1.066.456

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételtől Lélekig

Makrobiotika avagy az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyai

Szerző
Grafikus
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Lunarimpex Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 188 oldal
Sorozatcím: Mesterek, életek, tanítások
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9219-11-8
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva. Kihajtható mellékletekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Táplálkozási, ételkészítési és életvezetési tanácsok a kínai "Öt elem tan" alapján.
A kérdés szinte mindennapos: "Mit főzzek?"
Ám az sem mindegy:
- Kinek?
- Mikor?
- Hogyan?
A különféle ételek nemcsak tápanyagtartalmukban, hanem energetikai hatásaikban is eltérnek, emiatt ugyanaz az étel másképpen elkészítve másképpen hat az őt elfogyasztóra.
A könyvben megismerkedhetünk az energiák minőségével, a táplálékféleségek energetikai besorolásával. Megtudhatjuk, mely tünetek milyen energiák többletére vagy hiányára utalnak.
Végül gyakorlati példákon és recepteken keresztül megtanulhatjuk a fenti ismeretek alkalmazását a mindennapokban.
Mindezeket néhány gyakorlatias életmódtanács egészíti ki.

Tartalom

Köszönetnyilvánítás5
Bevezető7
Gondolatok a makrobiotikáról7
A férfiak és nők természetes tulajdonságai és feladatai7
Az univerzumban működő energiák17
Tiszta és nem tiszta energiák17
Jin és jang energiák19
Az öt elem, mint az életerő ötféle megnyilvánulási módja29
Az elemek jellemzői, tulajdonságai33
A földrajzi hely, a jin-jang energiák és az öt elem összefüggése35
Az öt elem összefüggései37
Faenergia39
Tűzenergia42
Földenergia45
Fémenergia (légzési energia)47
Vízenergia51
A táplálékok tulajdonságai és a makrobiotikus főzés kulcsa55
Bevezető a III. fejezethez55
A táplálékok jin és jang ereje, azaz termikus (hő-) hatása (forrósító, melegítő, semleges, frissítő, hűtő hatás)55
A forraló hatás56
A melegítő hatás57
A semleges hatás58
A frissítő hatás60
A hűtő hatás60
A táplálékok ízhatásáról61
Savanyú, savanykás íz62
Keserű íz63
Édes íz63
Csípős íz64
Sós íz64
A makrobiotikus főzés kulcsa: az elemek sorrendje65
Néhány szó az egyes alapanyagokról66
A gabonák66
A szakember szerepe a megfelelő étrend kialakításánál77
A makrobiotikus főzés technikája79
Főzzunk meg néhány ételt makrobiotikusan! Gyakorlati útmutató arra, hogy hogyan kell az elemek sorrendjét betartani a főzésnél79
A táplálékok jin illetve jang erejének fokozása91
Néhány szó a technikai eszközökről92
Segíts magadon93
Receptgyűjtemény97
Mi helyett - mit használjunk?124
Ajánlás az egészséges életmód kialakításához125
Példanapirend129
Gyógyfürdők, gyógyvizeink alkalmazási területe149
Fűszerek és különféle ízesítők táblázata151
Melyik ételt mivel fűszerezzem, ízesítsem?156
Fej-, végtag-, törzskörzések163
Derékfájásra ajánlott gyakorlatok168
Gerinctorna gyakorlatok171
Erőközpontok, energiavezetékek173
A legkiválógg adomány181
Ajánlott irodalom182
A legfontosabb forrásmunkák185

Szécsi (Märcz) Ari

Szécsi (Märcz) Ari műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szécsi (Märcz) Ari könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ételtől Lélekig Ételtől Lélekig Ételtől Lélekig Ételtől Lélekig Ételtől Lélekig

A borító megtört, kopott, az előlap foltos.

Állapot:
3.480 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba