kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 187 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9107-900-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal |
Élelmiszervizsgálat általános rész | 3 |
Minőség-ellenőrzési, minőség-biztosítási alapismeretek | 5 |
A minőség fogalma | 5 |
Élelmiszer-minőség | 5 |
A minőség jogi szabályozása (Élelmiszertörvény) | 7 |
Minőségellenőrzés | 9 |
Minőség-biztosítási rendszerek (ISO 90000, EN 29000) | 11 |
A laboratóriumi alapismeretek | 14 |
Laboratóriumi munkaszabályok | 14 |
Laboratóriumi eszközök | 16 |
Alapvető mérések | 20 |
Tömegmérés | 20 |
Térfogatmérés | 24 |
A hőmérséklet mérése | 27 |
Sűrűségmérés | 28 |
Laboratóriumi alapműveletek | 31 |
Mintavétel | 31 |
Szűrés | 35 |
Desztillálás | 37 |
Szárítás | 39 |
Gravimetria | 41 |
Nedvességtartalom meghatározása szárítással | 41 |
Oldatkészítés | 46 |
Százalékos oldatok készítése | 47 |
Titrimetria | 50 |
Acidi-alkalimetia (sav-lúgmérés) | 54 |
Csapadékos titrálások | 57 |
Műszeres vizsgálatok | 59 |
Mikroszkópos vizsgálatok | 59 |
A pH-mérés | 64 |
Refraktometria | 68 |
Spektrofotometria | 72 |
Érzékszervi vizsgálatok | 75 |
Húsipari és baromfi-feldolgozóipari szakmai vizsgálatok | 81 |
A húsipar nyersanyagainak minősítése | 83 |
A hús | 83 |
Marhahús, sertéshús, baromfihús, tojás és abból készült élelmiszeripari termékek laboratóriumi vizsgálata | 97 |
Hús és húskészítmények nedvesség- és szárazanyag-tartalmának meghatározása | 97 |
Izzítási veszteség és hamutartalom meghatározása | 101 |
Összes foszfortartalom meghatározása (döntő módszer) (fakultatív tananyag) | 104 |
Páclé készítése és töménységének mérése úszó sűrűségmérőkkel | 106 |
Zsírtartalom meghatározása extrakcióval (Soxhlet-módszerrel) | 108 |
Zsír vizsgálata | 111 |
Nátrium-klorid mennyiségének meghatározása | 119 |
A víz keménységének meghatározása | 124 |
Nitrogéntartalom (nyersfehérje) meghatározása (fakultatív tananyag) | 126 |
Húskészítmények nitrit- és nitráttartalmának meghatározása fotometriás módszerrel (fakultatív tananyag) | 131 |
A pH-meghatározása | 134 |
Érzékszervvizsgálatok (húskészítmények, tojáskészítmények) | 138 |
Fűszerek tisztaságának vizsgálata | 144 |
Mikrobiológiai és higiéniai vizsgálatok | 145 |
Fertőtlenítés, fertőtlenítőszerek | 149 |
Csomagolás vizsgálata | 150 |
Tartósítóipari szakmai vizsgálatok | 153 |
Tömegmérésen alapuló vizsgálatok | 155 |
A homoktartalom meghatározása | 155 |
Konyhasó tisztaságának (szennyezettségének) meghatározása tömegméréssel | 159 |
Nedvesség- és összes szárazanyag-tartalom meghatározása tömegméréssel | 160 |
Teljes-, tiszta- és töltőanyag-tartalom meghatározása gyorsfagyasztott élelmiszereknél | 163 |
Hőkezeléssel tartósított húskészítmény vizsgálata | 164 |
Zsír, keményítő- kiválás meghatározása | 165 |
Térfogatos elemzésen alapuló vizsgálatok | 166 |
Savtartalom meghatározások | 166 |
Konyhasó mennyiségi meghatározásai | 172 |
Műszeres vizsgálatok | 176 |
Zöldborsó zsengeség szerinti átvétele | 176 |
Zöldség- és gyümölcstermékek vízben oldható szárazanyag-tartalmának meghatározása refraktométerrel | 178 |
Paradicsompüré viszkozitásának meghatározása Bostwick-viszkoziméterrel | 179 |
Érzékszervi vizsgálatok | 182 |
Késztermékek érzékszervi vizsgálata | 182 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.