A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakmai szótár szakácsok és cukrászok számára

Angol-magyar, magyar-angol

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 83 oldal
Sorozatcím: Oktatási struktúra
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-637-238-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A szótárt haszonnal forgathatják a szakács, illetve a cukrász szakmában dolgozó gyakorlati szakemberek, a szakmai képzésben résztvevő diákok és azok is, akik angol nyelvű szakácskönyvet akarnak olvasni.
A kötet tartalmazza az alapvető élelmiszerfajták, gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, tejtermékek, pékáruk, húsfélék, felvágottak megnevezését, az elkészítési módok szavait, valamint az ételek, italok jellemzőit, tulajdonságait. Ismerteti a konyhában és a terítéshez használatos eszközöket és edényeket. Felsorolja a vendéglátó egységeket és a vendéglátóiparban dolgozókat. Könyvünkben a magyaros és az ismertebb ételek is helyet kaptak. A szótárban az amerikai angol szavak is megtalálhatók.

Tartalom

Gyümölcsök...................49
Zöldségek.....................50
Fűszerek......................51
Élelmiszerek...................52
Tejtermékek ...................54
Pékáruk.......................54
Húsok........................55
Vágóállat részei.................56
Szárnyasok....................57
Belsőségek ....................57
Hentesáruk, felvágottak...........58
Halak, tenger gyümölcsei .........58
Ételekről általában...............59
Ételek készítése.................61
A konyhai eszközök és a terített asztal...........66
Ételfajták .....................69
Előételek......................70
Levesek.......................71
Húsételek .....................71
Halételek......................72
Tojásételek ....................72
Köretek.......................73
Saláták .......................73
Desszertek.....................74
Kávéspecialitások...............75
Alkoholmentes italok, üdítőitalok ...75
Alkoholtartalmú italok............76
Az ételek jellemzői..............77
Vendéglők, vendéglátó egységek.......79
Vendéglői alkalmazottak..........80
Mennyiség, adag................80
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem