1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakirodalmi tájékoztató 1972/4.

11. évfolyam

Budapest
Kiadó: Országos Húsipari Kutatóintézet Igazgatója
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Szakirodalmi tájékoztató
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései
A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések215
A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések216
Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések219
Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy219
Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció220
Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés
Állatállomány és hústermelés220
Húsfogyasztás220
Állatkereskedelem, átvétel223
Húskereskedelem. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem224
Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés225
Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés227
Munkapszichológia, ergonómia, szociológia232
Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz)237
Állatszállítás és vágás előtti tartás
Istállózás
Szállítás különböző eszközökkel240
Vágóhídi technológia
Kábítás, szúrás, elvéreztetés240
Bőrfejtés, perzselés, forrázás240
Bontás, hasítás, tisztítás240
Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék241
Zsírfeldolgozás241
Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés241
Húsfeldolgozás és tartósítás.
Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés243
Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények243
Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok244
Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás244
Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok244
Húskonzervek és prezervek246
Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés246
Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés246
Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás248
Konzerválószerek
Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás249
Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok249
A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései251
A húsipari technológia építészete
Technológiai berendezések, gépek252
Csomagológépek, berendezések254
Hűtés, fagyasztás technológia berendezései255
Anyagmozgatás gépei és berendezései255
A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések
Automatizálás a húsiparban256
Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei256
Állomány, porhanyósság256
Víztartóképesség257
Szín, szag, íz, érés259
Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH259
Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy265
Húsipari mikrobiológia
Bakteriológia, romlás, mérgezés268
Parazitológia
Gombák, élesztők, antibiotikumok270
Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat271
Higiéne273
Általános kérdések275
Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés275
Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása279
Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák281
Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet281
Az Országos Húsipari Kutatóintézet könyvtárának új könyvbeszerzései283
Függelék
Húsipari fogalmak betűrendes mutatója285
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szakirodalmi tájékoztató 1972/4.
Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba