1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakágazati technológia - Hús- és baromfiipar I.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-935-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A hús- és a baromfiipari tevékenység áttekintése3
A vágóüzemek nyersanyagai7
Az állatfajok jelentősége a hústermelés szempontjából7
Az emlősök csontváza12
A baromfifélék csontváza17
Az emlős háziállatok22
Olvasmány28
A baromfifélék21
Olvasmány36
Az állatok vágóértéke38
Az állattípus és az ivar hatása a vágóértékre43
A vágáskori élősúly, életkor és tápláltsági állapot hatása a vágóértékre46
A vágóállatok minősítésének főbb irányelvei51
A vágóállatok felvásárlása és szállítása56
A vágóállatok pihentetése (szállásolása)62
Az állatok vágóüzemi átvételének és előkészítésének szempontjai66
A vágóüzemi (elsődleges) feldolgozás elméleti alapjai73
Kábítás roncsolást okozó eljárásokkal73
Kábítás roncsolást nem okozó eljárásokkal78
A kábított állatok elvéreztetése82
A szőrzet eltávolítása86
A bőr eltávolítása86
A tollazat és lazítása95
A tollkopasztás100
Az emlősök testének bontása104
A baromfifélék testének bontása104
Az elsődleges feldolgozás egyéb munkaműveletei117
A vágóüzemi húsvizsgálat117
Az ember egészségre veszélyes állatbetegségek I.117
Az ember egészségre veszélyes állatbetegségek II.120
A vágóüzemi húsvizsgálat irányelvei123
Évközi összefoglalás127
A vágóüzemi (elsődleges) feldolgozás technológiáinak és feldolgozó vonalainak áttekintése129
A vágómarhák elsődleges feldolgozása hagyományos technológia szerint130
A vágómarhák elsődleges feldolgozása magaspályán131
A vágóborjak elsődleges feldolgozásának technológiái136
A vágósertések elsődleges feldolgozásának technológiai bőrfejtés esetén139
A vágósertések elsődleges feldolgozásának technológiai bőrfejtés nélkül143
A tyúk, a gyöngytyúk és a pulyka elsődleges feldolgozásának technológiái I.146
A tyúk, a gyöngytyúk és a pulyka elsődleges feldolgozásának technológiái II.150
A pecseneyekacsa és a pecsenyeliba elsődleges feldolgozásának technológiái154
A kövér liba és kacsa elsődleges feldolgozásának technológiái159
Egyéb háziállatok elsődleges feldolgozásának technológiái163
A technológiák összehasonlítása higiénia, munkavédelmi és egyéb szempontból166
Évközi összefoglalás169
Az elsődleges feldolgozás termékei171
A vágóüzemi termékek és mennyiségi arányuk171
A hús összetétele176
A hús külső tulajdonságai180
A hús érése és fülledése184
Olvasmány188
A húsok elnevezése189
A hús minősítése194
Az egyéb ehető termékek előkészítése204
A vágóüzemi hűtés208
Az étkezési vér213
Az állati eredetű zsírszövetek216
Az állati belek előkészítése220
Az étkezésre nem alkalmas vágóüzemi termékek kezelése224
A tojás228
A tojás tulajdonságai228
Olvasmány231
A tojás rendellenességei és hibái234
A tojás kereskedelmi előkészítése és raktározási módjai238
Évközi összefoglalás

Kiss József

Kiss József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem