesepecsenye savanyuan84
Vesepecsenye vadászosan84
Vesepecsenye töltve85
Vesepecsenye-szelet párolva86
Vesepecsenye bajorosan86
Vesepecsenye burgonyával87
Párolt hus87
Beefsteaks88
Beefsteaks angolosan88
Honvédszelet89
Rostélyos pörkölve89
Rostélyos töltve90
Rostélyos savanyuan90
Rostélyos párolva90
Rostélyos sülve91
Marhaszelet91
Marhaszelet fachirozva91
Fachirozott sült92
Ökörnyelv lengyelesen92
Ökörnyelv szárdellával92
Füstölt nyelv93
Ökörfark savanyuan93
Tehéntőgye sülve93
Marhapacal93
A borju-, ürü-, bárány- és sertéshus különféle készitésmódjáról
Bevezetés94
Borjupaprikás94
Borjupörkölt95
Borjubecsinált velős gombóccal95
Borjubecsinált karfiollal96
Borjufej mártással96
Borjufodor citrommal96
Borju rizzsel97
Borjuszelet paprikásan97
Borjuszelet98
Borjuszelet fachirozva98
Borjuszelet savanyu mártással98
Kossuth-szelet98
Borju-cotelette98
Borju-cotelette kápri-mártással99
Bécsi szelet99
Borjutekercs99
Borjulábak kisülve99
Borjuszügye töltve100
Borjuszügye zöldborsóval töltve100
Borjuszügye paradicsommal101
Borjuvelő citrommal101
Borjucomb füst. nyelvvel102
Borjunyelv102
Borjumáj sülve102
Borjumáj pörkölve102
Borjuvagdalt gombával103
Borjuvelő kisülve103
Borjuvelő mayonnaise-zel103
Borjufej kocsonyában104
Borjucomb hidegen104
Ürühus-készitmények
Ürüpaprikás104
Ürüszelet parikásan105
Ürühus édeskáposztával magyarosan105
Ürü-cotelette105
Ürücomb paradicsommal106
Ürühus vadmódra elkészítve106
Ürücomb savanyuan107
Ürühus káposztával berakva107
Ürünyelv kisülve108
Bárányhus-készitmények
Báránypaprikás tejföllel108
Bárányhus zöldborsóval108
Bárányhus kalarábbal109
Bárányszelet109
Báránycomb ugorkamártással109
Bárány töltve110
Sertéshus-készitmények
Sertésgerinc sülve111
Sertésgerinc más módon111
Beefsteak sertéshúsból112
Sertés-cotelette112
Sertés-szelet barnán112
Szűz-sült112
Sertéscomb savanyuan113
Sertéshus kásával113
Sertéshus tormával113
Vese velővel113
Kocsonya magyarosan114
Sertésfej hidegen114
Sonka főve114
Sonkaszelet kisülve115
Füstölthus gombóccal115
Sertés-galantin116
Malac-paprikás116
Szárnyas állatok
Levágatásuk- és tisztitásukról117
Csirke-, kappan-, pulyka-, liba- és kacsáról
Csirke karfiollal119
Csirke tojással habart mártással119
Csirkepaprikás tejföllel120
Csirkepörkölt tarhonyával120
Csirke forrázva121
Csirke tejföllel és citrommal121
Csirke paradicsommal121
Csirke zöldborsóval122
Csirke szárdellával122
Csirke bajorosan122
Csirke biszkével123
Csirke rizzsel123
Csirke hidegen124
Csirke mayonnaise-zel124
Kappan mártással124
Kappan szárdellával125
Kappan-szelet125
Kappan párolt káposztával125
Pulyka paprikásan126
Pulyka fachirozva126
Pulykamell kocsonyásan (ászpikban)127
Liba karfiollal127
Liba-aprólék gombóccal128
Liba kásával128
Liba-aprólék gombával129
Ludmáj tejföllel129
Ludmáj kirántva129
Ludmáj kocsonyával130
Liba füstölve130
Kacsa savanyuan130
Szelid kacsa vadmódra131
Galamb petrezselyem-mártással131
Galamb savanyuan132
Galamb-cotelette132
Galamb-paprikás132
Galamb töltve133
Vadak
Bevezetés134
Pacsirta, fenyűmadár, fürj, fogoly, császármadár, szalonka (snepf), fácán, vadlud, vadkacsa, nyul, őz és vadsertés elkészitéséről
Pacsirta sülve134
Pacsirta töltve135
Fürj sülve135
Fürj rizzsel135
Fenyűmadár136
Fogoly sülve136
Fogoly párolva citrommal136
Fogoly melle barnitva137
Fogoly kocsonyában137
Fogoly sajttal137
Császármadár138
Szalonka (snepf) sülve138
Szalonka párolva139
Fácán sülve139
Fácán-filé139
Vadlud sülve140
Vadkacsa savanyuan140
Vadkacsa sülve140
Nyul sülve140
Nyul sütve más módon141
Nyul paprikásan142
Nyul fachirozva142
Nyul-aprólék142
Őzcomb sülve143
Őzderék sülve143
Vadsertéshus készitése143
Halak és más viziállatok becsinálva, sülve, hidegen, stb. elkészitve
Halpaprikás halászosan144
Halpaprikás más módon145
Kecsege becsinálva145
Kecsege forrázva146
Kecsege kocsonyázva146
Kecsege kirántva147
Potyka szalonnával147
Potyka kékre főzve147
Potyka sóska-mártással148
Potyka osztrigával töltve148
Potyka fachirozva148
Potyka kirántva149
Potyka marinirozva149
Süllő vajjal és burgonyával150
Süllő szárdellával150
Süllő mayonnaise-zel150
Süllő-becsinált150
Süllő mustárral151
Harcsa káposztával151
Harcsa kirántva151
Harcsa kápri-mártással151
Harcsa paprikásan152
Menyhal sülve152
Menyhal citrom-mártással152
Szalonnás csuka152
Csuka tejfölös tormával153
Csuka szárdellável153
Csuka forrázva154
Csuka sülve154
Csuka kirántva154
Csuka osztrigával154
Ángolna (Aalfisch) sülve155
Ángolna hidegen155
Pisztráng sülve156
Pisztráng kékre főzve156
Viza sülve156
Fogas mártással156
Tőkehal (Stockfisch) sülve157
Tőkehal mártással157
Viza forrázva158
Kagyló forrázva158
Teknősbéka forrázva158
Békacomb kirántva158
Rák főve159
Szárdella-vaj159
Szárdella-szeletek159
Káviár-szeletek160
Szárdiniák160
Hidegpástétom, melegtál- és apró pástétomok
Irósvajas tészta, melyet pástétomokra használhatunk161
Hideg ludmáj-pástétom162
Fácán-pástétom hidegen162
Csirke-tálpástétom163
Karfiol-tálpástétom164
Nagy pástétom vagdalttal165
Apró pástétomok
Rizs-pástétom165
Velős-pástétomocskák165
Pástétomocskák vagdalttal166
Hal-pástétom166
Rák-pástétom167
Pástétom élesztős tésztából167
Osztriga-pástétom167
Kolbászok és hurkák
Foghagymás kolbász168
Citromos kolbász168
Kolbász borjuhusból169
Ludmáj kolbász169
Hal-kolbász169
Kásás-hurka170
Véres-hurka170
Májas-hurka170
Sültek (Pecsenyék)
Csirke sülve172
Csirke töltve172
Csirke kirántva173
Csirke szárdellával tűzve173
Kappan szalonnával tűzve173
Kappan szárdellával174
Pulyka sülve174
Pulyka töltve174
Liba sülve175
Liba töltve175
Borjucomb sülve175
Borjuvesés sülve176
Borjuszügye sülve176
Borjuszügye töltve176
Bárányhus sülve177
Bárányhus töltve177
Bárányhus kirántva177
Ürücomb sülve177
Sertésgerinc sülve (carbonade)178
Sertésgerinc köménymaggal178
Malac sülve178
Saláták
Bevezetés179
Öntött-saláta töpörtővel179
Fejes-saláta180
Fejes-saláta más módon180
Endivien-saláta181
Káposztás saláta töpörtővel181
Káposztás-saláta181
Ugorka-saláta181
Spárga-saláta182
Karfiol-saláta182
Saláta zöldbabból183
Saláta száraz babból183
Zeller-saláta183
Burgonya-saláta184
Burgonya-sal. heringgel184
Burgonya-saláta kocsonyába rakva184
Olasz-saláta185
Szárdella-saláta185
Díszes saláta186
Párolt gyümölcs-saláták (compotok)
Meggy-befőtt187
Barack-befőtt (kajszin)187
Őszibarack-befőtt187
Szilva-befőtt188
Birsalma-befőtt188
Körte-befőtt188
Alma-befőtt189
Alma befőtt másképen189
Vegyitett189
Tésztanemüek
A meleg és hideg tésztákról
Bevezetés191
Gyurott tészta készitése191
Turós-csusza192
Turós-metélt192
Mákos-metélt192
Diós-metélt193
Burgonya-metélt193
Tejfölös-metélt sülve193
Vanilia-haluska194
Svéd haluska194
Sonkás-tészta194
Sonkás-tészta más módon195
Polenta195
Vizi veréb196
Szilva bundában196
Turós gombóc196
Zsemlye-gombóc197
Turós-haluska197
Tojásos-haluska197
Káposztás-haluska198
Káposztás-csuszka198
Kockás-tészta darával198
Tarhonya198
Tarhonya tejben199
Turós barátfüle199
Lekváros barátfüle200
Turós-tészta lerakva200
Töltött metélt200
Tejfölös metélt édesen201
Piritott liszt (Schmarren)201
Piritott dara (grisz)202
Mandulás piritott202
Császár-piritott202
Palacsinta-tészta készitése203
Tejfölös palacsinta203
Palacsinta befőttel204
Király-palacsinta204
Francia palacsinta204
Sonkás palacsinta205
Omelette205
Omelette gyümölcscsel206
Omelette tepsziben206
Omelette-tekercs207
Töpörtös pogácsa207
Töpörtös pogácsa más módon207
Hájas pogácsa208
Hájas szarvacskák208
Marhavelőből készült sütemény209
Kochok
Narancs-koch210
Fahéj-koch210
Csokoládé-koch210
Rizs-koch gyümölccsel211
Créme-koch211
Meggy-koch212
Birsalma-koch212
Cseresznye-koch212
Dara-koch213
Barack-koch213
Mandula-koch214
Dió-koch214
Sárgakása-koch214
Hab-koch215
Piskóta-koch215
Citronát koch216
Földieper-koch216
Francia koch216
Koch vajas-szarvasból216
Puddingok
Angol pudding217
Burgonya-pudding217
Zsemlye-pudding218
Égő-pudding219
Rizs-pudding219
Királyfi pudding220
Alma-pudding220
Narancs-pudding220
Dió-pudding221
Rétesek
Rétes-tészta készitése221
Diós-rétes magyarosan222
Turós-rétes édesen223
Turós-rétes kaporral223
Tejfölös rétes224
Almás-rétes224
Meggyes-rétes225
Cseresznyés-rétes225
Szilvás-rétes225
Szőlős-rétes225
Mandulás-rétes226
Csokoládé-rétes226
Citronát-rétes227
Rizskásás-rétes227
Káposztás-rétes228
Sonkás-rétes228
Burgonyás-rétes228
Gombás-rétes229
Darás-rétes229
Darás-rétes más módon229
Diós-rétes élesztős tésztából230
Tiroli rétes231
Bélesek
Magyar diós béles231
Mandulás-béles233
Almás-béles233
Élesztős tészták
Finom élesztős tészta234
Hideg élesztős tészta234
Kavart élesztős tészta235
Élesztős tészta más módon235
Közönséges élesztős tészta236
Kossuth-tészta236
Turós-lepény236
Szegedi tejfölös-lepény237
Kapros turós lepény238
Tejfölös meggyes lepény238
Arany-haluska239
Arany-haluska más módon240
Bukta töltve240
Csehpimasz (Dalken)241
Csehpimasz más módon241
Gőzmetélt242
Finom élesztős szarvaskák242
Vaniliás szarvaskák243
Diós kádka243
Dorong-fánk244
Finom kuglóf244
Finom kuglof megygyel töltve244
Közönséges kuglof245
Megygyes-lepény245
Szilvás-lepény246
Mandulás lepénykék246
Magyar torta247
Mákos-patkó (Beugel)247
Diós-patkó248
Mazsolás-patkó248
Koszorúk élesztős-tésztából249
Tiroli kenyér249
Jó magyar fonottkalács250
Kenyerek
Szegedi házikenyér sütése252
Burgonya-kenyér253
Kukorica-málé253
Zsírban sült tésztanemüek
Bevezetés254
Farsangi fánk254
Farsangi fánk más módon255
Tejfölös fánk256
Toló-fánk256
Créme-fánk257
Rózsa-fánk257
Fahéj-fánk élesztős tésztából258
Fahéj-fánk töltve, omlós tésztából258
Fahéj-fánk irósvajas tésztából259
Részeges kapucinus259
Párna csűcse259
Csőrege tészta260
Forgács tészta260
Kirántott tészta borhabbal260
Alma bundában261
Szegény-lovagok261
Kirántott cseresznye261
Alma-szelet262
Kirántott szilva262
Körte rizsból262
Rizskolbászkák csokoládéval263
Darakolbászkák263
Bundás kenyér263
Rizskolbászkák borhabbal264
Irósvajas tészták
Irósvajas tészta, melyet mindenfélére lehet használni264
Irósvajas tészta más módon266
Irósvajas tészta más módon266
Mandulás-pite267
Nő-szeszély267
Diós-szelet268
Irósvajas-ívek269
Szarvaskák irós-tésztából269
Fánk irós-tésztából269
Irós-lepénykék habbal270
Irósvajas-lepényke megygyel270
Rétes irós-tésztából270
Iróstészta-szelet271
Mandulafalatok, iróstésztából271
Pogácsa irós-tésztából271
Leveles irós-tészta272
Berlini irós-tészta272
Omlós-tészták
Omlós-tészta készitése273
Almáspite omlós-tésztából273
Dió-szarvaskák omlós-tésztából274
Cseresznyés-lepény275
Rizskásaliszt-lepény275
Próféta-lepény275
Bajor-tészta276
Rum-tészta276
Meggy-lepény277
Meggyes-pite277
Meggyes-pite más módon277
Almás-pite magasan278
Torták
Bevezetés279
Fehér cukoröntet279
Csokoládé-öntet (glazur) tortákra280
Főtt cukor-öntet tortákra280
A torták diszitéséről280
Kenyér-torta281
Mandula-torta281
Citrom-torta282
Narancs-torta282
Mákos-torta282
Mogyoró-torta283
Mogyoró-torta más módon283
Piskóta-torta284
Piskóta-tészta verve284
Piskóta-torta három szinben285
Lincer-torta285
Kavart lincer-torta286
Pörkölt torta286
Koszorus torta287
Habart mandula-torta288
Szegzett mandula-torta288
Irósvajastorta levelekben289
Burgonya torta289
Főtt torta290
Napoleon torta291
Morzsa-torta291
Almás-torta292
Gesztenye-torta292
Meggy-torta293
Parázs-torta293
Bécsi torta294
Dió-torta294
Habtorta tejhabbal töltve294
Habtorta fagylalttal töltve295
Habart csók tejhabbal295
Apró-torta gyümölcscsel296
Apró-torta créme-mel296
Apró-torta málnahabbal297
Puncs-torta297
Piskóta-tészták
Piskóta297
Vert piskóta-tészta298
Kataláni-kenyér298
Piskóta-tészta mandulával299
Piskóta-tekercs299
Csokoládés pisk.-tészta300
Piskóta-fánk300
Piskóta-tészta borhabbal300
Kétszersültek
Komisz-kenyér301
Ánis-kenyér301
Ánis-szeletek302
Püspök-kenyér302
Kétszersült (Zwieback)303
Pozsonyi kétszersült303
Cukros-ívek
Csokoládé-ívek304
Piritott-ívek304
Citrom-ívek305
Francia-ívek305
Fehér mandula-ívek305
Narancs-ívek306
Kis vaniliás-ívek306
Finom mandulás-ívek307
Igen izletes mandulás-rudacskák307
Párnacsűcse tepsziben sülve307
Vadászperecek308
Apró mandulás sütemények
Omlós-tészta fahajjal309
Omlós-tészta főtt tojással309
Omlós-tészta rummal309
Omlós-tészta kavarva309
Omlós-tészta mandulával310
Cukros-perecek310
Mandulás-szeletek310
Mandulás-szeletek más módon311
Mandulás-perecek311
Mandulás-karperecek312
Mandulás-koszoruk312
Vaniliás-gyürük312
Vaniliás-koszoru313
Szivek lincer-tésztából313
Mandula-szarvacskák314
Mandula-csók314
Csokoládé-csók315
Fahéjas-csók315
Spanyol hab-csók315
Citronát-csók316
Mogyoró-csókocskák316
Szentjánoskenyér-csókocskák316
Kártya fűszeres tésztából317
Cukorhab-szelet318
Ördög pirulái318
Omlós thea-sütemények318
Diós szeletek319
Rendcsillagok319
Fahéjas-kártyák320
Stibicek320
Muskaconák320
Linci pogácsa321
Linci tortácska321
Hercegi falatok322
Szerencsek322
Pörkölt mandula322
Gyümölcs-kenyér (Kletzenbrot)323
Mandulatészta-serlegecskék324
Nürnbergi báblepény324
Almaszelet pisztáciával324
Borított rizs325
Gesztenye-tészta325
Ánis-perecek325
Jég-fánk326
Mézes-kalács326
Diós-sütemény326
Mandula-kádkák327
Créme-kádkák327
Piskóta-kádkák328
Az ostya sütésről328
Pesti ostya328
Finom ostya329
Ostya töltve329
Fahéjas ostya329
Kocsonyák, créme-ek és tejhabok
Bevezetés330
Málna-kocsonya331
Földieper-kocsonya331
Rózsa-kocsonya332
Ibolya-kocsonya332
Citrom-kocsonya332
Mandula-kocsonya333
Csokoládé-kocsonya333
Meggy-kocsonya333
Puncs-kocsonya334
Narancs-kocsonya334
Háromszinű kocsonya334
Nemzeti szinü kocsonya334
Créme-ek
Vaniliás créme-ek335
Kávé-créme336
Mandula-créme336
Citrom-créme336
Narancs-créme337
Csokoládé-créme337
Puncs créme337
Thea créme338
Szultána-eledel-créme338
Szivárványos kocsonyázott créme (blanc manger)339
Tejhab szinezve340
Barna tejhab340
Tejhab földieperrel341
Hideg rizs341
Ártalmatlan festőszerek étkek, kocsonya, hab és créme-ek szinezéséhez
Piros szin (alkermes)342
Zöld szin342
Narancs-szin343
Világossárga szin343
Barna szin343
Fekete szin344
Vizahólyag fölolvasztva344
Gelatin fölolvasztva344
Fagylaltok
A fagylaltról általában345
Vanilia-fagylalt346
Citrom-fagylalt347
Földieper-fagylalt347
Meggy-fagylalt347
Rózsa-fagylalt348
Ibolya-fagylalt348
Thea-fagylalt348
Csokoládé-fagylalt348
Gyümölcs-fagylalt349
Meleg és hideg italok
Kávé349
Csokoládés tej350
Thea350
Tojásos puncs351
Puncs tojás nélkül351
Angol grog351
Tojásos grog351
Vörös forralt-bor352
Forralt sör352
Citromosvíz (lemonádé)352
Jeges-kávé352
Meggy-víz353
Cukorbafőtt gyümölcsök
Cseresznye cukorban353
Fekete cseresznye cukorban354
Meggy cukorban355
Sárga barack cukorban355
Őszi-barack cukorban355
Ringló cukorban355
Körte cukorban356
Biszke cukorban356
Málna, eper és szeder cukorban357
Zöldbab cukorban357
Zöldmandula cukorban357
Zöld-dió cukorban358
Sárga-dinnye cukorban359
Görög-dinnye cukorban359
Birsalma-sajt360
Cukorporral elrakott gyümölcs (Dunst)
Bevezetés360
Cseresznye, eper, málna és meggy befőve361
Szilva, ringló, sárga- és őszi- barack befőve361
Sárga-dinnye befőve362
Ribizke-befőtt lekvárnak362
Barack-befőtt362
Őszi-barack, birsalma-, meggy és biszke befőtt363
Birsalma vagy tök mustban363
Must-kolbász363
Ecetbe csinált gyümölcs és zöldség
Főzelékek ecetben, angolosan364
Meggy és cseresznye ecetben365
Sárga-, őszi-barack és birsalma ecetben365
Ugorka ecetben365
Ugorka hideg ecettel366
Ugorka kovásszal eltéve366
Ugorka olajban367
Főzelékek gőzben és szárazon elrakva
Zöldborsó befőve367
Zöldborsó száritva368
Zöldbab befőve368
Zöldbab száritva368
Kapor és sóska gőzben369
Paradicsom gőzben369
Paradicsom más módon369
Vörösrépe ecetben369
Káposzta hordóba savanyitva370
Káposzta kovászszal savanyitva371
Tök hordóba savanyitva371
Fehér-répa hordóba371
Zöldség száritva372
Zöldség homokba téve372
Karfiol télire373
Finom ecetek
Gyümölcsecet lé373
Jó borecet373
Levendula-ecet374
Rózsavirág-ecet374
Bab- vagy lencse-ecet374
Hasznos tudnivalók
Sertéshus besózása375
Füstölt hust eltenni375
Irósvajat hosszabb időre eltenni375
Szegedi tarhonya készitése376
Szegedi szappan készitése377
Rácürmös készitése378
Finom pezsgőbor (champagner) készitésmódja378
A teritésről380
A fogások beosztásáról 385
A métermértékekről386
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem