kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Lunarimpex Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 188 oldal |
Sorozatcím: | Mesterek, életek, tanítások |
Kötetszám: | 3 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9219-00-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. A könyv melléklete 7 db kihajtható színes táblázat. |
Köszönetnyilvánítás | 5 |
Bevezető | 7 |
Gondolatok a makrobiotikáról | 7 |
A férfiak és nők természetes tulajdonságai és feladatai | 7 |
Az univerzumban működő energiák | 17 |
Tiszta és nem tiszta energiák | 17 |
Jin és jang energiák | 19 |
Az öt elem, mint az életerő ötféle megnyilvánulási módja | 29 |
Az elemek jellemzői, tulajdonságai | 33 |
A földrajzi hely, a jin-jang energiák és az öt elem összefüggése | 35 |
Az öt elem összefüggései | 37 |
Faenergia | 39 |
Tűzenergia | 42 |
Földenergia | 45 |
Fémenergia (légzési energia) | 47 |
Vízenergia | 51 |
A táplálékok tulajdonságai és a makrobiotikus főzés kulcsa | 55 |
Bevezető a III. fejezethez | 55 |
A táplálékok jin és jang ereje, azaz termikus (hő-) hatása (forrósító, melegítő, semleges, frissítő, hűtő hatás) | 55 |
A forraló hatás | 56 |
A melegítő hatás | 57 |
A semleges hatás | 58 |
A frissítő hatás | 60 |
A hűtő hatás | 60 |
A táplálékok ízhatásáról | 61 |
Savanyú, savanykás íz | 62 |
Keserű íz | 63 |
Édes íz | 63 |
Csípős íz | 64 |
Sós íz | 64 |
A makrobiotikus főzés kulcsa: az elemek sorrendje | 65 |
Néhány szó az egyes alapanyagokról | 66 |
A gabonák | 66 |
A szakember szerepe a megfelelő étrend kialakításánál | 77 |
A makrobiotikus főzés technikája | 79 |
Főzzunk meg néhány ételt makrobiotikusan! Gyakorlati útmutató arra, hogy hogyan kell az elemek sorrendjét betartani a főzésnél | 79 |
A táplálékok jin illetve jang erejének fokozása | 91 |
Néhány szó a technikai eszközökről | 92 |
Segíts magadon | 93 |
Receptgyűjtemény | 97 |
Mi helyett - mit használjunk? | 124 |
Ajánlás az egészséges életmód kialakításához | 125 |
Példanapirend | 129 |
Gyógyfürdők, gyógyvizeink alkalmazási területe | 149 |
Fűszerek és különféle ízesítők táblázata | 151 |
Melyik ételt mivel fűszerezzem, ízesítsem? | 156 |
Fej-, végtag-, törzskörzések | 163 |
Derékfájásra ajánlott gyakorlatok | 168 |
Gerinctorna gyakorlatok | 171 |
Erőközpontok, energiavezetékek | 173 |
A legkiválóbb adomány | 181 |
Ajánlott irodalom | 182 |
A legfontosabb forrásmunkák | 185 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.