1.066.620

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szegedi szakácskönyv

Leírása azon ételeknek melyek a Pálfy-féle Rózsapaprikával a legizletesebben elkészíthetők

Szerző
Szeged
Kiadó: Paprikafüzér Szövetkezet
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 42 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 10 cm
ISBN: 963-00-3504-9
Megjegyzés: Az 1901-ben megjelent Endrényi Imre Könyvnyomdája által kiadott könyv reprint kiadványa.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A paprika szláv (szerb)eredetű, ezt a paprika nyelvtani alakja is támogatni látszik. A paprika szó gyökere ugyanis a szláv pepr, mely azonos a latin piper (bors) szóval; ebből lett a szláv... Tovább

Előszó

A paprika szláv (szerb)eredetű, ezt a paprika nyelvtani alakja is támogatni látszik. A paprika szó gyökere ugyanis a szláv pepr, mely azonos a latin piper (bors) szóval; ebből lett a szláv kicsinyítő képzővel peperke, piperka, paprika, mely ebben a végső alakjában már 1700. után ismerős kezd lenni. Korábban csak törökbors néven volt ismerős a paprika és megőrölve alig volt használatban, mint mostanában.
A bolgárok és ráczok azok, a kiktől a paprika termelését eltanultuk. A paprika termelése nagyobb arányokat csak a jelen század elején nyert, a midőn az úri nép is felismervén kitűnő ízletes voltát, mind nagyobb mértékben kezdte élvezni és így termelni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem