kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 310 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkásképzés tankönyvei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-161-2 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: SZM-540. 40 ábrával illusztrálva. 550 példányban jelent meg. |
Baracskai István: A befőttek gyártása | 3 |
A befőttgyártás technológiája | 8 |
Nyersanyag-előkészítés | 9 |
Előkészítő műveletek | 9 |
Mosás | 10 |
Előfőzés, huzatás | 10 |
További technológiai műveletek | 10 |
Almagyümölcsűekből készült befőttek | 11 |
Alma | 11 |
Körte | 14 |
Birs | 16 |
Bogyósgyümölcsűekből készült befőttek | 17 |
Szamóca | 17 |
Málna | 18 |
Köszméte (egres) | 19 |
Egyéb bogyósgyümölcsből készült befőtt | 20 |
Csonthéjasokból készült befőttek | 21 |
Cseresznye | 21 |
Meggy | 24 |
Ringló | 25 |
Szilva | 25 |
Kajszibarack | 26 |
Őszibarack | 29 |
Héjasgyümölcsűekből készült befőttek | 32 |
Zöld mandula | 32 |
Zöld dió | 33 |
A különleges befőttek gyártása | 35 |
Sárgadinnye | 35 |
Vegyes befőtt | 36 |
Diabetikus befőttek | 37 |
Alkoholos befőttek | 38 |
Pudinggyümölcsök | 38 |
Összefoglalás | 39 |
Kovács Olga: A gyorsfagyasztott gyümölcskészítmények gyártása | 43 |
Természetes állapotban gyorsfagyasztott gyümölcsök | 47 |
Málna | 47 |
Szamóca | 49 |
Köszméte (egres) | 50 |
Ribiszke | 52 |
Meggy | 52 |
Cseresznye | 53 |
Szilva | 53 |
Cukor hozzáadásával gyorspuffasztott gyümölcsök | 55 |
Kajszibarack | 55 |
Őszibarack | 56 |
Gyorsfagyasztott gyümölcskrémek | 57 |
Szamócakrém | 58 |
Málnakrém | 58 |
Sárgabarackkrém | 58 |
A gyümölcslevek és az üdítőitalok gyártása | 59 |
Kardos Ernő: A levek általános gyártástechnológiája | 63 |
Előkészítő műveletek | 63 |
Lényerés | 64 |
Létisztítás | 65 |
A levek tartósítása | 69 |
A gyümölcslevek átmeneti tárolása | 71 |
Léösszeállítás, töltés | 73 |
Derített, szűrt gyümölcslevek | 75 |
Almalé | 75 |
Szőlőlé | 76 |
Narancslé | 76 |
Az édesmustok (szűrt gyümölcsitalok) gyártása | 77 |
Rostos gyümölcslevek | 77 |
Szénsavas üdítőitalok | 80 |
Sűrített gyümölcslevek | 82 |
A vegyszerrel tartósított (konzervált) gyümölcslevek gyártása | 84 |
A zöldséglevek gyártása | 87 |
Az ivólevek minősítésének szempontjai | 88 |
Baracskai István: A gyümölcsszörpök gyártása | 88 |
A késztermék jellemzése | 89 |
Málnaszörp | 90 |
Jaffaszörp | 90 |
Ízesített szörpök | 92 |
A gyümölcsborok gyártása (olvasmány) | 95 |
Összefoglalás | 95 |
A gyümölcsízek, dzsemek gyártása | 95 |
Egyfajta gyümölcsből készült gyümölcsízek | 98 |
Szamócaíz | 100 |
Málna-, szeder-, ribiszkeíz | 100 |
Szőlőíz | 101 |
Meggyíz | 101 |
Kajszi- és őszibarackíz | 101 |
Egyéb gyümölcsízek | 102 |
Szilvaíz | 102 |
Csipkebogyóíz | 104 |
Vegyes gyümölcsíz | 104 |
Birsalmasajt | 105 |
Darabos gyümölcsízek vagy dzsemek | 107 |
Szamócadzsem | 107 |
Bogyósgyümölcsűekből készült dzsemek | 113 |
Csonthéjasokból készült dzsemek | 114 |
Fűszerezett szilvadzsem (reszter) | 115 |
Összefoglalás | 116 |
Főzelék- és zöldségfélékből gyártott konzerv- és hűtőipari készítmények | 119 |
A hőkezeléssel tartósított főzelékkonzervek gyártása | 121 |
A félkész és a készételek gyártása | 181 |
Szabó Pál: Meleg úton gyártott készételkonzervek | 183 |
A készételek gyártása | 184 |
Dobozos ételek | 186 |
Üveges ételek | 188 |
Bébi- és gyermekétel-készítmények | 189 |
Diétás és kímélő ételek | 191 |
Kovács Olga: Gyorsfagyasztott húsos készételek és félkész húsok | 193 |
Húsos készételek | 193 |
Félkész húsok | 194 |
Kovalik Béla: A húskonzervek | 197 |
A húskonzervek alap-, segéd- és csomagolóanyagai | 199 |
Általános technológiai műveletek | 202 |
A húskonzervek felosztása és a termékcsoportok technológiai irányelvei | 208 |
Aprított hústermékek | 208 |
Darabos és egyéb húskészítmények | 214 |
A húskonzervek minőségi követelményei | 217 |
Összefoglalás | 218 |
Bodrogi Rezső: A halkonzervek gyártása | 219 |
A halkonzervek alap- és segédanyagai | 221 |
Pácolt halkonzerv | 224 |
Szardellagyűrű | 231 |
Szardellapaszta | 233 |
Füstölt hal | 234 |
Olajos hal dobozban | 235 |
Halászlé | 237 |
Burits Oktáv: A szárítással tartósított konzervipari készítmények gyártása | 243 |
A szárítás alap-, segéd- és csomagolóanyagai | 245 |
Darabolt zöldségszárítmányok | 254 |
Darabolt gyümölcskészítmények | 270 |
Porított zöldségek és gyümölcsök | 274 |
Szárított leveskeverékek és levesporok | 277 |
Száraztészták | 282 |
Fűszerpaprika-őrlemény | 285 |
A szárított készítmények minőségi követelményei | 289 |
Gregus Ákos: A leveskockák és ételízesítők gyártása | 291 |
Leveskockák | 293 |
Marhahúsleves-kocka | 293 |
Tyúkleveskocka | 295 |
Gulyásleveskocka | 295 |
Szegedi halászlékocka | 295 |
Ételízesítők | 297 |
Mustár | 297 |
Pritamin | 298 |
Paradicsom-ketchup | 300 |
Fehérje-hidrolizátumokból készült ízesítők | 301 |
Delikát "8" ételízesítő | 303 |
Piros arany ételízesítő | 303 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.