1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szárnyasételek

Szerző
Budapest
Kiadó: Papp-Ker Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 391 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-03-8535-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hazánkban is egyre nagyobb tért hódít a baromfi fogyasztása. Részben az ára miatt, másrészt azért, mert sokkal egészségesebb, mint a sertés- és marhahús.
Szerencsére a boltokban mindig lehet kapni... Tovább

Előszó

Hazánkban is egyre nagyobb tért hódít a baromfi fogyasztása. Részben az ára miatt, másrészt azért, mert sokkal egészségesebb, mint a sertés- és marhahús.
Szerencsére a boltokban mindig lehet kapni friss baromfit és a hűtőpultokon is többnyire bőséges a választék.
Leggyakrabban csirkehúst fogyasztunk, de az utóbbi évtizedben a pulykahús is egyre nagyobb helyet foglal el az étrendünkön. Libát, kacsát is gyakrabban eszünk. A baromfihús bő választéka magával hozta azt az igényt, hogy többször és változatosabban készítsük el magunknak, a családnak, vendégeinknek a szárnyasokat. Régebben ünnepnek számított, ha csirke került az asztalra. A rántott csirke, sült csirke ínycsiklandozó étel. A paprikás csirke galuskával már szinte Magyarország jelképévé vált, és nem véletlenül, mert valóban finom eledel. De ha ezeket minden héten egyszer kellene fogyasztanunk, már a hűtőpulton sem tudnánk ránézni a csirkére. Érdemes bővíteni a repertoárt, gazdagítani az ételválasztékot. Könyvünk ezt a célt szolgálja. Ez a könyv egy széles körű gyűjtés eredménye. Hazánk több tájáról gyűjtöttük csokorba a jól bevált recepteket. Számos elkészítési mód, a szomszédos országok vagy távolabbi népek baromfireceptjei közül valók. Esetenként ezeket is érdemes kipróbálni. Ne idegenkedjünk a különféle gyümölcsök használatától. Érdekes, újszerű ízeket adnak a baromfinak. Ugyancsak érdemes kipróbálni az olyan kevésbé honos konyhatechnikai eljárásokat, mint például a pácolás, hirtelensütés, pirítás. Vissza

Tartalom

Előszó5
Levesek7
Főételek32
Egész csirkéből készült ételek32
Csirkemellből készült ételek109
Csirkecombból készült ételek183
Csirkeszárnyból készült ételek211
Baromfimájas ételek és zúzából készült finomságok217
Tyúkból és kakasból készült ételek240
Gyöngytyúk elkészítési módjai254
Pulykából készült ételek257
Galambból készült ételek310
Libahúsból készült ételek313
Kacsahúsból készült ételek352
Betűrendes tárgymutató376
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szárnyasételek Szárnyasételek Szárnyasételek Szárnyasételek

A gerinc enyhén megtört, elszíneződött, a borító foltos.

Állapot:
880 Ft
440 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Szárnyasételek Szárnyasételek

Néhány lap nedvességtől kissé foltos.

Állapot:
880 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba