1.066.620

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételtől Lélekig

Az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyai

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Lunarimpex Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-9219-80-9
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. A könyv összesen 8 táblázatot tartalmaz, melyből 7 kivehető, az utolsó pedig duplaszám. Harmadik, erősen átdolgozott, bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Ha ketten főzik ugyanazt, az nem ugyanaz" - mondhatnánk sommásan a könyvről. Ki gondolná, hogy nem csak az számít, mit teszünk az ételbe, hanem legalább annyira, hogy mikor, azaz milyen sorrendben. S ez nem csak az ízét, de az energia- és tápértékét, végső soron az egészséget adó vagy vevő hatását is befolyásolja. Jelentősen.
Jelen könyvem elsőként 2000-ben jelent meg, és azóta két kiadásban több ezer példánya fogyott el. Megjelenése után sok művelődési házban, teleházban, rendezvényeken tartottam előadásokat az ezzel összefüggő táplálkozási és életmódról.
Ezen alkalmakkor sok kérdés, érdekes, hasznos megjegyzés hangzott el, amelyek arra indítottak, hogy az első kiadást egészítsem, bővítsem.
Most ezt az átdolgozott kiadást tartod a kezedben, ami több ismeretanyagot tartalmaz, és - úgy gondolom - jobban segít a gyakorlati megvalósításban.
A könyvben 100 már kész, egészséges és gyakorlatias receptet találhatsz, számos ételkészítési fortéllyal, segédletekkel, ötletekkel, hogy a... Tovább

Fülszöveg

"Ha ketten főzik ugyanazt, az nem ugyanaz" - mondhatnánk sommásan a könyvről. Ki gondolná, hogy nem csak az számít, mit teszünk az ételbe, hanem legalább annyira, hogy mikor, azaz milyen sorrendben. S ez nem csak az ízét, de az energia- és tápértékét, végső soron az egészséget adó vagy vevő hatását is befolyásolja. Jelentősen.
Jelen könyvem elsőként 2000-ben jelent meg, és azóta két kiadásban több ezer példánya fogyott el. Megjelenése után sok művelődési házban, teleházban, rendezvényeken tartottam előadásokat az ezzel összefüggő táplálkozási és életmódról.
Ezen alkalmakkor sok kérdés, érdekes, hasznos megjegyzés hangzott el, amelyek arra indítottak, hogy az első kiadást egészítsem, bővítsem.
Most ezt az átdolgozott kiadást tartod a kezedben, ami több ismeretanyagot tartalmaz, és - úgy gondolom - jobban segít a gyakorlati megvalósításban.
A könyvben 100 már kész, egészséges és gyakorlatias receptet találhatsz, számos ételkészítési fortéllyal, segédletekkel, ötletekkel, hogy a könyvben nem szereplő kedvenceidet is e módszer szerint készíthesd el még egészségesebbre és finomabbra. Mindehhez életmód- és életvezetési tanácsokkal is bővítettem a könyvet, melyekkel ugyancsak javíthatsz egészségeden. Vissza

Tartalom

Köszönetnyilvánítás4
Bevezető a harmadik kiadáshoz5
Bevezető az első kiadáshoz8
Gondolatok az öt elem szerinti táplálkozásról és életmódról8
Az univerzumban működő energiák20
Tiszta és nem tiszta energiák20
Jin és jang energiák21
A földrajzi hely, a jin-jang energiák és az öt elem összefüggése33
AZ ÖT-ELEM-TAN, azaz egy analógiarendszer34
Az öt elem összefüggése érzelmi életünkkel, a szervek működésével és betegségeink lelki okaival41
Öröklött és szerzett energiák, ezek összefüggése a HÁRMAS MELEGÍTŐ működésével49
A táplálékok íz- és termikus hatása, és az öt-elem-tan szerinti csoportosítása53
A táplálkok íz- és termikus hatása53
A makrobiotikus főzés kulcsa: az elemek sorrendje60
Néhány szó az egyes alapanyagokról61
Egészségtudatos táplálkozás82
Táplálékpiramis85
A szakember szerepe a megfelelő étrend kialakításánál86
Főzési tanácsok89
Táplálkozás a négy évszakban és a DO-JO időszakban89
Néhány szó a technikai eszközökről és a hozzávalók minőségéről91
Mi helyett mit használjunk?92
A főzés technikája és receptek95
Gyakorlati útmutató az elemek sorrendjének betartásához95
A főzés technikája97
Receptek100
A saját energiarendszer optimális működtetésének elősegítése155
A hármas melegítő erősítése155
Légzőgyakorlatok159
Három energia-harmonizáló gyakorlat166
Segíts magadon!171
Ajánlás az egészséges életmód kialakításához174
Példanapirend178
Gerinctorna-gyakorlatok184
Benda Judit: A vitálanyagokban gazdag, teljes értékű táplálkozás203
Benda Judit: Az akcelerációk okai214
Ajánlott irodalom218
A legfontosabb forrásmunkák223
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem