kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 245 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-935-4 |
A hús- és a baromfiipari tevékenység áttekintése | 3 |
A vágóüzemek nyersanyagai | 7 |
Az állatfajok jelentősége a hústermelés szempontjából | 7 |
Az emlősök csontváza | 12 |
A baromfifélék csontváza | 17 |
Az emlős háziállatok | 22 |
Olvasmány | 28 |
A baromfifélék | 21 |
Olvasmány | 36 |
Az állatok vágóértéke | 38 |
Az állattípus és az ivar hatása a vágóértékre | 43 |
A vágáskori élősúly, életkor és tápláltsági állapot hatása a vágóértékre | 46 |
A vágóállatok minősítésének főbb irányelvei | 51 |
A vágóállatok felvásárlása és szállítása | 56 |
A vágóállatok pihentetése (szállásolása) | 62 |
Az állatok vágóüzemi átvételének és előkészítésének szempontjai | 66 |
A vágóüzemi (elsődleges) feldolgozás elméleti alapjai | 73 |
Kábítás roncsolást okozó eljárásokkal | 73 |
Kábítás roncsolást nem okozó eljárásokkal | 78 |
A kábított állatok elvéreztetése | 82 |
A szőrzet eltávolítása | 86 |
A bőr eltávolítása | 86 |
A tollazat és lazítása | 95 |
A tollkopasztás | 100 |
Az emlősök testének bontása | 104 |
A baromfifélék testének bontása | 104 |
Az elsődleges feldolgozás egyéb munkaműveletei | 117 |
A vágóüzemi húsvizsgálat | 117 |
Az ember egészségre veszélyes állatbetegségek I. | 117 |
Az ember egészségre veszélyes állatbetegségek II. | 120 |
A vágóüzemi húsvizsgálat irányelvei | 123 |
Évközi összefoglalás | 127 |
A vágóüzemi (elsődleges) feldolgozás technológiáinak és feldolgozó vonalainak áttekintése | 129 |
A vágómarhák elsődleges feldolgozása hagyományos technológia szerint | 130 |
A vágómarhák elsődleges feldolgozása magaspályán | 131 |
A vágóborjak elsődleges feldolgozásának technológiái | 136 |
A vágósertések elsődleges feldolgozásának technológiai bőrfejtés esetén | 139 |
A vágósertések elsődleges feldolgozásának technológiai bőrfejtés nélkül | 143 |
A tyúk, a gyöngytyúk és a pulyka elsődleges feldolgozásának technológiái I. | 146 |
A tyúk, a gyöngytyúk és a pulyka elsődleges feldolgozásának technológiái II. | 150 |
A pecseneyekacsa és a pecsenyeliba elsődleges feldolgozásának technológiái | 154 |
A kövér liba és kacsa elsődleges feldolgozásának technológiái | 159 |
Egyéb háziállatok elsődleges feldolgozásának technológiái | 163 |
A technológiák összehasonlítása higiénia, munkavédelmi és egyéb szempontból | 166 |
Évközi összefoglalás | 169 |
Az elsődleges feldolgozás termékei | 171 |
A vágóüzemi termékek és mennyiségi arányuk | 171 |
A hús összetétele | 176 |
A hús külső tulajdonságai | 180 |
A hús érése és fülledése | 184 |
Olvasmány | 188 |
A húsok elnevezése | 189 |
A hús minősítése | 194 |
Az egyéb ehető termékek előkészítése | 204 |
A vágóüzemi hűtés | 208 |
Az étkezési vér | 213 |
Az állati eredetű zsírszövetek | 216 |
Az állati belek előkészítése | 220 |
Az étkezésre nem alkalmas vágóüzemi termékek kezelése | 224 |
A tojás | 228 |
A tojás tulajdonságai | 228 |
Olvasmány | 231 |
A tojás rendellenességei és hibái | 234 |
A tojás kereskedelmi előkészítése és raktározási módjai | 238 |
Évközi összefoglalás |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.