1.068.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakmai szótár pincérek és vendéglátópultosok számára

Angol-magyar/Magyar-angol

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 130 oldal
Sorozatcím: Oktatási struktúra
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-637-253-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A szótárt haszonnal forgathatják a pincérek, a büfében vagy más vendéglátóegységben foglalkoztatott pultosok, valamint a vendéglátó-szakiskolákban és -középiskolákban tanulók egyaránt.
A kötet tartalmazza a hidegkonyhai készítmények, cukrászsütemények, húsételek megnevezését, valamint az alapanyagok és az elkészítési módok szavait. A korszerű táplálkozás jellemzői, továbbá az étel- és itallap tételei éppúgy helyet kaptak, mint a pincérek feladatai: a rendelésfelvétel, a reklamáció kezelése, a számlakiegyenlítés stb.
A szótárban az álláskeresés és a szakmai pályázatok alapszókincse is megtalálható. Önálló csoportot képeznek a pincér-vendég kapcsolatában előforduló legfontosabb kifejezések, mint például az asztalfoglalás. A szótár az amerikai angol szavakat is tartalmazza.

Tartalom

Vendéglátóegységek 13
Nyitva tartás 14
Kávéház 14
Az étlap és fejezetei 15
Étlapok 15
Ételfajták 16
Az itallap 17
Alkoholos italok és égetett szeszes italok 17
Sörök 17
Likőrök és egyéb italok 18
Borok 18
A borok tulajdonságai 19
Üdítőitalok és alkoholmentes italok 19
Kávé, tea 20
Cukrászsütemények és desszertek 21
Cukrászsütemények 21
Torták 22
Fagylalt- és pudingfajták 22
Asztalfoglalás 23
Hol található a vendéglátóegység? 23
Hol található/Hogyan helyezkedik el az asztal? 24
Hidegbüfé 24
Kenyerek, szendvicsek 24
Felvágottak 25
Vaj és sajt 25
Mártások 26
Saláták 26
Tojásételek 27
Pástétomok, hidegtálak 27
Egyszerű egytálételek 27
A modern konyha 28
A magyar konyha 29
Magyaros ételek 29
Magyar borok 32
Reklamációk az étteremben 32
Az asztalról hiányzik 32
Az étel 33
Számlakiegyenlítés 34
Pincérek és vendéglátópultosok alapszókincse 35
A vendéglői alkalmazottak 35
A pincér feladatai 36
A jó és a rossz pincér tulajdonságai 37
Hideg- és melegételek készítése és jellemzőik 38
Az ételekről általában 38
Az ételek jellemzői 41
Az ételek készítése 45
Konyhai eszközök 48
Mennyiségek, adagok 50
Az ételek alapanyagai 51
Gyümölcsök 51
Zöldségek 52
Fűszerek 54
Élelmiszerek 54
Tejtermékek 56
Pékáruk 57
Húsok 58
Szárnyasok, vadszárnyasok 59
Belsőségek 60
Hentesáruk és felvágottak 60
Halak, a tenger gyümölcsei 61
Éttermi asztalterítés 62
Zártkörű rendezvények 64
Kifejezések, beszédfordulatok 65
A pincér a vendéghez 67
A vendég a pincérhez 70
Szakma, állás, oktatás, álláspályázatok 73
Ábécérendes magyar-angol szójegyzék 77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem