1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szárnyashúsból készült ételek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Pannónia Gasztronómiai Társaság
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 91 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az igényes vendéglátás, a növekvő idegenforgalom szükségessé teszik szakembereink - szakácsmestereink, szakácsaink - állandó szakmai önképzését.
Ennek egyik lehetősége a kulináris ismeretek, a... Tovább

Előszó

Az igényes vendéglátás, a növekvő idegenforgalom szükségessé teszik szakembereink - szakácsmestereink, szakácsaink - állandó szakmai önképzését.
Ennek egyik lehetősége a kulináris ismeretek, a konyhatechnológia változásainak figyelemmel kísérése mellett a receptúra ismeretek állandó bővítése.
A receptúra-összeállítás, amely 10 adagos anyaghányadokat dolgoz fel, segítséget kíván nyújtani abban a törekvésben, hogy éttermeink ételválasztéka minél színesebb, változatosabb, újszerűbb legyen. Kifejezze a magyar konyha örökbecsű hagyományait, kiegészülve a nemzetközi konyha rangos ételeivel.
Szép szakmai sikereket, jó munkát kívánok. Unger Károly Vissza

Tartalom

Előszó3
Hogy mérjen egyszerűen?5
Háziszárnyasokból készült ételek jelentősége a korszerű táplálkozásban6
A fagyasztott baromfi felengedtetésének technológiája6
A háziszárnyasok fajtái8
A háziszárnyasok jellemzői és felhasználásuk az ételkészítésben11
A háziszárnyasok tárolása12
A háziszárnyasok darabolása, aprítása13
A háziszárnyasok készítésével kapcsolatos általános konyhatechnológiai tudnivalók15
Szárnyas erőleves gombás juliennel16
Stárai töltött csirke16
Csongrádi tepsis csirke17
Göcsei legényfogó kakasleves18
Jérceleves daratáskával19
Tejfölös, citromos párolt csirke19
Tűzdelt csirkemell bajorosan20
Csirke vetrece puliszkával21
Csirkesült Jóasszony módra22
Csirketokány22
Sonkás csirke23
Gyömbéres, mandulás töltött csirke23
Tűzdelt jércesül paradicsommal24
Párizsi csirkemell parajfelfújttal25
Sült jérce tejszínes csirággal25
Sült jérce vajas kelbimbóval26
Rostonsült csirke sült kelvirággal26
Rostonsült csirke citromos zöldbabbal27
Hortobágyi töltött jércemell27
Csirke frikasszé bajorosan27
Párolt csirke bajorosan28
Párolt csirke olaszosan29
Fokhagymás csirkecombok, bécsi zsemlegombóccal30
Pirított csirke zellerpürével, sült almával30
Tűzdelt jérce Erdészné körettel31
Maccaronata32
Citromos párolt csirke párizsiasan33
Csirkegulyás33
Vagdalt jércemell tejszínes parajjal34
Velővel töltött jércemell, zöldkörettel35
Pirított csirke36
Pirított csirke paraj rétessel36
Bácskai rizses csirke37
Tejfölös gombás csirke37
Szárnyashús rizottó38
Szárnyashús ropogós39
Szárnyaskrém-leves39
Debreceni májas csirke40
Kappan szardellás mártással41
Tyúk boros mártással42
Orosházi tarhonyás tyúk42
Töltött kacsa fűszeres mártással43
Kacsa amerikai módra43
Gesztenyés kacsa44
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom44
Kacsa meiseni módra45
Narancsos kacsa46
Kacsa savanyú káposztával47
Kacsasült gesztenyés vöröskáposztával47
Ropogós kacsasült elzászi sonkás káposztával49
Veszprémi rucás káposzta50
Párolt libacomb bécsi ricsettel50
Lakodalmas kása51
Fokhagymás libacomb, borban párolt káposztával52
Töltött libacomb, borban párolt káposztával53
Töltött libacombok sokás tarhonyával53
Pulykacomb fűszermártással54
Hideg pulykacombok fűszeres mártással56
Tűzdelt pulykamell vörös borban párolt szilvával56
Vagdalt pulykamell57
Pulyka tejszínes kukoricával töltve58
Gyöngytyúk Capital módra59
Tűzdelt gyöngytyúk60
Tűzdelt gyöngytyúk gesztenyés vöröskáposztával60
Gyöngytyúk tejfölös mártással61
Töltött galamb62
Csongrádi galambpecsenye63
Szárnyashúsokhoz kínálható saláták65
Tavaszi saláta65
Sajtos saláta66
Paradicsomos fejes saláta66
Fejes saláta sajttal67
Fejes saláta alma-dió öntettel68
Fejes saláta márványsajttal68
Fűszeres zöldsaláta69
Fejes saláta a tavasz ízeivel69
Tavaszi roquefortos saláta70
Svájci saláta70
Japán saláta gyümölccsel71
Zöldséges gyümölcssaláta71
Kevert uborkasaláta72
Fűszeres kelvirágsaláta73
Alexander-saláta73
Tejfölös friss paradicsom74
Karfiolsaláta olaszosan74
Fejes saláta gyümölccsel75
Nyári saláta76
Bolgár saláta76
Padlizsánsaláta77
Kukoricasaláta78
Paradicsomos fejtettbab-saláta78
Párizsi zöldbabsaláta79
Paradicsomos csirkemájsaláta79
Svájci saláta80
Finom zellersaláta81
Kapros uborkasaláta81
Carmen-saláta82
Hollandi kelvirágsaláta83
Paradicsomos fejtettbab-saláta84
Windsor-saláta84
Felhasznált szakirodalom87

Unger Károly

Unger Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Unger Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szárnyashúsból készült ételek Szárnyashúsból készült ételek Szárnyashúsból készült ételek

A borító enyhén kopottas.

Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Szárnyashúsból készült ételek Szárnyashúsból készült ételek Szárnyashúsból készült ételek

A gerinc kopott.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba