A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakmai számítások

A kereskedelmi és vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 166 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-372-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Az áru eladásával kapcsolatos számítások7
Az áru egységárának, tömegének kiszámítása16
Feladatok22
A forgalom és a létszám változásának arányai26
Százalékszámítási eljárások36
Feladatok40
Megoszlási viszonyszám, szintek, színvonalak42
Feladatok44
Tervteljesítés46
Feladatok47
Színvonalak (szintek)50
Feladatok51
Az áru árának kiszámítása52
A fogyasztási ár kiszámítása a kereskedelmben52
Vendéglátóipari kalkuláció58
Példák az árváltozásokra60
Feladatok60
Mérés és mértékegységek63
A legfontosabb mértékegységek64
Hosszúság mértékegységei64
Terület mértékegységei65
Térfogat mértékegységei67
Űrmértékegységek68
Tömegmérés mértékegységei69
Időmértékegységek72
Feladatok73
Külföldi pénznemek (valuták) átváltása75
Feladatok78
Az áru minőségével összefüggő számítások79
Síkidomok kerülete és területe79
Háromszögek80
Négyszögek85
Sokszögek94
A kör és részei98
Síkidomok kerülete és területe103
Feladatok106
Egyszerűbb mértani testek felszíne és térfogata108
Kocka109
Négyzetes hasáb111
Téglatest112
Sokszög alapú hasáb113
Körhenger115
Gúla116
Körkúp117
Csonka gúla118
Csonka kúp120
Gömb121
A testek felszíne és térfogata122
Feladatok126
A sűrűség 128
A testek tömege129
A testek térfogatának meghatározása tömegméréssel129
Feladatok130
Anyaghányad-számítás132
Az energiatartalom kiszámítása133
Feladatok135
Átlagszámítás138
Egyszerű és súlyozott számtani átlag138
Az árukészlettel kapcsolatos számítások142
Forgási sebesség142
Feladatok144
Az áru és csomagolása147
Az áru tömege, veszteségei147
Nyersanyagveszteségek a vendéglátóiparban147
Az együttes tömeg és a csomagolás a kereskedelemben148
Feladatok150
Táblázatok153
Sűrűségtáblázat154
Különböző korú és foglalkozású személyek energiaszükséglete155
Fontosabb élelmiszerek energia- és tápanyagtáblázata156
Italok összetétele 1 dl-ben163
Felhasznált irodalom164
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem