kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 408 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-230-375-x |
Megjegyzés: | 154 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Előszó | 5 |
A növénytermesztés történetének fő korszakai és a jövő feladatai | 7 |
Fő koszakok | 7 |
A jövő feladatai | 11 |
A Föld mezőgazdasági zónái | 18 |
Forró éghajlatok | 19 |
Állandóan forró és állandóan esős éghajlat | 19 |
Állandóan forró és télen száraz éghajlat | 28 |
Száraz éghajlatok | 30 |
Mérsékelten meleg éghajlatok | 33 |
A vetőmag és a vetés | 34 |
A vetőmag fajtaértéke | 34 |
A vetőmag minősége | 35 |
Tisztaság | 36 |
Csírázóképesség | 36 |
Használati érték | 40 |
Egészségi állapot | 40 |
Víztartalom | 41 |
Ezermagsúly | 41 |
Hektolitersúly | 42 |
Osztályozottság | 42 |
Mintavétel | 42 |
A vetőmag előkészítése | 42 |
Tisztítás és osztályozás | 42 |
Csávázás | 44 |
Áztatás | 44 |
A vetőmag melegítése | 44 |
Jarovizálás | 45 |
Koptatás és szegmentálás | 45 |
Skarifikálás | 45 |
Oltás | 45 |
Stimulálás és serkentés | 46 |
Granulálás (pillírozás) | 46 |
A vetés | 46 |
A vetés (ültetés) módjai | 46 |
A vetés mélysége és a mag takarása | 49 |
A vetés ideje | 50 |
A vetőmag mennyisége | 51 |
Gabonafélék | 53 |
A gabonafélék biológiája | 54 |
A gabonafélék fejlődésének szakaszai (stádiumai) | 54 |
A szemtermés | 61 |
A kalászosok aratása | 62 |
Egymenetes betakarítása | 62 |
Kétmenetes betakarítása | 63 |
A szalma betakarítása | 64 |
Búza | 64 |
Rozs | 91 |
Triticale | 95 |
Árpa | 95 |
Zab | 106 |
Köles | 111 |
Pohánka | 113 |
Kanáriköles vagy fénymag | 114 |
Rizs | 114 |
Kukorica | 125 |
Seprőcirok | 153 |
Hüvelyesek | 158 |
Általános jellemzésük | 158 |
Borsó | 160 |
Bab | 166 |
Lencse | 168 |
Szója | 170 |
Csillagfürt | 173 |
Lóbab | 177 |
Szegleteslednek | 178 |
Csicseriborsó | 180 |
Homoki bab (tehénborsó) | 181 |
Földimogyoró | 182 |
Gyökér- és gumós növények | 185 |
Burgonya | 185 |
Csicsóka | 207 |
Cukorrépa | 209 |
Takarmányrépa | 226 |
A répamag termesztése | 228 |
Murokrépa | 233 |
Tarlórépa | 235 |
Karórépa | 237 |
Cikória | 237 |
Olajnövények | 239 |
Általános jellemzésük | 239 |
Napraforgó | 240 |
Mák | 247 |
Repce | 250 |
Réparepce | 255 |
Tök | 255 |
Rostnövények | 260 |
Kender | 260 |
Len | 266 |
Fűszer-, illatos és gyógynövények | 273 |
Általános jellemzésük | 273 |
Fűszerpaprika | 274 |
Vöröshagyma | 283 |
Mustár | 292 |
Koriander | 293 |
Majoranna | 295 |
Kapor | 297 |
Konyhakömény | 297 |
Édeskömény | 300 |
Komló | 302 |
Borsosmenta | 312 |
Levendula | 317 |
Gyűszűvirág | 320 |
Dohány | 324 |
Szálas takarmányok | 341 |
Általános jellemzésük | 341 |
Évelő pillangósok | 343 |
Lucerna | 343 |
Komlóslucerna | 360 |
Vöröshere | 361 |
Fehérhere | 368 |
Korcshere (svédhere) | 369 |
Baltacim | 370 |
Szarvaskerep | 372 |
Két- és egyéves pillangós szálas takarmányok | 374 |
Kétéves fehérvirágú somkóró | 374 |
Nyúlszapuka | 375 |
Bíborhere | 375 |
Alexandriai here | 376 |
Szeradella | 377 |
Keveréktakarmányok | 379 |
Őszi keveréktakarmányok | 379 |
Tavaszi keveréktakarmányok | 381 |
Egyéves, nem pillangós szálas takarmányok | 382 |
Kukoricacsalamádé | 383 |
Borsós csalamádé | 384 |
Silókukorica | 384 |
Szójás silókukorica | 386 |
Silónapraforgó | 387 |
Napraforgós borsó | 387 |
Takarmánycirok | 388 |
Cukorcirok | 389 |
Szemes cirok | 390 |
Szudáni cirokfű és édes szudáni cirokfű | 391 |
Takarmánykáposzta | 392 |
Mohar | 393 |
Csumíz | 393 |
Fehérmustár | 394 |
Csibehúr | 394 |
Kölesfű (japán köles) | 395 |
Takarmánymályva | 395 |
Érdeslevelű nadálytő | 396 |
Kettőstermesztés | 397 |
Kettőstermesztés tarlóba vetéssel | 398 |
Kettőstermesztés közé- (alá-) vetéssel | 399 |
Szántóföldi növénytermelési rendszerek | 400 |
Felhasznált irodalom | 403 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.