1.062.463

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakirodalmi tájékoztató 1972/5.

11. évfolyam

Budapest
Kiadó: Országos Húsipari Kutatóintézet Igazgatója
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Szakirodalmi tájékoztató
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései
A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések283
A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések284
Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések287
Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy287
Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció
Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés
Állatállomány és hústermelés288
Húsfogyasztás291
Állatkereskedelem, átvétel291
Húskereskedelm. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem292
Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés293
Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés297
Munkapszichológia, ergonómia, szociológia299
Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz)301
Állatszállítás és vágás előtti tartás
Istállózás302
Szállítás különböző eszközökkel302
Vágóhidi technológia
Kábítás, szúrás, elvéreztetés302
Bőrfejtés, perzselés, forrázás302
Bontás, hasítás, tisztítás
Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék303
Zsírfeldolgozás303
Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés303
Húsfeldolgozás és tartósítás. Húskészítmények
Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés305
Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények306
Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok307
Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás308
Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok308
Húskonzervek és prezervek310
Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés311
Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés312
Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás313
Konzerválószerek314
Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás
Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok314
A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései
A húsipari technológia építészete318
Technológiai berendezések, gépek319
Csomagológépek, berendezések322
Hűtés, fagyasztás technológia berendezései322
Anyagmozgatás gépei és berendezései324
A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések325
Automatizálás a húsiparban325
Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei
Állomány, porhanyósság326
Víztartóképesség327
Szín, szag, íz, érés328
Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH329
Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy335
Húsipari mikrobiológia
Bakteriológia, romlás, mérgezés337
Parazitológia
Gombák, élesztők, antibiotikumok341
Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat342
Higiéne344
Általános kérdések
Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés346
Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása350
Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák351
Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet352
Az Országos Húsipari Kutatóintézet könyvtárának új könyvbeszerzései354
Függelék
Húsipari fogalmak betűrendes mutatója357
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szakirodalmi tájékoztató 1972/5. Szakirodalmi tájékoztató 1972/5. Szakirodalmi tájékoztató 1972/5. Szakirodalmi tájékoztató 1972/5.

A borító enyhén sérült, rajta bejegyzés található. Néhány lap kissé foltos.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba