A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései | |
A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 283 |
A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 284 |
Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 287 |
Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy | 287 |
Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció | |
Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés | |
Állatállomány és hústermelés | 288 |
Húsfogyasztás | 291 |
Állatkereskedelem, átvétel | 291 |
Húskereskedelm. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem | 292 |
Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés | 293 |
Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés | 297 |
Munkapszichológia, ergonómia, szociológia | 299 |
Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz) | 301 |
Állatszállítás és vágás előtti tartás | |
Istállózás | 302 |
Szállítás különböző eszközökkel | 302 |
Vágóhidi technológia | |
Kábítás, szúrás, elvéreztetés | 302 |
Bőrfejtés, perzselés, forrázás | 302 |
Bontás, hasítás, tisztítás | |
Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék | 303 |
Zsírfeldolgozás | 303 |
Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés | 303 |
Húsfeldolgozás és tartósítás. Húskészítmények | |
Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés | 305 |
Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények | 306 |
Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok | 307 |
Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás | 308 |
Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok | 308 |
Húskonzervek és prezervek | 310 |
Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés | 311 |
Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés | 312 |
Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás | 313 |
Konzerválószerek | 314 |
Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás | |
Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok | 314 |
A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései | |
A húsipari technológia építészete | 318 |
Technológiai berendezések, gépek | 319 |
Csomagológépek, berendezések | 322 |
Hűtés, fagyasztás technológia berendezései | 322 |
Anyagmozgatás gépei és berendezései | 324 |
A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések | 325 |
Automatizálás a húsiparban | 325 |
Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei | |
Állomány, porhanyósság | 326 |
Víztartóképesség | 327 |
Szín, szag, íz, érés | 328 |
Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH | 329 |
Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy | 335 |
Húsipari mikrobiológia | |
Bakteriológia, romlás, mérgezés | 337 |
Parazitológia | |
Gombák, élesztők, antibiotikumok | 341 |
Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat | 342 |
Higiéne | 344 |
Általános kérdések | |
Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés | 346 |
Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása | 350 |
Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák | 351 |
Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet | 352 |
Az Országos Húsipari Kutatóintézet könyvtárának új könyvbeszerzései | 354 |
Függelék | |
Húsipari fogalmak betűrendes mutatója | 357 |