1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakágazati technológia - Édesipar II.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakmunkásképzés tankönyvei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-166-3
Megjegyzés: Tankönyvi szám: SZM-545. 103 ábrával illusztrálva. 250 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A cukorkakészítmények gyártása7
A cukorkagyártás nyersanyagai8
Alapvető nyersanyagok8
Kisebb jelentőségű nyersanyagok12
A cukorgyártástechnológiája14
A cukorkagyártás folyamatai14
Az előkészítő folyamat műveletei19
A formázási folyamat műveletei29
Kristályos szerkezetű, ún. pehelycukorkák gyártástechnológiája48
A pehelycukorka-gyártás folyamatai49
Az előkészítő folyamat műveletei51
A formázási folyamat műveletei53
A cukorkészítmények csomagolása56
A fondantkészítmények gyártása59
A fondantgyártás nyersanyagai60
Alapvető nyersanyagok60
A fondantgyártás kisebb jelentőségű nyersanyagai60
A fondantkészítmények speciális szerkezete63
A fondantkészítmények gyártástechnológiája70
Az előkészítő folyamat műveletei70
A formázási folyamat műveletei75
Különleges fondantkészítmények86
A fondantkészítmények csomagolása87
A fondantkészítmények eltarthatósága és raktározása88
A karamellakészítmények gyártása94
A karamellagyártás nyersanyagai95
Alapvető nyersanyagok95
Egyéb nyersanyagok és járulékos anyagok97
A karamellakészítmények szerkezete98
A szénhidrátok szerepe a karamellák szerkezetkialakulásában99
Az emulziókészítés mint a karamellagyártás egyik legfontosabb szerkezetkialakító művelete100
A karamellakészítményekre jellemző barnulási reakciók105
A karamellakészítmények gyártástechnológiája106
A karamellamassza előállítási folyamata106
A karamellamassza formázási és csomagolási folyamata109
A karamellakészítmények eltarthatósága, raktározása114
Az édesipari zselékészítmények gyártása117
A zselékészítmények nyersanyagai117
A zselékészítmények gyártástechnológiájának folyamatai118
Az agarzselé gyártástechnológiája119
Az agar-agar mint zselírozóanyag119
Az agarzseléoldat (szol) gyártási folyamata120
Az agarzselé formázási folyamata122
Az agarzselé eltarthatósága123
A pektinzselé gyártástechnológiája123
A pektin mint zselírozóanyag123
A pektinzseléoldat (szol) gyártási folyamata125
A pektinzselé formázási folyamata126
A pektinzselé eltarthatósága127
A zselatinzselék gyártástechnológiája127
A zselatinoldat (szol) gyártási folyamata128
A zselatinzselé-gyártás formázási folyamata129
Keményítő alapú zselék130
Kombinált zselék130
A zselékészítmények néhány fontos tulajdonsága131
A zselékészítmények csomagolása, tárolása132
A lazított szerkezetű (hab alapú) édesipari termékek gyártása136
A gyártás nyersanyagai136
A habképzés mechanizmus137
A habkészítés folyamata140
A marshmallow-készítmények gyártása142
A montelimar-készítmények gyártása144
A nugátok gyártása (olvasmány)147
A drazsékészítmények gyártása149
A drazségyártás nyersanyagai150
A drazsékészítmények gyártástechnológiája151
Korpuszkészítési folyamat151
Gumírozási folyamat153
Rétegezési folyamat154
Színezési folyamat156
Fényezési folyamat157
Csomagolási folyamat157
A drazségyártás berendezései, szakaszos és folytonos technológiai vonalak158
Tablettázott édesipari termékek, granulátumok160
A rágógumi-készítmények gyártása164
Az édesipari tartós sütemények gyártása167
Az édesipari tartós sütemények alapvető nyersanyagai167
Liszt167
Szacharóz173
Zsiradék173
Keményítőszörp, intertszörp, méz173
A tésztaszerkezet lazítására használt anyagok176
A tésztakészítés mint az édesipari tartós sütemények gyártásának speciális művelete177
A tésztaképződés177
A tészta szerkezetének kialakítását követő változások, a tésza pihenteése, érlelése179
A sütés mint az édesipari tartós sütemények gyártásának speciális művelete181
A sütési művelet181
A sütési művelet során végbemenő folyamatok183
A kekszgyártmányok előállítása185
Nyersanyagok186
A keksztermékek gyártástechnológiája186
Előkészítő műveletek187
Oldás és emulgeálás187
Szuszpenziókészítés I.188
Szuszpenziókészítés II.188
Intenzív tésztakészítési folyamat188
A hagyományos tésztakészítés berendezései189
A folytonos (intenzív) tésztakészítés berendezései189
Formázásos aprítás192
Sütés192
Hűtés196
Csomagolás, tárolás196
Anyagmozgatási műveletek196
A méztartalmú (mézes) sütemények előállítása197
A méztartalmú sütemények gyártástechnológiája199
Az ostyagyártmányok előállítása201
Az ostyagyártmány néhány jellemző nyersanyaga202
Az ostyagyártás technológiája203
A teasüteméyek előállítása210
Az omlós teasütemények gyártástechnológiája211
A felvert teasütemények gyártásechnológiája214
A pörkölt kávé előállítása219
A nyers kávé elsődleges feldolgozása (olvasmány)222
A kávé másodlagos feldolgozása (a zöld kávé feldolgozása)224
A nyers kávé tárolása225
A nyers kávé tisztítása225
A különböző kávéfajták keverése226
A nyers kávé pörkölése227
A kávé pörkölés utáni hűtése231
A pörkölt kávé utókezelése, csomagolása és tárolása231
Anyagmozgatási műveletek232
Kávékivonatok232
A kávépótszerek gyártása235
A gabonakávé előállítása236
A cikóriakávé előállítása239
A kávépótszerek csomagolása242

Mohos Ferenc

Mohos Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mohos Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem