1.062.463

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakirodalmi tájékoztató 1974/7-8.

13. évfolyam

Budapest
Kiadó: Országos Húsipari Kutatóintézet Igazgatója
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím: Szakirodalmi tájékoztató
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései448
A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések450
A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések453
Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések454
Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy
Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció
Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés
Állatállomány és hústermelés456
Húsfogyasztás457
Állatkereskedelem, átvétel457
Húskereskedelm. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem458
Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés458
Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés459
Munkapszichológia, ergonómia, szociológia461
Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz)463
Állatszállítás és vágás előtti tartás
Istállózás
Szállítás különböző eszközökkel
Vágóhídi technológia
Kábítás, szúrás, elvéreztetés
Bőrfejtés, perzselés, forrázás
Bontás, hasítás, tisztítás
Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék464
Zsírfeldolgozás464
Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés465
Húsfeldolgozás és tartósítás. Húskészítmények467
Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés468
Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények468
Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok469
Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás469
Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok469
Húskonzervek és prezervek470
Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés471
Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés472
Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás472
Konzerválószerek
Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás472
Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok475
A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései479
A húsipari technológia építészete
Technológiai berendezések, gépek480
Csomagológépek, berendezések481
Hűtés, fagyasztás technológia berendezései482
Anyagmozgatás gépei és berendezései482
A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések
Automatizálás a húsiparban482
Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei
Állomány, porhanyósság484
Víztartóképesség
Szín, szag, íz, érés484
Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH484
Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy486
Radiológia
Húsipari mikrobiológia
Bakteriológia, romlás, mérgezés490
Parazitológia
Gombák, élesztők, antibiotikumok
Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat493
Higiéne495
Általános kérdések497
Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés498
Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása501
Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák501
Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet502
Szabadalmi tájékoztató503
Új könyvbeszerzések507
Elkészült fordítások jegyzéke509
Szakmai filmek jegyzéke511
Függelék
Húsipari fogalmak betűrendes mutatója513
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szakirodalmi tájékoztató 1974/7-8.

A borítón bejegyzés van.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba