1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakmai élelmiszervizsgálatok II.

Húsipari és baromfi-feldolgozóipari szakmai vizsgálatok, tartósítóipari szakmai vizsgálatok

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Agrárszakoktatási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 187 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9107-900-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Élelmiszervizsgálat általános rész3
Minőség-ellenőrzési, minőség-biztosítási alapismeretek5
A minőség fogalma5
Élelmiszer-minőség5
A minőség jogi szabályozása (Élelmiszertörvény)7
Minőségellenőrzés9
Minőség-biztosítási rendszerek (ISO 90000, EN 29000)11
A laboratóriumi alapismeretek14
Laboratóriumi munkaszabályok14
Laboratóriumi eszközök16
Alapvető mérések20
Tömegmérés20
Térfogatmérés24
A hőmérséklet mérése27
Sűrűségmérés28
Laboratóriumi alapműveletek31
Mintavétel31
Szűrés35
Desztillálás37
Szárítás39
Gravimetria41
Nedvességtartalom meghatározása szárítással41
Oldatkészítés46
Százalékos oldatok készítése47
Titrimetria50
Acidi-alkalimetia (sav-lúgmérés)54
Csapadékos titrálások57
Műszeres vizsgálatok59
Mikroszkópos vizsgálatok59
A pH-mérés64
Refraktometria68
Spektrofotometria72
Érzékszervi vizsgálatok75
Húsipari és baromfi-feldolgozóipari szakmai vizsgálatok81
A húsipar nyersanyagainak minősítése83
A hús83
Marhahús, sertéshús, baromfihús, tojás és abból készült élelmiszeripari termékek laboratóriumi vizsgálata97
Hús és húskészítmények nedvesség- és szárazanyag-tartalmának meghatározása97
Izzítási veszteség és hamutartalom meghatározása101
Összes foszfortartalom meghatározása (döntő módszer) (fakultatív tananyag)104
Páclé készítése és töménységének mérése úszó sűrűségmérőkkel106
Zsírtartalom meghatározása extrakcióval (Soxhlet-módszerrel)108
Zsír vizsgálata111
Nátrium-klorid mennyiségének meghatározása119
A víz keménységének meghatározása124
Nitrogéntartalom (nyersfehérje) meghatározása (fakultatív tananyag)126
Húskészítmények nitrit- és nitráttartalmának meghatározása fotometriás módszerrel (fakultatív tananyag)131
A pH-meghatározása134
Érzékszervvizsgálatok (húskészítmények, tojáskészítmények)138
Fűszerek tisztaságának vizsgálata144
Mikrobiológiai és higiéniai vizsgálatok145
Fertőtlenítés, fertőtlenítőszerek149
Csomagolás vizsgálata150
Tartósítóipari szakmai vizsgálatok153
Tömegmérésen alapuló vizsgálatok155
A homoktartalom meghatározása155
Konyhasó tisztaságának (szennyezettségének) meghatározása tömegméréssel159
Nedvesség- és összes szárazanyag-tartalom meghatározása tömegméréssel160
Teljes-, tiszta- és töltőanyag-tartalom meghatározása gyorsfagyasztott élelmiszereknél163
Hőkezeléssel tartósított húskészítmény vizsgálata164
Zsír, keményítő- kiválás meghatározása165
Térfogatos elemzésen alapuló vizsgálatok166
Savtartalom meghatározások166
Konyhasó mennyiségi meghatározásai172
Műszeres vizsgálatok176
Zöldborsó zsengeség szerinti átvétele176
Zöldség- és gyümölcstermékek vízben oldható szárazanyag-tartalmának meghatározása refraktométerrel178
Paradicsompüré viszkozitásának meghatározása Bostwick-viszkoziméterrel179
Érzékszervi vizsgálatok182
Késztermékek érzékszervi vizsgálata182
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem