A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakmai számítások

A kereskedelmi és vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 162 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-180-X
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21723. 128 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Az áru eladásával kapcsolatos számítások7
Az áru egységárának, tömegének kiszámítása16
Feladatok20
A forgalom és a létszám változásának arányai25
Százalékszámítási eljárások35
Feladatok39
Megoszlási viszonyszám, szintek, színvonalak41
Feladatok43
Tervteljesítés45
Feladatok46
Színvonalak (szintek)49
Feladatok50
Az áru árának kiszámítása51
A fogyasztási ár kiszámítása a kereskedelmben51
Vendéglátóipari kalkuláció54
Példák az árváltozásokra56
Feladatok58
Mérés és mértékegységek60
A legfontosabb mértékegységek61
Hosszúság mértékegységei61
Terület mértékegységei62
Térfogat mértékegységei64
Űrmértékegységek65
Tömegmérés mértékegységei66
Időmértékegységek69
Feladatok70
Külföldi pénznemek (valuták) átváltása72
Feladatok75
Az áru minőségével összefüggő számítások76
Síkidomok kerülete és területe76
Háromszögek77
Négyszögek82
Sokszögek91
A kör és részei95
Síkidomok kerülete és területe100
Feladatok103
Egyszerűbb mértani testek felszíne és térfogata105
Kocka106
Négyzetes hasáb108
Téglatest109
Sokszög alapú hasáb110
Körhenger112
Gúla113
Körkúp114
Csonka gúla115
Csonka kúp117
Gömb118
A testek felszíne és térfogata119
Feladatok123
A sűrűség 125
A testek tömege126
A testek térfogatának meghatározása tömegméréssel126
Feladatok127
Anyaghányad-számítás129
Az energiatartalom kiszámítása130
Feladatok132
Átlagszámítás135
Egyszerű és súlyozott számtani átlag135
Az árukészlettel kapcsolatos számítások139
Forgási sebesség139
Feladatok141
Az áru és csomagolása144
Az áru tömege, veszteségei144
Nyersanyagveszteségek a vendéglátóiparban144
Az együttes tömeg és a csomagolás a kereskedelemben145
Feladatok147
Táblázatok149
Sűrűségtáblázat150
Különböző korú és foglalkozású személyek energiaszükséglete151
Fontosabb élelmiszerek energia- és tápanyagtáblázata152
Italok összetétele 1 dl-ben159
Felhasznált irodalom160
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem