1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Disznótoros receptek (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 209 oldal
Sorozatcím: Minerva Kis Szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN: 963-223-426-x
Megjegyzés: Szakál László szerző által dedikált példány. A könyv néhány színes fotóval, ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Könyvem célja, hogy megismertesse az olvasókkal azokat a műveleteket, amelyek a disznóölésre való előkészülettel, a higiénikus disznóöléssel, a húsféleségek házi feldolgozásával és tartósításával kapcsolatosak, de azoknak is tanácsokkal szolgál, akik nem tartanak sertést és disznóölési tapasztalatokkal sem rendelkeznek, viszont szeretnének hentesnél vett húsból kolbászt, hurkát készíteni.
Bár a disznó feldolgozására családonként bevált receptek vannak, mégis úgy gondolom, sok házigazda, illetve háziasszony szívesen fogadja kipróbált, bevált receptjeimet és gyakorlati tanácsaimat. Úgy igyekeztem összeállítani a könyvet, hogy mindenki megtalálja a kedvére való receptet, ezért is írtam le egy-egy készítményt többféleképpen.

Tartalom

Bevezetés5
A disznóról mindenféle11
A disznóval kapcsolatos hiedelmek11
A disznóölés12
Jánoshalmi disznótorok avagy Kurcli emlékére15
Régi disznótorok20
Töltelékek26
Zsír, szalonna, háj, sonka30
Gyakorlati tudnivalók32
Disznótor előtt32
A higiéniáról33
A szúrás36
A forrázás37
A pörzsölés39
A bontás40
A béltisztítás42
A feldolgozás47
A szakszerű sózás, pácolás49
A füstölés53
A zsírolvasztás55
Disznótoros receptek59
A segédanyagokról59
A bél59
Leggyakrabban használt fűszereink59
Egyéb anyagok62
Kolbászfélék63
A tartós kolbász63
Sütni való kolbászok73
Szalámifélék77
A téliszalámi eredete80
Hurkafélék92
A hurka kifőzése, abálása94
Májas hurkák94
Tartósabb májas hurkák95
Véres hurkák99
Pástétomok111
Disznósajtok115
Sózott vagy pácolt füstölthúsfélék120
Sonkák122
Egyéb füstölthúsfélék125
Szalonnák128
Disznótoros ételek135
Levesek136
Levesbetétek142
Toros reggeliételek144
Előételek145
Kocsonyafőzés148
Meleg húsételek153
Sült húsok161
Káposztával készült toros ételek166
Zsírban sült tészták175
Pogácsák és hájas tészták179
Régi de jó186
Teához való ételek193
Néhány disznótoros étrendminta196
Betűrendes mutató199

Szakál László

Szakál László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szakál László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Disznótoros receptek (dedikált példány) Disznótoros receptek (dedikált példány) Disznótoros receptek (dedikált példány) Disznótoros receptek (dedikált példány) Disznótoros receptek (dedikált példány)

A borító töredezett.

Az előlapra ragasztott mellékleten a szerző, Szakál László névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
5.580 ,-Ft
28 pont kapható
Kosárba