kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Burger Zsigmond özvegye |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 401 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 11 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Második kiadás. Ritka! Burger Zsigmond özvegye könyv- és kőnyomdája nyomása, Szeged. |
Előszó | |
A második kiadáshoz | |
Konyhajegyzetek az év minden napjára | |
Néhány rendkívüli étlap | |
Levesek | |
Bevezetés | 1 |
Erős husleves | 1 |
Egyszerű magyar husleves | 2 |
Barnaleves | 2 |
Hamis barnaleves | 3 |
Utazó- vagy zseb-husleves | 3 |
Hogy lehet erős huslevest 1/4 óra alatt késziteni | 4 |
Vagdalék- (ragout-) leves | 4 |
Kenyérleves | 4 |
Vágott-tüdőleves | 5 |
Leves sültborsóval | 5 |
Velőleves | 5 |
Fehérleves | 6 |
Tavaszifű-leves | 6 |
Borsóleves csipettel | 6 |
Erős májleves | 7 |
Leves ludmájpitével | 7 |
Tüdősrétes-leves | 7 |
Leves aranyosszeletekkel | 8 |
Vadhusleves lencsével | 8 |
Liszt-hablepény- (sébedli-) leves | 9 |
Májas hablepény-leves | 9 |
Darás hablepény-leves | 9 |
Májasgombóc-leves | 10 |
Szentgyörgygomba-leves | 10 |
Burgonya-gombóc | 11 |
Burgonya-gombóc kisülve levesbe | 11 |
Szalonnás-gombóc-leves | 11 |
Zsemlyegombóc-leves | 11 |
Rák-leves | 12 |
Karfiol- és spárga leves | 12 |
Rizskása-leves | 13 |
Rizsgombóc-leves | 13 |
Francia leves | 13 |
Huspogácsa-leves | 14 |
Velősgaluska-leves | 14 |
Hachée-leves | 14 |
Gonsommé-leves | 15 |
Dara- (grisz-) haluska-leves | 15 |
Böjti és rántott levesek | |
Halleves magyarosan | 16 |
Halikra-leves | 16 |
Bőjti rák-leves | 16 |
Korhelyleves | 17 |
Békaleves | 17 |
Tejfölös leves | 17 |
Mandulaleves | 18 |
Borleves | 18 |
Csokoládéleves | 18 |
Barátleves | 19 |
Paradicsomleves | 19 |
Burgonyaleves | 19 |
Tojással csurgatott leves | 20 |
Zöldborsó-leves csipettel | 20 |
Vöröshagyma-leves galuskával | 20 |
Suhantott lev. tarhonyával | 21 |
Előétkek (Assiettek) | |
Husos-pite | 22 |
Töltött pástétomocskák | 23 |
Irósvajas táska | 24 |
Turóslepény | 24 |
Turós kolbászkák | 25 |
Ostya-kolbászkák | 25 |
Töltött szarvaskák | 26 |
Metélt-pástétom | 26 |
Tejfölös fánk | 27 |
Sonkás tekercs | 28 |
Kolbász-rétes | 28 |
Velős-palacsinta | 29 |
Nyulpástétom hidegen | 29 |
Csirke pörkölve | 30 |
Hal kocsonyában | 30 |
Kecsege mayonnaise-zel | 31 |
Kecsege mayonnaise-zel, franciásan | 32 |
Süllő hidegen | 33 |
Tormás csuka hidegen | 33 |
Galantin kocsonyában | 33 |
Csirke mayonnaise-zel | 34 |
Kocsonyás szeletek | 34 |
Olasz saláta | 35 |
Sonka fölszelve | 35 |
Hideg husszeletek | 36 |
Pulykamell mayonnaise-zel | 36 |
Borjuvelő kirántva | 36 |
Töltött ugorka | 37 |
Szalonka (snepf) sárjával | 37 |
Ludmáj borgonyapéppel | 38 |
Ludmáj rizskarikába | 38 |
Deák-szelet | 39 |
Kolbász vöröshagymában | 39 |
Borjufej citrommal | 39 |
Tükör-tojás | 40 |
Kemény tojás vagdalttal | 40 |
Tojás heringgel | 41 |
Töltött tojás | 41 |
Rántotta töpörtővel | 41 |
Savanyu tojás | 42 |
Karfiol | 42 |
Spárga | 42 |
Fürj rizzsel | 42 |
Kirántott burgonya | 43 |
Kocsonya (ászpik) készitése | 43 |
Marhahus | |
Bevezetés | 45 |
Marhahus szegélyezve (garnirozva) | 45 |
Marhahus barnára elkészitve | 46 |
Pörkölt és főtt marhahus keverve | 47 |
Fojtott marhahus | 47 |
Párolt marhahus burgonyahéjjal | 48 |
Párolt marhahus paradicsommal | 48 |
Marhahus divatosan | 49 |
Meleg-, hideg- és tésztákra való mártások | |
Alma-mártás | 51 |
Biszke-mártás | 52 |
Ribiszke-mártás | 52 |
Meggy-mártás | 52 |
Birsalma-mártás | 52 |
Vörösrépa-mártás | 53 |
Ugorka-mártás | 53 |
Ugorka-mártás fehéren | 53 |
Citrom-mártás | 53 |
Celler-mártás | 54 |
Mandolás torma-mártás | 54 |
Szárdella-mártás | 54 |
Szárdella-mártás más módon | 54 |
Metélőhagyma- (snittling-) mártás | 55 |
Kapor-mártás | 55 |
Petrezselyemzöldje-mártás | 55 |
Sóska-mártás | 55 |
Paradicsom-mártás | 55 |
Tejfölös torma-mártás | 56 |
Kápri-mártás | 56 |
Vöröshagyma-mártás | 56 |
Gomba-mártás | 56 |
Foghagyma-mártás | 57 |
Zsemlye-mártás | 57 |
Burgonya-mártás | 57 |
Hideg mártások | |
Metélőhagyma- (snittling-) mártás | 58 |
Mandola-mártás | 58 |
Olasz-mártás | 58 |
Hering-mártás | 59 |
Mayonnaise-mártás | 59 |
Mayonnaise más módon | 59 |
Tésztához való mártások | |
Vanilia-mártás | 60 |
Mandola-mártás | 60 |
Csokoládé-mártás | 60 |
Fehérbor-mártás | 61 |
Narancs-mártás | 61 |
Meggy-mártás | 61 |
Hab-mártás (chaudeau) | 61 |
Főzelékek | |
Töltött káposzta | 63 |
Francia káposzta | 64 |
Hajdu-káposzta | 65 |
Harcsás-káposzta | 66 |
Szalonnás-káposzta | 66 |
Savanyu-káposzta | 66 |
Édeskáposzta ürühussal | 67 |
Töltött kel | 67 |
Kel gesztenyével | 67 |
Kel kisütve | 68 |
Töltött burgonya | 69 |
Töltött burgonya máskép | 69 |
Burgonya tojással berakva | 69 |
Burgonya angolosan | 70 |
Burgonyapép (piré) | 70 |
Burgonya rostélyossal | 70 |
Burgonya tarhonyával | 71 |
Burgonya paradicsommal | 71 |
Burgonya édesen | 72 |
Burgonya savanyuan | 72 |
Tört burgonya | 72 |
Töltött jurgita-tök | 72 |
Tejfölös tökkáposzta | 73 |
Savanyu tökkáposzta | 73 |
Besavanyitott tökkáposzta | 74 |
Töltött kalaráb | 74 |
Kalaráb barnára párolva | 75 |
Kalaráb bárányhussal | 75 |
Sárgarépa töltve | 75 |
Töltött paradicsom | 76 |
Zöldbab | 76 |
Karfiol mártással | 77 |
Spárga mártással | 77 |
Hüvelyes zöldborsó | 77 |
Cukor-borsó | 77 |
Zöldborsó-pép (piré) | 78 |
Paraj (spinót) | 78 |
Sárgarépa párolva | 78 |
Kelhajtások (prokedli) | 79 |
Fehér répa | 79 |
Kucsma-gomba | 79 |
Fejes-saláta tejfölösen | 79 |
Endivien saláta tejfölösen | 80 |
Zöldugorka tejfölösen | 80 |
Karthausi vagy kevert főzelék | 80 |
Száraz bab | 81 |
Lencse savanyuan | 81 |
Száraz borsó | 81 |
Tarhonya pörkölve | 81 |
Tarhonya paprikásan | 82 |
A marhahus különféle készitésmódja | |
Gulyáshus szegediesen | 82 |
Puszta-pörkölt | 83 |
Vesepecsenye pörkölve | 83 |
Vesepecsenye savanyuan | 84 |
Vesepecsenye vadászosan | 84 |
Vesepecsenye töltve | 85 |
Vesepecsenye-szelet párolva | 86 |
Vesepecsenye bajorosan | 86 |
Vesepecsenye burgonyával | 87 |
Párolt hus | 87 |
Beefsteaks | 88 |
Beefsteaks angolosan | 88 |
Honvédszelet | 89 |
Rostélyos pörkölve | 89 |
Rostélyos töltve | 90 |
Rostélyos savanyuan | 90 |
Rostélyos párolva | 90 |
Rostélyos sülve | 91 |
Marhaszelet | 91 |
Marhaszelet fachirozva | 91 |
Fachirozott sült | 92 |
Ökörnyelv lengyelesen | 92 |
Ökörnyelv szárdellával | 92 |
Füstölt nyelv | 93 |
Ökörfark savanyuan | 93 |
Tehéntőgye sülve | 93 |
Marhapacal | 93 |
A borju-, ürü-, bárány- és sertéshus különféle készitésmódjáról | |
Bevezetés | 94 |
Borjupaprikás | 94 |
Borjupörkölt | 95 |
Borjubecsinált velős gombóccal | 95 |
Borjubecsinált karfiollal | 96 |
Borjufej mártással | 96 |
Borjufodor citrommal | 96 |
Borju rizzsel | 97 |
Borjuszelet paprikásan | 97 |
Borjuszelet | 98 |
Borjuszelet fachirozva | 98 |
Borjuszelet savanyu mártással | 98 |
Kossuth-szelet | 98 |
Borju-cotelette | 98 |
Borju-cotelette kápri-mártással | 99 |
Bécsi szelet | 99 |
Borjutekercs | 99 |
Borjulábak kisülve | 99 |
Borjuszügye töltve | 100 |
Borjuszügye zöldborsóval töltve | 100 |
Borjuszügye paradicsommal | 101 |
Borjuvelő citrommal | 101 |
Borjucomb füst. nyelvvel | 102 |
Borjunyelv | 102 |
Borjumáj sülve | 102 |
Borjumáj pörkölve | 102 |
Borjuvagdalt gombával | 103 |
Borjuvelő kisülve | 103 |
Borjuvelő mayonnaise-zel | 103 |
Borjufej kocsonyában | 104 |
Borjucomb hidegen | 104 |
Ürühus-készitmények | |
Ürüpaprikás | 104 |
Ürüszelet parikásan | 105 |
Ürühus édeskáposztával magyarosan | 105 |
Ürü-cotelette | 105 |
Ürücomb paradicsommal | 106 |
Ürühus vadmódra elkészítve | 106 |
Ürücomb savanyuan | 107 |
Ürühus káposztával berakva | 107 |
Ürünyelv kisülve | 108 |
Bárányhus-készitmények | |
Báránypaprikás tejföllel | 108 |
Bárányhus zöldborsóval | 108 |
Bárányhus kalarábbal | 109 |
Bárányszelet | 109 |
Báránycomb ugorkamártással | 109 |
Bárány töltve | 110 |
Sertéshus-készitmények | |
Sertésgerinc sülve | 111 |
Sertésgerinc más módon | 111 |
Beefsteak sertéshúsból | 112 |
Sertés-cotelette | 112 |
Sertés-szelet barnán | 112 |
Szűz-sült | 112 |
Sertéscomb savanyuan | 113 |
Sertéshus kásával | 113 |
Sertéshus tormával | 113 |
Vese velővel | 113 |
Kocsonya magyarosan | 114 |
Sertésfej hidegen | 114 |
Sonka főve | 114 |
Sonkaszelet kisülve | 115 |
Füstölthus gombóccal | 115 |
Sertés-galantin | 116 |
Malac-paprikás | 116 |
Szárnyas állatok | |
Levágatásuk- és tisztitásukról | 117 |
Csirke-, kappan-, pulyka-, liba- és kacsáról | |
Csirke karfiollal | 119 |
Csirke tojással habart mártással | 119 |
Csirkepaprikás tejföllel | 120 |
Csirkepörkölt tarhonyával | 120 |
Csirke forrázva | 121 |
Csirke tejföllel és citrommal | 121 |
Csirke paradicsommal | 121 |
Csirke zöldborsóval | 122 |
Csirke szárdellával | 122 |
Csirke bajorosan | 122 |
Csirke biszkével | 123 |
Csirke rizzsel | 123 |
Csirke hidegen | 124 |
Csirke mayonnaise-zel | 124 |
Kappan mártással | 124 |
Kappan szárdellával | 125 |
Kappan-szelet | 125 |
Kappan párolt káposztával | 125 |
Pulyka paprikásan | 126 |
Pulyka fachirozva | 126 |
Pulykamell kocsonyásan (ászpikban) | 127 |
Liba karfiollal | 127 |
Liba-aprólék gombóccal | 128 |
Liba kásával | 128 |
Liba-aprólék gombával | 129 |
Ludmáj tejföllel | 129 |
Ludmáj kirántva | 129 |
Ludmáj kocsonyával | 130 |
Liba füstölve | 130 |
Kacsa savanyuan | 130 |
Szelid kacsa vadmódra | 131 |
Galamb petrezselyem-mártással | 131 |
Galamb savanyuan | 132 |
Galamb-cotelette | 132 |
Galamb-paprikás | 132 |
Galamb töltve | 133 |
Vadak | |
Bevezetés | 134 |
Pacsirta, fenyűmadár, fürj, fogoly, császármadár, szalonka (snepf), fácán, vadlud, vadkacsa, nyul, őz és vadsertés elkészitéséről | |
Pacsirta sülve | 134 |
Pacsirta töltve | 135 |
Fürj sülve | 135 |
Fürj rizzsel | 135 |
Fenyűmadár | 136 |
Fogoly sülve | 136 |
Fogoly párolva citrommal | 136 |
Fogoly melle barnitva | 137 |
Fogoly kocsonyában | 137 |
Fogoly sajttal | 137 |
Császármadár | 138 |
Szalonka (snepf) sülve | 138 |
Szalonka párolva | 139 |
Fácán sülve | 139 |
Fácán-filé | 139 |
Vadlud sülve | 140 |
Vadkacsa savanyuan | 140 |
Vadkacsa sülve | 140 |
Nyul sülve | 140 |
Nyul sütve más módon | 141 |
Nyul paprikásan | 142 |
Nyul fachirozva | 142 |
Nyul-aprólék | 142 |
Őzcomb sülve | 143 |
Őzderék sülve | 143 |
Vadsertéshus készitése | 143 |
Halak és más viziállatok becsinálva, sülve, hidegen, stb. elkészitve | |
Halpaprikás halászosan | 144 |
Halpaprikás más módon | 145 |
Kecsege becsinálva | 145 |
Kecsege forrázva | 146 |
Kecsege kocsonyázva | 146 |
Kecsege kirántva | 147 |
Potyka szalonnával | 147 |
Potyka kékre főzve | 147 |
Potyka sóska-mártással | 148 |
Potyka osztrigával töltve | 148 |
Potyka fachirozva | 148 |
Potyka kirántva | 149 |
Potyka marinirozva | 149 |
Süllő vajjal és burgonyával | 150 |
Süllő szárdellával | 150 |
Süllő mayonnaise-zel | 150 |
Süllő-becsinált | 150 |
Süllő mustárral | 151 |
Harcsa káposztával | 151 |
Harcsa kirántva | 151 |
Harcsa kápri-mártással | 151 |
Harcsa paprikásan | 152 |
Menyhal sülve | 152 |
Menyhal citrom-mártással | 152 |
Szalonnás csuka | 152 |
Csuka tejfölös tormával | 153 |
Csuka szárdellável | 153 |
Csuka forrázva | 154 |
Csuka sülve | 154 |
Csuka kirántva | 154 |
Csuka osztrigával | 154 |
Ángolna (Aalfisch) sülve | 155 |
Ángolna hidegen | 155 |
Pisztráng sülve | 156 |
Pisztráng kékre főzve | 156 |
Viza sülve | 156 |
Fogas mártással | 156 |
Tőkehal (Stockfisch) sülve | 157 |
Tőkehal mártással | 157 |
Viza forrázva | 158 |
Kagyló forrázva | 158 |
Teknősbéka forrázva | 158 |
Békacomb kirántva | 158 |
Rák főve | 159 |
Szárdella-vaj | 159 |
Szárdella-szeletek | 159 |
Káviár-szeletek | 160 |
Szárdiniák | 160 |
Hidegpástétom, melegtál- és apró pástétomok | |
Irósvajas tészta, melyet pástétomokra használhatunk | 161 |
Hideg ludmáj-pástétom | 162 |
Fácán-pástétom hidegen | 162 |
Csirke-tálpástétom | 163 |
Karfiol-tálpástétom | 164 |
Nagy pástétom vagdalttal | 165 |
Apró pástétomok | |
Rizs-pástétom | 165 |
Velős-pástétomocskák | 165 |
Pástétomocskák vagdalttal | 166 |
Hal-pástétom | 166 |
Rák-pástétom | 167 |
Pástétom élesztős tésztából | 167 |
Osztriga-pástétom | 167 |
Kolbászok és hurkák | |
Foghagymás kolbász | 168 |
Citromos kolbász | 168 |
Kolbász borjuhusból | 169 |
Ludmáj kolbász | 169 |
Hal-kolbász | 169 |
Kásás-hurka | 170 |
Véres-hurka | 170 |
Májas-hurka | 170 |
Sültek (Pecsenyék) | |
Csirke sülve | 172 |
Csirke töltve | 172 |
Csirke kirántva | 173 |
Csirke szárdellával tűzve | 173 |
Kappan szalonnával tűzve | 173 |
Kappan szárdellával | 174 |
Pulyka sülve | 174 |
Pulyka töltve | 174 |
Liba sülve | 175 |
Liba töltve | 175 |
Borjucomb sülve | 175 |
Borjuvesés sülve | 176 |
Borjuszügye sülve | 176 |
Borjuszügye töltve | 176 |
Bárányhus sülve | 177 |
Bárányhus töltve | 177 |
Bárányhus kirántva | 177 |
Ürücomb sülve | 177 |
Sertésgerinc sülve (carbonade) | 178 |
Sertésgerinc köménymaggal | 178 |
Malac sülve | 178 |
Saláták | |
Bevezetés | 179 |
Öntött-saláta töpörtővel | 179 |
Fejes-saláta | 180 |
Fejes-saláta más módon | 180 |
Endivien-saláta | 181 |
Káposztás saláta töpörtővel | 181 |
Káposztás-saláta | 181 |
Ugorka-saláta | 181 |
Spárga-saláta | 182 |
Karfiol-saláta | 182 |
Saláta zöldbabból | 183 |
Saláta száraz babból | 183 |
Zeller-saláta | 183 |
Burgonya-saláta | 184 |
Burgonya-sal. heringgel | 184 |
Burgonya-saláta kocsonyába rakva | 184 |
Olasz-saláta | 185 |
Szárdella-saláta | 185 |
Díszes saláta | 186 |
Párolt gyümölcs-saláták (compotok) | |
Meggy-befőtt | 187 |
Barack-befőtt (kajszin) | 187 |
Őszibarack-befőtt | 187 |
Szilva-befőtt | 188 |
Birsalma-befőtt | 188 |
Körte-befőtt | 188 |
Alma-befőtt | 189 |
Alma befőtt másképen | 189 |
Vegyitett | 189 |
Tésztanemüek | |
A meleg és hideg tésztákról | |
Bevezetés | 191 |
Gyurott tészta készitése | 191 |
Turós-csusza | 192 |
Turós-metélt | 192 |
Mákos-metélt | 192 |
Diós-metélt | 193 |
Burgonya-metélt | 193 |
Tejfölös-metélt sülve | 193 |
Vanilia-haluska | 194 |
Svéd haluska | 194 |
Sonkás-tészta | 194 |
Sonkás-tészta más módon | 195 |
Polenta | 195 |
Vizi veréb | 196 |
Szilva bundában | 196 |
Turós gombóc | 196 |
Zsemlye-gombóc | 197 |
Turós-haluska | 197 |
Tojásos-haluska | 197 |
Káposztás-haluska | 198 |
Káposztás-csuszka | 198 |
Kockás-tészta darával | 198 |
Tarhonya | 198 |
Tarhonya tejben | 199 |
Turós barátfüle | 199 |
Lekváros barátfüle | 200 |
Turós-tészta lerakva | 200 |
Töltött metélt | 200 |
Tejfölös metélt édesen | 201 |
Piritott liszt (Schmarren) | 201 |
Piritott dara (grisz) | 202 |
Mandulás piritott | 202 |
Császár-piritott | 202 |
Palacsinta-tészta készitése | 203 |
Tejfölös palacsinta | 203 |
Palacsinta befőttel | 204 |
Király-palacsinta | 204 |
Francia palacsinta | 204 |
Sonkás palacsinta | 205 |
Omelette | 205 |
Omelette gyümölcscsel | 206 |
Omelette tepsziben | 206 |
Omelette-tekercs | 207 |
Töpörtös pogácsa | 207 |
Töpörtös pogácsa más módon | 207 |
Hájas pogácsa | 208 |
Hájas szarvacskák | 208 |
Marhavelőből készült sütemény | 209 |
Kochok | |
Narancs-koch | 210 |
Fahéj-koch | 210 |
Csokoládé-koch | 210 |
Rizs-koch gyümölccsel | 211 |
Créme-koch | 211 |
Meggy-koch | 212 |
Birsalma-koch | 212 |
Cseresznye-koch | 212 |
Dara-koch | 213 |
Barack-koch | 213 |
Mandula-koch | 214 |
Dió-koch | 214 |
Sárgakása-koch | 214 |
Hab-koch | 215 |
Piskóta-koch | 215 |
Citronát koch | 216 |
Földieper-koch | 216 |
Francia koch | 216 |
Koch vajas-szarvasból | 216 |
Puddingok | |
Angol pudding | 217 |
Burgonya-pudding | 217 |
Zsemlye-pudding | 218 |
Égő-pudding | 219 |
Rizs-pudding | 219 |
Királyfi pudding | 220 |
Alma-pudding | 220 |
Narancs-pudding | 220 |
Dió-pudding | 221 |
Rétesek | |
Rétes-tészta készitése | 221 |
Diós-rétes magyarosan | 222 |
Turós-rétes édesen | 223 |
Turós-rétes kaporral | 223 |
Tejfölös rétes | 224 |
Almás-rétes | 224 |
Meggyes-rétes | 225 |
Cseresznyés-rétes | 225 |
Szilvás-rétes | 225 |
Szőlős-rétes | 225 |
Mandulás-rétes | 226 |
Csokoládé-rétes | 226 |
Citronát-rétes | 227 |
Rizskásás-rétes | 227 |
Káposztás-rétes | 228 |
Sonkás-rétes | 228 |
Burgonyás-rétes | 228 |
Gombás-rétes | 229 |
Darás-rétes | 229 |
Darás-rétes más módon | 229 |
Diós-rétes élesztős tésztából | 230 |
Tiroli rétes | 231 |
Bélesek | |
Magyar diós béles | 231 |
Mandulás-béles | 233 |
Almás-béles | 233 |
Élesztős tészták | |
Finom élesztős tészta | 234 |
Hideg élesztős tészta | 234 |
Kavart élesztős tészta | 235 |
Élesztős tészta más módon | 235 |
Közönséges élesztős tészta | 236 |
Kossuth-tészta | 236 |
Turós-lepény | 236 |
Szegedi tejfölös-lepény | 237 |
Kapros turós lepény | 238 |
Tejfölös meggyes lepény | 238 |
Arany-haluska | 239 |
Arany-haluska más módon | 240 |
Bukta töltve | 240 |
Csehpimasz (Dalken) | 241 |
Csehpimasz más módon | 241 |
Gőzmetélt | 242 |
Finom élesztős szarvaskák | 242 |
Vaniliás szarvaskák | 243 |
Diós kádka | 243 |
Dorong-fánk | 244 |
Finom kuglóf | 244 |
Finom kuglof megygyel töltve | 244 |
Közönséges kuglof | 245 |
Megygyes-lepény | 245 |
Szilvás-lepény | 246 |
Mandulás lepénykék | 246 |
Magyar torta | 247 |
Mákos-patkó (Beugel) | 247 |
Diós-patkó | 248 |
Mazsolás-patkó | 248 |
Koszorúk élesztős-tésztából | 249 |
Tiroli kenyér | 249 |
Jó magyar fonottkalács | 250 |
Kenyerek | |
Szegedi házikenyér sütése | 252 |
Burgonya-kenyér | 253 |
Kukorica-málé | 253 |
Zsírban sült tésztanemüek | |
Bevezetés | 254 |
Farsangi fánk | 254 |
Farsangi fánk más módon | 255 |
Tejfölös fánk | 256 |
Toló-fánk | 256 |
Créme-fánk | 257 |
Rózsa-fánk | 257 |
Fahéj-fánk élesztős tésztából | 258 |
Fahéj-fánk töltve, omlós tésztából | 258 |
Fahéj-fánk irósvajas tésztából | 259 |
Részeges kapucinus | 259 |
Párna csűcse | 259 |
Csőrege tészta | 260 |
Forgács tészta | 260 |
Kirántott tészta borhabbal | 260 |
Alma bundában | 261 |
Szegény-lovagok | 261 |
Kirántott cseresznye | 261 |
Alma-szelet | 262 |
Kirántott szilva | 262 |
Körte rizsból | 262 |
Rizskolbászkák csokoládéval | 263 |
Darakolbászkák | 263 |
Bundás kenyér | 263 |
Rizskolbászkák borhabbal | 264 |
Irósvajas tészták | |
Irósvajas tészta, melyet mindenfélére lehet használni | 264 |
Irósvajas tészta más módon | 266 |
Irósvajas tészta más módon | 266 |
Mandulás-pite | 267 |
Nő-szeszély | 267 |
Diós-szelet | 268 |
Irósvajas-ívek | 269 |
Szarvaskák irós-tésztából | 269 |
Fánk irós-tésztából | 269 |
Irós-lepénykék habbal | 270 |
Irósvajas-lepényke megygyel | 270 |
Rétes irós-tésztából | 270 |
Iróstészta-szelet | 271 |
Mandulafalatok, iróstésztából | 271 |
Pogácsa irós-tésztából | 271 |
Leveles irós-tészta | 272 |
Berlini irós-tészta | 272 |
Omlós-tészták | |
Omlós-tészta készitése | 273 |
Almáspite omlós-tésztából | 273 |
Dió-szarvaskák omlós-tésztából | 274 |
Cseresznyés-lepény | 275 |
Rizskásaliszt-lepény | 275 |
Próféta-lepény | 275 |
Bajor-tészta | 276 |
Rum-tészta | 276 |
Meggy-lepény | 277 |
Meggyes-pite | 277 |
Meggyes-pite más módon | 277 |
Almás-pite magasan | 278 |
Torták | |
Bevezetés | 279 |
Fehér cukoröntet | 279 |
Csokoládé-öntet (glazur) tortákra | 280 |
Főtt cukor-öntet tortákra | 280 |
A torták diszitéséről | 280 |
Kenyér-torta | 281 |
Mandula-torta | 281 |
Citrom-torta | 282 |
Narancs-torta | 282 |
Mákos-torta | 282 |
Mogyoró-torta | 283 |
Mogyoró-torta más módon | 283 |
Piskóta-torta | 284 |
Piskóta-tészta verve | 284 |
Piskóta-torta három szinben | 285 |
Lincer-torta | 285 |
Kavart lincer-torta | 286 |
Pörkölt torta | 286 |
Koszorus torta | 287 |
Habart mandula-torta | 288 |
Szegzett mandula-torta | 288 |
Irósvajastorta levelekben | 289 |
Burgonya torta | 289 |
Főtt torta | 290 |
Napoleon torta | 291 |
Morzsa-torta | 291 |
Almás-torta | 292 |
Gesztenye-torta | 292 |
Meggy-torta | 293 |
Parázs-torta | 293 |
Bécsi torta | 294 |
Dió-torta | 294 |
Habtorta tejhabbal töltve | 294 |
Habtorta fagylalttal töltve | 295 |
Habart csók tejhabbal | 295 |
Apró-torta gyümölcscsel | 296 |
Apró-torta créme-mel | 296 |
Apró-torta málnahabbal | 297 |
Puncs-torta | 297 |
Piskóta-tészták | |
Piskóta | 297 |
Vert piskóta-tészta | 298 |
Kataláni-kenyér | 298 |
Piskóta-tészta mandulával | 299 |
Piskóta-tekercs | 299 |
Csokoládés pisk.-tészta | 300 |
Piskóta-fánk | 300 |
Piskóta-tészta borhabbal | 300 |
Kétszersültek | |
Komisz-kenyér | 301 |
Ánis-kenyér | 301 |
Ánis-szeletek | 302 |
Püspök-kenyér | 302 |
Kétszersült (Zwieback) | 303 |
Pozsonyi kétszersült | 303 |
Cukros-ívek | |
Csokoládé-ívek | 304 |
Piritott-ívek | 304 |
Citrom-ívek | 305 |
Francia-ívek | 305 |
Fehér mandula-ívek | 305 |
Narancs-ívek | 306 |
Kis vaniliás-ívek | 306 |
Finom mandulás-ívek | 307 |
Igen izletes mandulás-rudacskák | 307 |
Párnacsűcse tepsziben sülve | 307 |
Vadászperecek | 308 |
Apró mandulás sütemények | |
Omlós-tészta fahajjal | 309 |
Omlós-tészta főtt tojással | 309 |
Omlós-tészta rummal | 309 |
Omlós-tészta kavarva | 309 |
Omlós-tészta mandulával | 310 |
Cukros-perecek | 310 |
Mandulás-szeletek | 310 |
Mandulás-szeletek más módon | 311 |
Mandulás-perecek | 311 |
Mandulás-karperecek | 312 |
Mandulás-koszoruk | 312 |
Vaniliás-gyürük | 312 |
Vaniliás-koszoru | 313 |
Szivek lincer-tésztából | 313 |
Mandula-szarvacskák | 314 |
Mandula-csók | 314 |
Csokoládé-csók | 315 |
Fahéjas-csók | 315 |
Spanyol hab-csók | 315 |
Citronát-csók | 316 |
Mogyoró-csókocskák | 316 |
Szentjánoskenyér-csókocskák | 316 |
Kártya fűszeres tésztából | 317 |
Cukorhab-szelet | 318 |
Ördög pirulái | 318 |
Omlós thea-sütemények | 318 |
Diós szeletek | 319 |
Rendcsillagok | 319 |
Fahéjas-kártyák | 320 |
Stibicek | 320 |
Muskaconák | 320 |
Linci pogácsa | 321 |
Linci tortácska | 321 |
Hercegi falatok | 322 |
Szerencsek | 322 |
Pörkölt mandula | 322 |
Gyümölcs-kenyér (Kletzenbrot) | 323 |
Mandulatészta-serlegecskék | 324 |
Nürnbergi báblepény | 324 |
Almaszelet pisztáciával | 324 |
Borított rizs | 325 |
Gesztenye-tészta | 325 |
Ánis-perecek | 325 |
Jég-fánk | 326 |
Mézes-kalács | 326 |
Diós-sütemény | 326 |
Mandula-kádkák | 327 |
Créme-kádkák | 327 |
Piskóta-kádkák | 328 |
Az ostya sütésről | 328 |
Pesti ostya | 328 |
Finom ostya | 329 |
Ostya töltve | 329 |
Fahéjas ostya | 329 |
Kocsonyák, créme-ek és tejhabok | |
Bevezetés | 330 |
Málna-kocsonya | 331 |
Földieper-kocsonya | 331 |
Rózsa-kocsonya | 332 |
Ibolya-kocsonya | 332 |
Citrom-kocsonya | 332 |
Mandula-kocsonya | 333 |
Csokoládé-kocsonya | 333 |
Meggy-kocsonya | 333 |
Puncs-kocsonya | 334 |
Narancs-kocsonya | 334 |
Háromszinű kocsonya | 334 |
Nemzeti szinü kocsonya | 334 |
Créme-ek | |
Vaniliás créme-ek | 335 |
Kávé-créme | 336 |
Mandula-créme | 336 |
Citrom-créme | 336 |
Narancs-créme | 337 |
Csokoládé-créme | 337 |
Puncs créme | 337 |
Thea créme | 338 |
Szultána-eledel-créme | 338 |
Szivárványos kocsonyázott créme (blanc manger) | 339 |
Tejhab szinezve | 340 |
Barna tejhab | 340 |
Tejhab földieperrel | 341 |
Hideg rizs | 341 |
Ártalmatlan festőszerek étkek, kocsonya, hab és créme-ek szinezéséhez | |
Piros szin (alkermes) | 342 |
Zöld szin | 342 |
Narancs-szin | 343 |
Világossárga szin | 343 |
Barna szin | 343 |
Fekete szin | 344 |
Vizahólyag fölolvasztva | 344 |
Gelatin fölolvasztva | 344 |
Fagylaltok | |
A fagylaltról általában | 345 |
Vanilia-fagylalt | 346 |
Citrom-fagylalt | 347 |
Földieper-fagylalt | 347 |
Meggy-fagylalt | 347 |
Rózsa-fagylalt | 348 |
Ibolya-fagylalt | 348 |
Thea-fagylalt | 348 |
Csokoládé-fagylalt | 348 |
Gyümölcs-fagylalt | 349 |
Meleg és hideg italok | |
Kávé | 349 |
Csokoládés tej | 350 |
Thea | 350 |
Tojásos puncs | 351 |
Puncs tojás nélkül | 351 |
Angol grog | 351 |
Tojásos grog | 351 |
Vörös forralt-bor | 352 |
Forralt sör | 352 |
Citromosvíz (lemonádé) | 352 |
Jeges-kávé | 352 |
Meggy-víz | 353 |
Cukorbafőtt gyümölcsök | |
Cseresznye cukorban | 353 |
Fekete cseresznye cukorban | 354 |
Meggy cukorban | 355 |
Sárga barack cukorban | 355 |
Őszi-barack cukorban | 355 |
Ringló cukorban | 355 |
Körte cukorban | 356 |
Biszke cukorban | 356 |
Málna, eper és szeder cukorban | 357 |
Zöldbab cukorban | 357 |
Zöldmandula cukorban | 357 |
Zöld-dió cukorban | 358 |
Sárga-dinnye cukorban | 359 |
Görög-dinnye cukorban | 359 |
Birsalma-sajt | 360 |
Cukorporral elrakott gyümölcs (Dunst) | |
Bevezetés | 360 |
Cseresznye, eper, málna és meggy befőve | 361 |
Szilva, ringló, sárga- és őszi- barack befőve | 361 |
Sárga-dinnye befőve | 362 |
Ribizke-befőtt lekvárnak | 362 |
Barack-befőtt | 362 |
Őszi-barack, birsalma-, meggy és biszke befőtt | 363 |
Birsalma vagy tök mustban | 363 |
Must-kolbász | 363 |
Ecetbe csinált gyümölcs és zöldség | |
Főzelékek ecetben, angolosan | 364 |
Meggy és cseresznye ecetben | 365 |
Sárga-, őszi-barack és birsalma ecetben | 365 |
Ugorka ecetben | 365 |
Ugorka hideg ecettel | 366 |
Ugorka kovásszal eltéve | 366 |
Ugorka olajban | 367 |
Főzelékek gőzben és szárazon elrakva | |
Zöldborsó befőve | 367 |
Zöldborsó száritva | 368 |
Zöldbab befőve | 368 |
Zöldbab száritva | 368 |
Kapor és sóska gőzben | 369 |
Paradicsom gőzben | 369 |
Paradicsom más módon | 369 |
Vörösrépe ecetben | 369 |
Káposzta hordóba savanyitva | 370 |
Káposzta kovászszal savanyitva | 371 |
Tök hordóba savanyitva | 371 |
Fehér-répa hordóba | 371 |
Zöldség száritva | 372 |
Zöldség homokba téve | 372 |
Karfiol télire | 373 |
Finom ecetek | |
Gyümölcsecet lé | 373 |
Jó borecet | 373 |
Levendula-ecet | 374 |
Rózsavirág-ecet | 374 |
Bab- vagy lencse-ecet | 374 |
Hasznos tudnivalók | |
Sertéshus besózása | 375 |
Füstölt hust eltenni | 375 |
Irósvajat hosszabb időre eltenni | 375 |
Szegedi tarhonya készitése | 376 |
Szegedi szappan készitése | 377 |
Rácürmös készitése | 378 |
Finom pezsgőbor (champagner) készitésmódja | 378 |
A teritésről | 380 |
A fogások beosztásáról | 385 |
A métermértékekről | 386 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.