1.072.893

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szárnyas ízek

Szerző
Kisújszállás
Kiadó: Szalay Könyvkiadó és Kereskedőház Kft.
Kiadás helye: Kisújszállás
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-237-056-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A baromfihúsból készült ételek ízesítéséhez ne használjunk sok és erős zamatú fűszert - főleg a csirkénél és pulykánál ne -, mert elnyomja annak természetes jó ízét, zamatát. A baromfit mindig... Tovább

Előszó

A baromfihúsból készült ételek ízesítéséhez ne használjunk sok és erős zamatú fűszert - főleg a csirkénél és pulykánál ne -, mert elnyomja annak természetes jó ízét, zamatát. A baromfit mindig pároljuk, süssük vagy főzzük puhára, ennek húsát nem szabad „angolosan", azaz félig nyersen elkészíteni, de túlságosan puha se legyen, mert akkor leválik a csontokról, nem lehet rendesen szeletelni, tálalni. (Kivétel a kocsonya és a pástétom.) Ha kukta fazekat használunk, pontosan tartsuk be az egyes húsfélék előírt főzési idejét, de inkább rövidebb ideig főzzük és ha szükséges, pár percig még fedő nélkül is, mintsem teljesen szétfőjön. Teflon edényt rendszerint akkor használjunk, ha zsírtalanul vagy kevés zsírral kívánunk egyes ételeket elkészíteni (pl. fogyókúrázók, epe- és májbetegek stb. részére.) Természetesen ilyenkor a baromfihús is zsírtalan legyen: csirkemell vagy comb, pulykamell stb. (Serpenyős libacombot felesleges teflonedényben készíteni!) A teflonedényt ne tegyük közvetlen lángra (gázra), mindig legyen alatta lángelosztó, elektromos főzőlapnál is legfeljebb a 2-es fokozatot használjuk. A túlságosan magas hő árt az edénynek. Ha csirkét, vagy pl. pulykamellet rántva készítünk, a zsír, melyben sütjük, legyen jó meleg, de ne túl forró, mert akkor a bundázás megég, a hús pedig nyers marad (a csirkecomb ilyenkor a csontjánál véres), ha viszont nem elég meleg a zsír, a hús elázik benne, a bundázás pedig leválik. Előbb mindig fedő alatt süssük és ha a húsdarabokat megfordítottuk, fedő nélkül süssük készre. Vissza

Tartalom

roston sült csirke ........5
fóliában sült csirke . ......5
töltött csirke............6
gombás töltött csirke .....7
karfiolos becsinált csirke . .7
csirke bundában ..........8
csirke citromos mártásban .9
csirkepörkölt ...........9
pirított csirke ...........10
csirkepaprikás ...........11
rác csirke ..............11
palacsintás csirke ........12
majoránnás csirkeaprólék . .12
zúzapörkölt .............13
csirkeaprólék leves .......14
kapros csirke ...........14
szalonnás jércesült ..... .15
csirke ízes mártással......16
borban sült csirke ........16
zöldborsós csirkemell ____17
sajtos csirkemell.........18
csirkével töltött alma .....18
tavaszi csirkebecsinált.....19
rizses csirkeaprólék ......19
paradicsomos csirkeaprólék 20
vajas csirkefilé ..........20
újházi tyúkhúsleves .......21
köpenyeges tyúk..........22
tyúkpástétom ............23
almával töltött tyúkpecsenye 23
tejfölös tyúkpecsenye .....24
libasült ................25
göngyölt libavagdalék .....26
bánáti vagdalt libamellpogácsák ...............26
fokhagymás libamell ......27
lecsós libacomb ..........28
libamell székelykáposztával .29
részeges libacomb ........30
serpenyős libacomb .......30
rizses libaaprólék ........31
töltött libanyak ..........32
töltött kacsa ...... .....33
kacsasült ...............34
rizses kacsaaprólék ......34
„ágyon" sült kacsa ........35
kacsa gyümölccsel........36
pecsenyekacsa ......... .36
szerb kacsasült ..........37
podvarak (káposztás kacsa) .38
tűzdelt pulykasült ........38
tejfölös pulykapecsenye____39
töltött pulyka............40
májas töltött pulykamell . . .41
pulykamell gyöngyhagymával
és sütőtökkel.......... . .42
almás töltött pulyka.......42
göngyölt pulykamell.......43
gyöngyös kelkáposztában . . .44
gyöngyös gombamártással . .45
gyöngyös ízes mártásban . . .45
tejfölös gyöngyös leves----46

Pelle Józsefné

Pelle Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pelle Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szárnyas ízek

Szép állapotú példány.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Szárnyas ízek
Állapot:
980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba