kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 247 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkásképzés tankönyvei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-166-3 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: SZM-545. 103 ábrával illusztrálva. 250 példányban jelent meg. |
A cukorkakészítmények gyártása | 7 |
A cukorkagyártás nyersanyagai | 8 |
Alapvető nyersanyagok | 8 |
Kisebb jelentőségű nyersanyagok | 12 |
A cukorgyártástechnológiája | 14 |
A cukorkagyártás folyamatai | 14 |
Az előkészítő folyamat műveletei | 19 |
A formázási folyamat műveletei | 29 |
Kristályos szerkezetű, ún. pehelycukorkák gyártástechnológiája | 48 |
A pehelycukorka-gyártás folyamatai | 49 |
Az előkészítő folyamat műveletei | 51 |
A formázási folyamat műveletei | 53 |
A cukorkészítmények csomagolása | 56 |
A fondantkészítmények gyártása | 59 |
A fondantgyártás nyersanyagai | 60 |
Alapvető nyersanyagok | 60 |
A fondantgyártás kisebb jelentőségű nyersanyagai | 60 |
A fondantkészítmények speciális szerkezete | 63 |
A fondantkészítmények gyártástechnológiája | 70 |
Az előkészítő folyamat műveletei | 70 |
A formázási folyamat műveletei | 75 |
Különleges fondantkészítmények | 86 |
A fondantkészítmények csomagolása | 87 |
A fondantkészítmények eltarthatósága és raktározása | 88 |
A karamellakészítmények gyártása | 94 |
A karamellagyártás nyersanyagai | 95 |
Alapvető nyersanyagok | 95 |
Egyéb nyersanyagok és járulékos anyagok | 97 |
A karamellakészítmények szerkezete | 98 |
A szénhidrátok szerepe a karamellák szerkezetkialakulásában | 99 |
Az emulziókészítés mint a karamellagyártás egyik legfontosabb szerkezetkialakító művelete | 100 |
A karamellakészítményekre jellemző barnulási reakciók | 105 |
A karamellakészítmények gyártástechnológiája | 106 |
A karamellamassza előállítási folyamata | 106 |
A karamellamassza formázási és csomagolási folyamata | 109 |
A karamellakészítmények eltarthatósága, raktározása | 114 |
Az édesipari zselékészítmények gyártása | 117 |
A zselékészítmények nyersanyagai | 117 |
A zselékészítmények gyártástechnológiájának folyamatai | 118 |
Az agarzselé gyártástechnológiája | 119 |
Az agar-agar mint zselírozóanyag | 119 |
Az agarzseléoldat (szol) gyártási folyamata | 120 |
Az agarzselé formázási folyamata | 122 |
Az agarzselé eltarthatósága | 123 |
A pektinzselé gyártástechnológiája | 123 |
A pektin mint zselírozóanyag | 123 |
A pektinzseléoldat (szol) gyártási folyamata | 125 |
A pektinzselé formázási folyamata | 126 |
A pektinzselé eltarthatósága | 127 |
A zselatinzselék gyártástechnológiája | 127 |
A zselatinoldat (szol) gyártási folyamata | 128 |
A zselatinzselé-gyártás formázási folyamata | 129 |
Keményítő alapú zselék | 130 |
Kombinált zselék | 130 |
A zselékészítmények néhány fontos tulajdonsága | 131 |
A zselékészítmények csomagolása, tárolása | 132 |
A lazított szerkezetű (hab alapú) édesipari termékek gyártása | 136 |
A gyártás nyersanyagai | 136 |
A habképzés mechanizmus | 137 |
A habkészítés folyamata | 140 |
A marshmallow-készítmények gyártása | 142 |
A montelimar-készítmények gyártása | 144 |
A nugátok gyártása (olvasmány) | 147 |
A drazsékészítmények gyártása | 149 |
A drazségyártás nyersanyagai | 150 |
A drazsékészítmények gyártástechnológiája | 151 |
Korpuszkészítési folyamat | 151 |
Gumírozási folyamat | 153 |
Rétegezési folyamat | 154 |
Színezési folyamat | 156 |
Fényezési folyamat | 157 |
Csomagolási folyamat | 157 |
A drazségyártás berendezései, szakaszos és folytonos technológiai vonalak | 158 |
Tablettázott édesipari termékek, granulátumok | 160 |
A rágógumi-készítmények gyártása | 164 |
Az édesipari tartós sütemények gyártása | 167 |
Az édesipari tartós sütemények alapvető nyersanyagai | 167 |
Liszt | 167 |
Szacharóz | 173 |
Zsiradék | 173 |
Keményítőszörp, intertszörp, méz | 173 |
A tésztaszerkezet lazítására használt anyagok | 176 |
A tésztakészítés mint az édesipari tartós sütemények gyártásának speciális művelete | 177 |
A tésztaképződés | 177 |
A tészta szerkezetének kialakítását követő változások, a tésza pihenteése, érlelése | 179 |
A sütés mint az édesipari tartós sütemények gyártásának speciális művelete | 181 |
A sütési művelet | 181 |
A sütési művelet során végbemenő folyamatok | 183 |
A kekszgyártmányok előállítása | 185 |
Nyersanyagok | 186 |
A keksztermékek gyártástechnológiája | 186 |
Előkészítő műveletek | 187 |
Oldás és emulgeálás | 187 |
Szuszpenziókészítés I. | 188 |
Szuszpenziókészítés II. | 188 |
Intenzív tésztakészítési folyamat | 188 |
A hagyományos tésztakészítés berendezései | 189 |
A folytonos (intenzív) tésztakészítés berendezései | 189 |
Formázásos aprítás | 192 |
Sütés | 192 |
Hűtés | 196 |
Csomagolás, tárolás | 196 |
Anyagmozgatási műveletek | 196 |
A méztartalmú (mézes) sütemények előállítása | 197 |
A méztartalmú sütemények gyártástechnológiája | 199 |
Az ostyagyártmányok előállítása | 201 |
Az ostyagyártmány néhány jellemző nyersanyaga | 202 |
Az ostyagyártás technológiája | 203 |
A teasüteméyek előállítása | 210 |
Az omlós teasütemények gyártástechnológiája | 211 |
A felvert teasütemények gyártásechnológiája | 214 |
A pörkölt kávé előállítása | 219 |
A nyers kávé elsődleges feldolgozása (olvasmány) | 222 |
A kávé másodlagos feldolgozása (a zöld kávé feldolgozása) | 224 |
A nyers kávé tárolása | 225 |
A nyers kávé tisztítása | 225 |
A különböző kávéfajták keverése | 226 |
A nyers kávé pörkölése | 227 |
A kávé pörkölés utáni hűtése | 231 |
A pörkölt kávé utókezelése, csomagolása és tárolása | 231 |
Anyagmozgatási műveletek | 232 |
Kávékivonatok | 232 |
A kávépótszerek gyártása | 235 |
A gabonakávé előállítása | 236 |
A cikóriakávé előállítása | 239 |
A kávépótszerek csomagolása | 242 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.