kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 209 oldal |
Sorozatcím: | Minerva Kis Szakácskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 16 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-223-426-x |
Megjegyzés: | Szakál László szerző által dedikált példány. A könyv néhány színes fotóval, ábrával illusztrálva. |
Bevezetés | 5 |
A disznóról mindenféle | 11 |
A disznóval kapcsolatos hiedelmek | 11 |
A disznóölés | 12 |
Jánoshalmi disznótorok avagy Kurcli emlékére | 15 |
Régi disznótorok | 20 |
Töltelékek | 26 |
Zsír, szalonna, háj, sonka | 30 |
Gyakorlati tudnivalók | 32 |
Disznótor előtt | 32 |
A higiéniáról | 33 |
A szúrás | 36 |
A forrázás | 37 |
A pörzsölés | 39 |
A bontás | 40 |
A béltisztítás | 42 |
A feldolgozás | 47 |
A szakszerű sózás, pácolás | 49 |
A füstölés | 53 |
A zsírolvasztás | 55 |
Disznótoros receptek | 59 |
A segédanyagokról | 59 |
A bél | 59 |
Leggyakrabban használt fűszereink | 59 |
Egyéb anyagok | 62 |
Kolbászfélék | 63 |
A tartós kolbász | 63 |
Sütni való kolbászok | 73 |
Szalámifélék | 77 |
A téliszalámi eredete | 80 |
Hurkafélék | 92 |
A hurka kifőzése, abálása | 94 |
Májas hurkák | 94 |
Tartósabb májas hurkák | 95 |
Véres hurkák | 99 |
Pástétomok | 111 |
Disznósajtok | 115 |
Sózott vagy pácolt füstölthúsfélék | 120 |
Sonkák | 122 |
Egyéb füstölthúsfélék | 125 |
Szalonnák | 128 |
Disznótoros ételek | 135 |
Levesek | 136 |
Levesbetétek | 142 |
Toros reggeliételek | 144 |
Előételek | 145 |
Kocsonyafőzés | 148 |
Meleg húsételek | 153 |
Sült húsok | 161 |
Káposztával készült toros ételek | 166 |
Zsírban sült tészták | 175 |
Pogácsák és hájas tészták | 179 |
Régi de jó | 186 |
Teához való ételek | 193 |
Néhány disznótoros étrendminta | 196 |
Betűrendes mutató | 199 |