A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései | |
A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 215 |
A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 216 |
Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 219 |
Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy | 219 |
Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció | 220 |
Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés | |
Állatállomány és hústermelés | 220 |
Húsfogyasztás | 220 |
Állatkereskedelem, átvétel | 223 |
Húskereskedelem. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem | 224 |
Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés | 225 |
Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés | 227 |
Munkapszichológia, ergonómia, szociológia | 232 |
Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz) | 237 |
Állatszállítás és vágás előtti tartás | |
Istállózás | |
Szállítás különböző eszközökkel | 240 |
Vágóhídi technológia | |
Kábítás, szúrás, elvéreztetés | 240 |
Bőrfejtés, perzselés, forrázás | 240 |
Bontás, hasítás, tisztítás | 240 |
Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék | 241 |
Zsírfeldolgozás | 241 |
Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés | 241 |
Húsfeldolgozás és tartósítás. | |
Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés | 243 |
Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények | 243 |
Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok | 244 |
Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás | 244 |
Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok | 244 |
Húskonzervek és prezervek | 246 |
Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés | 246 |
Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés | 246 |
Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás | 248 |
Konzerválószerek | |
Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás | 249 |
Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok | 249 |
A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései | 251 |
A húsipari technológia építészete | |
Technológiai berendezések, gépek | 252 |
Csomagológépek, berendezések | 254 |
Hűtés, fagyasztás technológia berendezései | 255 |
Anyagmozgatás gépei és berendezései | 255 |
A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések | |
Automatizálás a húsiparban | 256 |
Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei | 256 |
Állomány, porhanyósság | 256 |
Víztartóképesség | 257 |
Szín, szag, íz, érés | 259 |
Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH | 259 |
Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy | 265 |
Húsipari mikrobiológia | |
Bakteriológia, romlás, mérgezés | 268 |
Parazitológia | |
Gombák, élesztők, antibiotikumok | 270 |
Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat | 271 |
Higiéne | 273 |
Általános kérdések | 275 |
Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés | 275 |
Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása | 279 |
Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák | 281 |
Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet | 281 |
Az Országos Húsipari Kutatóintézet könyvtárának új könyvbeszerzései | 283 |
Függelék | |
Húsipari fogalmak betűrendes mutatója | 285 |