A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakmai szótár pincérek és vendéglátó-pultosok számára

Angol-magyar/Magyar-angol

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Képzőművészeti Kiadó és Nyomda Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 130 oldal
Sorozatcím: Oktatási struktúra
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-336-692-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A szótárt haszonnal forgathatják a pincérek, a büfében vagy más vendéglátóegységben foglalkoztatott pultosok, valamint a vendéglátó-szakiskolákban és -középiskolákban tanulók egyaránt.
A kötet tartalmazza a hidegkonyhai készítmények, cukrászsütemények, húsételek megnevezését, valamint az alapanyagok és az elkészítési módok szavait. A korszerű táplálkozás jellemzői, továbbá az étel- és itallap tételei éppúgy helyet kaptak, mint a pincérek feladatai: a rendelésfelvétel, a reklamáció kezelése, a számlakiegyenlítés stb.
A szótárban az álláskeresés és a szakmai pályázatok alapszókincse is megtalálható. Önálló csoportot képeznek a pincér-vendég kapcsolatában előforduló legfontosabb kifejezések, mint például az asztalfoglalás. A szótár az amerikai angol szavakat is tartalmazza.

Tartalom

Vendéglátóegységek..............................................13
Nyitva tartás.............................................14
Kávéház ..............................................................................14
Az étlap és fejezetei ......................................15
Étlapok................................................15
Ételfajták.............................................................................................16
Az itallap ........................................................................17
Alkoholos italok és égetett szeszes italok ............................................17
Sörök................................................................................................17
Likőrök és egyéb italok..................................18
Borok ..............................................18
A borok tulajdonságai ...................................19
Üdítőitalok és alkoholmentes italok......................................................19
Kávé, tea..............................................................................................20
Cukrászsütemények és desszertek............................................................21
Cukrászsütemények..............................................................................21
Torták..................................................................................................22
Fagylalt- és pudingfajták......................................................................22
Asztalfoglalás..........................................................................................23
Hol található a vendéglátóegység?........................................................23
Hol található/Hogyan helyezkedik el az asztal? ....................................24
Hidegbüfé................................................................................................24
Kenyerek, szendvicsek ........................................................................24
Felvágottak..........................................................................................25
Vaj és sajt............................................................................................25
Mártások..............................................................................................26
Saláták..........................26
Tojásételek ..........................................................................................27
Pástétomok, hidegtálak ...............................27
Egyszerű egytálételek............................27
A modern konyha ...........................28
A magyar konyha ......................29
Magyaros ételek ....................................29
Magyar borok.....................................................32
Reklamációk az étteremben......................................................................32
Az asztalról hiányzik............................................................................32
Az étel..................................................................................................33
Számlakiegyenlítés ..................................................................................34
Pincérek és vendéglátópultosok alapszókincse..........................................35
A vendéglői alkalmazottak....................................................................35
A pincér feladatai ................................................................................36
A jó és a rossz pincér tulajdonságai......................................................37
Hideg- és melegételek készítése és jellemzőik..........................................38
Az ételekről általában ..........................................................................38
Az ételek jellemzői...........................................................41
Az ételek készítése ..............................................................................45
Konyhai eszközök................................................................................48
Mennyiségek, adagok ..........................................................................50
Az ételek alapanyagai..............................................................................51
Gyümölcsök ........................................................................................51
Zöldségek............................................................................................52
Fűszerek..............................................................................................54
Élelmiszerek........................................................................................54
Tejtermékek..........................................................................................56
Pékáruk................................................................................................57
Húsok..................................................................................................58
Szárnyasok, vadszárnyasok..................................................................59
Belsőségek ..........................................................................................60
Hentesáruk és felvágottak ....................................................................60
Halak, a tenger gyümölcsei ..................................................................61
Éttermi asztalterítés..................................................................................62
Zártkörű rendezvények ............................................................................64
Kifejezések, beszédfordulatok..................................................................65
A pincér a vendéghez............................................................................67
A vendég a pincérhez............................................................................70
Szakma, állás, oktatás, álláspályázatok ....................................................73
Ábécérendes magyar-angol szójegyzék....................................................77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem