kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 469 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Számos ábrával, kihajtható melléklettel illusztrálva. |
Előszó | 9 |
Bevezetés | 11 |
A higrosztatika alapjai | 17 |
Nedves anyagok | 18 |
Alapfogalmak | 19 |
A nedves anyag fajhője | 22 |
A nedves anyag hővezetési tényezője | 26 |
A nedves anyag hőmérsékletvezetési tényezője | 37 |
A nedvesség és az anyag kötődési formái | 39 |
Nedves gáz | 47 |
A nedves levegő fő paraméterei | 47 |
A nedves hőmérő által mutatott hőmérséklet | 56 |
A levegő nedvességének meghatározása | 57 |
A nedves levegő h-d diagramja | 62 |
A Guhman-kritérium | 67 |
A h-d diagram alkalmazása különböző barometrikus nyomásokra | 69 |
A fütőanyag égéstermékei | 71 |
A nedves anyag és a levegő kölcsönhatása a higrotermikus egyensúlyi állapotig (a szárítási folyamat sztatikája) | 75 |
A szorpciós és deszorpciós izotermák | 75 |
Egyensúlyi és higroszkópos nedvesség | 78 |
A nedvesség osztályozása az anyagban, annak eltávolítása szempontjából | 80 |
Az energia- és nedvességátvitel a szárítás folyamán | 86 |
Szilárd nedves anyagok szárítási folyamatának jellege | 87 |
A szárítási folyamat törvényszerüségei | 88 |
A szárítási folyamat vizsgálata | 94 |
A külső hő- és anyagátadás a szárítás folyamán | 98 |
A belső hő- és anyagátvitel nedves anyagokban | 105 |
A hőátvitel differenciálegyenlete | 116 |
A nedvességátvitel differenciálegyenlete | 119 |
A hő- és anyagátvitel hasonlóság-kritériumai | 127 |
A szárítás időtartamának számítási módszerei | 130 |
Filonenko módszere | 130 |
A szárítás időtartamának meghatározása Liov szárítási tényezője alapján | 132 |
Dokucsajev és Szmirnov módszere | 134 |
A szárítási görbe egyenletének megválasztása | 135 |
A szárítási technika alapjai | 137 |
A főbb szárítási módszerek | 137 |
A hővel való szárítási módszerek osztályozása | 141 |
Vezetéses (kontakt) szárítás | 141 |
Konvekciós szárítás | 149 |
Szárítás infravörös sugarakkal (hősugárzással) | 149 |
Szárítás nagyfrekvenciás elektromos térben | 156 |
A szárítóberendezések osztályozása és rövid áttekintése | 166 |
A szárítóberendezések osztályozása | 166 |
A szárítóberendezések jellemzése a működési rendszerük szerint | 168 |
A szárítóberendezések jellemzése a szárítókamrában uralkodó nyomás alapján | 169 |
A szárítóberendezések jellemzése a szárítóközeg szerint | 172 |
A szárítóberendezések jellemzése a szárítóközeg áramlása alapján | 173 |
A szárítóberendzeések jellemzése az anyag és szárítóközeg mozgásának iránya szerint | 174 |
A szárítóberendezések jellemzése a szárítókamra konstrukciója alapján | 175 |
Élelmiszerek szárítási technológiájának alapelvei | 179 |
Az élelmiszerek, mint szárítási objektumok | 180 |
Az élelmiszerek szerkezeti-mechanikai tulajdonsága és azok változása a szárítás folyamán | 183 |
A szerkezeti-mechanikai tulajdonságok mutatói | 183 |
A termékek zsugorodása a száritás folyamán | 188 |
A szerkezeti-mechanikai tulajdonságok változása a szárítás folyamán és a repedések képződésének mechanizmusa | 190 |
Az optimális szárítási rendszer kialakításának alapelvei | 193 |
Az élelmiszerek konvektiv száritása | 197 |
A gabona szárítása | 197 |
A gabona mint a szárítás objektuma | 197 |
A gabonaszárítás főbb törvényszerűségei különböző szárítási eljárások esetén | 204 |
Gabonaszárító berendezések | 221 |
Gabonaszárítási rendszerek | 229 |
A kukorica-vetőmag szárításának sajátosságai | 232 |
Zöldség- és gyümölcsszárítás | 238 |
A zöldségfélék, mint szárítási objektumok | 239 |
A gyümölcsök, mint a szárítás objektumai | 244 |
Az előkészítő műveletek és a konvektív szárítás folyamán létrejövő változások a gyümölcsökben és a zöldségfélékben | 247 |
A zöldségek és gyümölcsök konvektív szárítása szalagszárítókban, tömör rétegben | 251 |
A zöldségek szárítása fluidizált állapotban | 256 |
A gyümölcsök infravörös sugarakkal történő szárításának kisérleti adatai | 267 |
A zöldségfélék infravörös sugarakkal történő szárításának kisérleti adatai | 272 |
Száraztészta-készítmények szárítása | 276 |
A tésztakészítmények, mint szárítási objektumok | 276 |
A levegő jellemzőinek hatása a tésztakészítmények szárítására | 280 |
A tésztakészítmények zsugorodása a szárítás folyamán | 283 |
A tésztakészítmények szárításának mechanizmusa | 286 |
A tésztakészítmények szárítási rendszerei | 288 |
Tésztakészítmények ipari szárítása és a szárítóberendzeések | 294 |
A sütőélesztő szárítása | 315 |
Az élesztő, mint szárítási objektum | 316 |
A szárítóközeg jellemzőinek hatása az élesztő szárítási folyamatára | 322 |
A rétegvastagság és szitaterhelés hatása az élesztő szárítási folyamatára | 325 |
Az élesztő részecskék alakjának és nagyságának hatása a szárítási folyamatra és a tárolásra | 326 |
Az élesztőszárítás mechanizmusa | 327 |
A sütőélesztő szárításának rendszerei | 328 |
A szárított élesztő tárolása és visszanedvesítése | 330 |
Az élesztő szárítására alkalmazott módszerek és berendezések | 332 |
Élelmiszerek fagyasztva-szárítása (liofilezése) | 342 |
A fagyasztva-szárítás elméletének alapjai | 343 |
Az anyag állapotváltozása a T--S és p--t diagramokban | 343 |
A fagyasztva-szárítás fő törvényszerűségei | 346 |
A gőz kondenzációja vákuumban | 359 |
A fagyasztva-szárító berendezés technológiai vázlata és fő részei | 359 |
Az infravörös sugárzás felhasználása a liofilézésnél | 368 |
A szárítókamrák méretezése | 375 |
Az elpárologtatott nedvesség mennyiségének számítása | 375 |
Nedvességmérleg és levegőszükséglet a szárítókamrában | 378 |
A szárítókamra alapvető külső méreteinek meghatározása | 380 |
A szárítókamra hőtechnikai számítás | 384 |
Az elméleti szárítóberendezés | 384 |
A valódi szárítóberendezés | 387 |
A szárítóberendezés hatásfokának meghatározása | 397 |
A folyamat megszerkesztése a h-dd diagramban. A levegő- és hőszükséglet számítása grafoanalitikus módszerrel | 400 |
A levegő jellemzőinek analitikai számítása | 403 |
A szárítási folyamat változásai | 405 |
Az elhasznált szárítóközeg visszavétele | 406 |
A levegő felmelegítése a szárítókamrában | 411 |
A szárítási folyamat termodinamikai vizsgálata | 414 |
Élelmiszerszárító berendezések számítása | 419 |
A szárítóberendezés számításának terve | 419 |
A levegő-visszavétellel működő alagútszárító számítása | 421 |
Közbülső levegőmelegítéssel működő kétfokozatú szárítóberendezés számítása | 434 |
Az aknás gabonaszárító számítása | 441 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.