1.062.332

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakágazati technológia - Sütőipar I.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 267 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakmunkásképzés tankönyvei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: SZM-504. 41 ábrával illusztrálva. 550 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A sütőipar története és jelentősége3
A sütőipar nyersanyagai7
A liszt11
A liszt átvétele26
Tárolás27
Előkészítés31
Összefoglalás36
A víz38
Az élesztő41
Az élesztő átvétele43
Tárolás44
Előkészítés44
A só46
Enzimkészítmények50
Feltárt keményítőjű anyagok52
Tejsav54
Lisztjavítószerek56
Összefoglalás58
A cukor60
A tej62
Zsiradékok66
Margarin66
Sertészsír, tepertő67
Napraforgóolaj67
A tojás69
Összefoglalás72
A liszt kémiai lakotórészeinek változásai és szerepük a technológia során75
Szénhidrátok80
Cukrok80
Keményítő82
Cellulóz85
Egyéb poliszacharidok86
Fehérjék87
A liszt fehérjéi89
Zsírok és zsírszerű vegyületek92
Összefoglalás94
A liszt technológiai szempontból fontos tulajdonságai és ezek vizsgálata97
A liszt tulajdonságai99
A liszt vízfelvevő képessége99
A sikér mennyisége és minősége102
Farinográfos lisztvizsgálat104
Fermentométeres lisztvizsgálat106
Amilográfos lisztvizsgálat106
Sütéspróba107
A lisztvizsgálatok jelentősége108
Összefoglalás110
Gyakoribb liszthibák, a liszt romlása111
Az új gabona őrleménye111
A csírázott gabona lisztje112
A fagyott gabona lisztje113
A poloskaszúrt gabona lisztje114
A bemelegedett gabona lisztje114
Penészes liszt115
Avasz liszt115
A tésztakialakulás és tésztalazítás folyamatai119
A tésztakialakulás folyamatai121
A tésztalazítás folyamatai124
Enzimes folyamatok127
Összefoglalás131
Mikrobiológiai folyamatok132
Kolloid folyamatok135
A mechanikai megmunkálás hatása a tésztaszerkezetre137
Az érési folyamatok időtartama138
Összefoglalás140
A segédanyagok és dúsítóanyagok szerepe a tészta és a késztermék szerkezetének kialakulásában141
A segédanyagok hatása143
A só hatása143
Az enzimkészítmények hatása144
A tészta savtartalma146
Az aszkorbinsav technológiai hatása147
Összefoglalás148
A dúsító anyagok technológiai hatása149
A cukor szerepe149
A tej hatása150
A zsiradék hatása151
Összefoglalás154
A tésztakészítés módszerei158
A kovász159
A kovász műszaki mutatói160
A kovász nagysága162
A kovász sűrűsége163
A kovász hőmérséklete165
A kovászba adagolt élesztő mennyisége166
A kovász érési ideje168
A kovász erjedési vesztesége168
A kovászok érettségi állapotának a meghatározása169
Szakaszos kovászkészítés171
Összefoglalás173
A tészta174
A tészta összetétele174
A tészta sűrűsége178
A tészta hőmérséklete180
A tészta érési ideje181
A kovászra dagasztott és a kovász nélkül készült tészta technológiai mutatói183
A tészta érettségének megállapítása184
A tésztakészítés technikai megoldásai186
Szakaszos tésztakészítés187
Folytonos tésztakészítés194
Tésztafeldolgozás198
A tésztafeldolgozás műveletei201
A tészta osztása, mérése201
A tészta alakítása202
A tésztafeldolgozás technikai megoldásaa205
A tészta osztása, mérése205
Tésztaalakító gépek207
A tésztafeldolgozás hatása209
A kelesztés211
A kelesztés célja, körülményei213
A kelesztés technikai megoldásai217
A kelesztés alatt végzett műveletek a tésztán218
Kelesztőkamra, kelesztőberendezések219
A sütés221
A sütés folyamatai223
A hő terjedése a tésztában223
A sülő tésztában lejátszódó folyamatok226
A sütés feltételei231
A sütés technikai megoldásai, sütési eljárások234
Sütés szakaszos működésű kemencékben234
Sütés folytonos működésű kemencékben244
Hűtés, tárolás, szállítás247
Hűtés249
A hűtés technikai megoldásai250
A sütőipari termékek tárolása252
Csomagolás254
A sütőipari termékek szállítása257
A sütőipari termékek öregedése259
Összefoglalás262

Dr. Tegze Miklósné

Dr. Tegze Miklósné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Tegze Miklósné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem