kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szikra Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 123 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Utazás a szobában | 5 |
Vízvezetéki csap | |
Vajon mióta mosakodnak az emberek? | 11 |
Miért mosakszunk vízzel? | 14 |
Hogyan fogja munkára az ember a szappanbuborékot? | 15 |
Miért iszunk vizet? | 16 |
Felrobbanthatja-e a víz a házat? | 18 |
A szilárd víz | 19 |
Miért nem lehet korcsolyázni a földön? | 20 |
Létezik-e át nem látszó víz és átlátszó víz? | 21 |
A kályha | |
Mióta tudnak az emberek tüzet gyújtani | 25 |
Miért gyullad meg a gyufa? | 27 |
Mióta ismerjük a gyufát? | 28 |
Miért nem ég a víz? | 30 |
Hová lesz a fa, ha elég? | 31 |
Miért duruzsol a kályha? | 34 |
Miért oltja el a víz a tüzet? | 35 |
Találós mese a kályháról | 56 |
Az asztal és a főzőlap | |
Konyhai laboratórium | 39 |
Mi is hát az a krumpli? | 40 |
Miért nem esszük a krumplit nyersen? | 41 |
Miért pirul meg a sültkrumpli és miért nem pirul meg a főtt? | 42 |
Miért lesz kemény a ruha, amelyet keményítőbe mártunk? | 42 |
Honnan van a kenyér héja? | 42 |
Miért keményedik meg a kenyér? | 43 |
Miért kel meg a tészta, ha élesztőt teszünk bele? | 43 |
Miért likacsos a kenyér bele? | 44 |
A kalács kémiája | 44 |
Miért habzik és pezseg a sör? | 46 |
Mi a leves? | 46 |
Miért eszünk húst? | 47 |
Lehet-e palackból is ebédelni? | 48 |
Mitől savanyodik meg a tej? | 51 |
Mitől likacsos a sajt? | 52 |
Miért áll el a sajt sokáig? | 52 |
Miért ettek a régiek? | 53 |
Mit ittak régente? | 56 |
Mivel és hogyan ettek? | 58 |
Az első villa Angliában | 61 |
A konyhapolc | |
Hét edény - hét talány | 67 |
Miért készítik az egyik edényt ilyen, a másikat meg amolyan anyagból? | 68 |
Melyik a tartós és melyik a kevésbé tartós anyag? | 69 |
Miért rozsdásodik meg a vas? | 70 |
Miért rozsdásodik meg a közönséges vas könnyebben, mind a bádog? | 71 |
Miből vannak a vastárgyak? | 73 |
Miért nem hasonlít az öntöttvas a vashoz és a vas az acélhoz? | 74 |
Beteg gombok | 76 |
Létezik-e sárgaréz | 78 |
Az agyagból mit csinálnak még - a korsókon kívül? | 79 |
Mit tanulhatunk a konyhai korsónktól? | 83 |
A pohárszék | |
A vizeskorsó előkelő rokonai | 91 |
Ki találta fel a porcelánt? | 92 |
A porcelángyártás titka | 97 |
Vannak-e pohárszékünkben homokedények? | 100 |
Vannak-e kemény folyadékok? | 101 |
Szappanbuborékgyár | 102 |
Törhetetlen üveg | 104 |
A ruhaszekrény | |
Utolsó állomásunk | 109 |
A tükör története | 109 |
Mi van a szekrényünkben? | 115 |
Miért melegítenek a ruhák? | 115 |
Mi melegebb: három ing egymás felett, vagy egy ing amely három ing vastagságának felel meg? | 116 |
Van-e fal levegőből? | 117 |
Miért nem tanácsos nyáron gyapjúruhában járni? | 117 |
Miért járunk fehérneműben? | 118 |
Szobai útmutató | 119 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.