A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései | 448 |
A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 450 |
A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 453 |
Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 454 |
Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy | |
Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció | |
Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés | |
Állatállomány és hústermelés | 456 |
Húsfogyasztás | 457 |
Állatkereskedelem, átvétel | 457 |
Húskereskedelm. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem | 458 |
Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés | 458 |
Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés | 459 |
Munkapszichológia, ergonómia, szociológia | 461 |
Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz) | 463 |
Állatszállítás és vágás előtti tartás | |
Istállózás | |
Szállítás különböző eszközökkel | |
Vágóhídi technológia | |
Kábítás, szúrás, elvéreztetés | |
Bőrfejtés, perzselés, forrázás | |
Bontás, hasítás, tisztítás | |
Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék | 464 |
Zsírfeldolgozás | 464 |
Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés | 465 |
Húsfeldolgozás és tartósítás. Húskészítmények | 467 |
Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés | 468 |
Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények | 468 |
Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok | 469 |
Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás | 469 |
Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok | 469 |
Húskonzervek és prezervek | 470 |
Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés | 471 |
Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés | 472 |
Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás | 472 |
Konzerválószerek | |
Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás | 472 |
Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok | 475 |
A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései | 479 |
A húsipari technológia építészete | |
Technológiai berendezések, gépek | 480 |
Csomagológépek, berendezések | 481 |
Hűtés, fagyasztás technológia berendezései | 482 |
Anyagmozgatás gépei és berendezései | 482 |
A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések | |
Automatizálás a húsiparban | 482 |
Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei | |
Állomány, porhanyósság | 484 |
Víztartóképesség | |
Szín, szag, íz, érés | 484 |
Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH | 484 |
Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy | 486 |
Radiológia | |
Húsipari mikrobiológia | |
Bakteriológia, romlás, mérgezés | 490 |
Parazitológia | |
Gombák, élesztők, antibiotikumok | |
Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat | 493 |
Higiéne | 495 |
Általános kérdések | 497 |
Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés | 498 |
Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása | 501 |
Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák | 501 |
Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet | 502 |
Szabadalmi tájékoztató | 503 |
Új könyvbeszerzések | 507 |
Elkészült fordítások jegyzéke | 509 |
Szakmai filmek jegyzéke | 511 |
Függelék | |
Húsipari fogalmak betűrendes mutatója | 513 |