A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
MINDEN SZAKÁCS ÖSSZEGYŰJTI A STÍLUSÁHOZ LEGINKÁBB ILLŐ RECEPTEKET, ÉS EZEKET OSZTJA MEG LEGSZÍVESEBBEN MÁSOKKAL. EBBEN A KÖNYVBEN A VILÁG LEGKÜLÖNBÖZŐBB TÁJAIRÓL (EURÓPA, ÉSZAK-AMERIKA, ÁZSIA,...
Tovább
Előszó
MINDEN SZAKÁCS ÖSSZEGYŰJTI A STÍLUSÁHOZ LEGINKÁBB ILLŐ RECEPTEKET, ÉS EZEKET OSZTJA MEG LEGSZÍVESEBBEN MÁSOKKAL. EBBEN A KÖNYVBEN A VILÁG LEGKÜLÖNBÖZŐBB TÁJAIRÓL (EURÓPA, ÉSZAK-AMERIKA, ÁZSIA, AUSZTRÁLIA) SZÁRMAZÓ 18 TEHETSÉGES SZAKÁCS ÖNTI FORMÁBA ÍZLÉSÉT, ÉS MUTATJA BE FELFEDEZÉSEIT AZ ALKALMAZOTT TECHNIKÁKON ÉS A „KÜLÖNLEGES AJÁNLAT" CÍM ALATT TALÁLHATÓ, A SAJÁT ÉTTERMEIKBEN KIKÍSÉRLETEZETT ALKOTÁSAIKON KERESZTÜL. JÓLLEHET EGYES RECEPTEK RÉGI KLASSZIKUSOKHOZ NYÚLNAK VISSZA, MÉGIS MINDEGYIKBEN TALÁLHATÓ VALAMI MODERN. MUNKÁJUK EREDMÉNYE EZ A MEGBÍZHATÓ KÉZIKÖNYV, AMELY FONTOS ALAPMŰ A MESTERSZAKÁCSOK KÖNYVESPOLCÁN, DE BÁRKINEK HASZNÁRA LEHET, AKI KEDVELI A KONYHAMŰVÉSZETET, SZERETNE TÖBBET TUDNI, ÉS TOVÁBBFEJLESZTENI FŐZÉSI TUDOMÁNYÁT. A SZAKÁCSOK KÖNYVE AZ EGYSZERŰ, KLASSZIKUS EGYTÁLÉTELEKKEL KEZDŐDIK, AMELYEK MINDEN KULINÁRIS KULTÚRÁBAN FONTOS HELYET FOGLALNAK EL. EZEKET KÖVETŐEN KÜLÖN-KÜLÖN BEMUTATJUK A FŐZÉS MINDEN MÜVELETÉT, A MÁRTÁSOKTÓL KEZDVE A HÚSOKON ÉS A ZÖLDSÉGEKEN ÁT A DESSZERTEKIG. MENET KÖZBEN FELBUKKANNAK A LEGÚJABB, MODERN TECHNIKÁK IS, MINT A FERRAN ADRIÁ ÁLTAL BEMUTATOTT HABKÉSZÍTÉS, ÉS EGY KÓSTOLÓ EREJÉIG KITÉRŐT TESZÜNK A VILÁG LEGJELENTŐSEBB KONYHÁIBA, A KÖZEL-KELETTŐL INDIÁN, THAIFÖLDÖN ÉS JAPÁNON ÁT EGÉSZEN LATIN-AMERIKÁIG. ÉN MA MÁR NAGYON RITKÁN TÁMASZKODOM RECEPTEKRE, KIVÉVE AZ ÉDESSÉGEKNÉL VAGY MÁS OLYAN ÉTELEKNÉL, AMELYEKNÉL FONTOSAK A PONTOSAN KIMÉRT MENNYISÉGEK. HA SZAKÁCSKÖNYVBŐL FŐZÖK, SZERETEM, HA A SZERZŐ A TÁRGYRA TÉR AHELYETT, HOGY VÉG NÉLKÜLI MAGYARÁZATOKBA BOCSÁTKOZNA. A SZAKÁCSOK KÖNYVE TELJES MÉRTÉKIG MEGFELEL ENNEK AZ ELVÁRÁSNAK. VILÁGOSAN LEÍRJA AZ ELKÉSZÍTÉSI TECHNIKÁKAT, ÉS SOK RECEPTNÉL KÉPEK MUTATJÁK BE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE AZ EGYES MUNKAFÁZISOKAT, ÍGY SOKKAL KÖNNYEBB ELSAJÁTÍTANI A MÓDSZERT, MINT CSUPÁN SZAVAKRA TÁMASZKODVA. EZT A KÖNYVET RÉSZLETES KÉZIKÖNYVNEK SZÁNTUK, AMELYHEZ IDŐRŐL IDŐRE VISSZATÉRHETÜNK, HOGY AZ ADOTT TECHNIKÁT FELFRISSÍTSÜK, VAGY HOGY EGYSZERŰEN KIPRÓBÁLJUK A VILÁGKONYHA EGY ÚJABB, IZGALMAS RECEPTJÉT. SOKAN MONDTÁK MÁR NEKEM, HOGY NEM TUDNAK, NINCS IDEJÜK VAGY NEM SZERETNEK FŐZNI. A SZAKÁCSOK KÖNYVE SZEMBESZÁLL MINDEZEKKEL AZ ÉRVEKKEL, ÉS A FŐZÉST MINDENKI SZÁMÁRA EGYSZERŰEN MEGTANULHATÓVÁ TESZI. AHOGYAN LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE VÉGIGVEZET BENNÜNKET A FŐZÉS FOLYAMATÁN, EGYRE MAGABIZTOSABBAK, ÜGYESEBBEK LESZÜNK, ÉS MINDEN ÉTELT KÖNNYEDÉN, ZÖKKENŐMENTESEN KÉSZÍTÜNK MAJD EL. A SZAKÁCSOK KÖNYVE MINDEN RECEPTNÉL GARANTÁLJA A SIKERT.
Vissza
Tartalom
ELŐSZÓ 8
MESTERSZAKÁCSAINK 10
HASZNOS TUDNIVALÓK 18
MÁRTÁSOK ÉS ÖNTETEK 22
A mártáskészítés alapműveletei; Hogyan sűrítsük a mártást?; Emulgeált mártások; További vajas mártások; Fehérmártások; Barnamártások; Tepsis mártások; Különleges ajánlat: Cseresznyés, fahéjas, diós szarvassült; Zöldséges zöldfűszermártások; Mártások magvakból; Különleges ajánlat; Feketére sült makréla narancsos romesco-mártásban; Pikáns gyümölcsszószok; Erős, csípős mártások; Szószok mártogatáshoz; Vinaigrette-ek; Meleg, krémes öntetek; Különleges ajánlat: Bresaola kecskesajtöntettel
HABOK 58
Habkészítés; Mousse-ok; Folyékony habok; Különleges ajánlat: Mandulahabos szarvasgombalé-kapucsínó; Habos krémek
ALAPLEVEK ÉS LEVESEK 70
Csirke-, borjú- és halalapié; Üres levesek; Tartalmas levesek; Habart levesek; Krémlevesek;
Különleges ajánlat: Csicseriborsós langusztaleves; Hideg levesek
ÍZESÍTÉS 88
Zöldfűszerek; Zöldfűszerkeverékek; Fűszerek; Fűszerkeverékek; Fűszerek bedörzsölésre; Fűszeres pácok; Csilik; Különleges ajánlat: Paradicsomos csilidzsem; Sós ízesítők; Citrusfélék és savanyú ízesítők; Édes ízek; Csokoládé; Vanília; Különleges ajánlat: Vaníliás kacsaleves rizstésztával
LATIN-AMERIKAI KONYHA 112
Kagylósaláta „az élet salsájával"; Hallacas; Mojóban pácolt csirke congrival és banánnal
TOJÁS ÉS TEJTERMÉKEK 122
A tojás előkészítése; A tojás elkészítése; Különleges ajánlat: Padlizsán, cukkini és parmezán tortino; Sajtételek; Különleges ajánlat: Csőben sült kecskesajt és flageolet bab endívia- és madársalátával; Tejszínes ételek; Különleges ajánlat: Sütőtökös-csokoládéforgácsos túrótorta „country creammel"
HALAK, KAGYLÓK, RÁKOK 150
Gömbölyű halak előkészítése; Különleges ajánlat: Ahi tonhal poke szója-judzu-koriander szósszal; Lapos halak előkészítése; Kagylók előkészítése; Különleges ajánlat: Tengeri sün és osetrakaviár vodkás tejföllel és fehér retekkel; Különleges ajánlat: Languszta zöld currymártással és zöldhagymával; Tengeri ételek készítése; Különleges ajánlat: Nyitott, paradicsomos lepény gravlaxszal és kapris vinaigrette-tel; Különleges ajánlat: Olívaolajban párolt lazac póréhagyma-krémlevessel
JAPÁN KONYHA 200
Piros miszoleves éti kagylóval és szansóval; Lazac carpaccio judzuval; Ráktempura sörrel; Klasszikus nigiriszusi; Kacsamell csillagánizsszósszal és sült fügével; Elhagyott Part szusi sárga papajával
HÁZI- ÉS VADSZÁRNYASOK L 210
Egész szárnyas előkészítése; Sütés; Különleges ajánlat: Sült fogoly salátalevelekkel és dióöntettel; Lassú párolás; Darabolás; Csontozás; Különleges ajánlat: Párolt fácánmell kucsmagombával; Sütés olajban; Sütés bő, forró olajban; Párolás és tepsiben sütés; Különleges ajánlat: Csirke bourride; Grillezés; Szárnyasok tartósítása; Szárnyasok pácolása;
Különleges ajánlat: Korianderrel pácolt csirkekebab; Belsőségek; Különleges ajánlat: Csirkemájas tészta citromosán, fokhagymásán
INDIAI KONYHA 256
Tandúri murg; Hagymás bhádzsí; Raita; Kadhai dzshinga; Panír és bébikukorica gyömbérrel; Tadká dál; Bhúna góst; Min molí
HÚS 266
Elkészítési technikák; Sütőben sütés; Burokban sütés; Különleges ajánlat: Tourte de viande; Főzés és párolás; Különleges ajánlat: Nyúl royale módra; Különleges ajánlat: Süldőtekercsérmék; Forralás és gőzölés; Különleges ajánlat: Karamellizált, főtt császárszalonna; Sütés serpenyőben; Grillezés; Különleges ajánlat: Grillezett borjúszelet; Nyárson sütés
KÍNAI KONYHA 324
Gőzölt hal újhagymával és gyömbérrel; Sült brokkoli; Vörös csiu csou kacsa; Szecsuani zöldbab; Áztatott csirke kantoni szósszal
ZÖLDSÉGEK 334
Levélzöldségek; Káposztafélék; Hagymafélék; Tökfélék; Gyökeresek és gumósok; Különleges ajánlat: Nyers céklás ravioli fűszeres kesudiókrémmel és mustáros öntettel; Hajtások és száras növények; Hüvelyesek és magok; Gombák; Gyümölcstermésű zöldségek; Nyersen; Különleges ajánlat: Hideg uborkaleves görögdinnyével, almával és jamszgyökérrel; Főve; Gőzölve; En papillote; Mikrohullámú sütés; Sous vide; Különleges ajánlat: Sous vide főzött bakszakáll, sárga cékla és sárgarépa; Száraz sütés; Pürésítés; Töltött zöldségek; Pirítás; Dinsztelés és párolás; Különleges ajánlat: Curryvel és kaffercitrommal dinsztelt zöldségek baszmati rizzsel; Sütés kevés zsiradékban; Sütés bő zsiradékban; Roston sütés; Savanyítás; Zöldség-terrine készítése; Különleges ajánlat: Spárgás-kecskesajtos terrine madársalátával és kaporral
FŐTT TÉSZTÁK 378
Friss tészta készítése; Friss tészta tálalása; Töltött tészta; Különleges ajánlat: Ricottás-mentás raviolini gombás-salátás szósszal; Tészta sütése; Nokedlik, galuskák, gombócok; Különleges ajánlat: Gombás gnocchi sonkával és parmezánkrémmel
ÁZSIAI TÉSZTÁK 398
Metéltek; Különleges ajánlat: Fekete borsos csirketea metélttel és zsázsával; Töltött tészták
THAI KONYHA 410
Fűszeres rák- és borsópadlizsán-mártás édes sertéshússal; Sült sziámi zsázsa zöldbabba), fokhagymával és csilive); Kígyótökös-tojásos rákleves; Marhahúsos zöld curry kukoricával és thai bazsalikommal
GABONÁK ÉS HÜVELYESEK 420
Rizs; Különleges ajánlat: Supplí al telefonó; Kukorica; Búza; Különleges ajánlat: Tabbuleh nyári gyümölcsökkel; Különleges ajánlat: Kuszkusszal töltött sült csirke; Hüvelyesek előkészítése; Különleges ajánlat: Meleg ázsiai saláta tofuöntettel
KENYEREK ÉS TÉSZTÁK 454
Élesztővel kelesztett kenyér; Sütés kovásszal; Különleges ajánlat: Angol kovászos kenyér burgonyával és ale-lel; Rozskenyér; Pizzatészta; Kevéssé kelesztett kenyerek; Különleges ajánlat: Lapos kenyér tökkel, zöld olajbogyóval és mogyoróhagymával; Lapos, ropogós, búzamentes kenyerek; Gyors kenyerek; Édes tészták
MEXIKÓI KONYHA 486
Cukkinivirággal töltött masahajók; Tortillaleves csilivel, sajttal és avokádóval; Párolt sertéshús piroscsili-szószban; Lime-fagylalt cajetával
PÉKSÜTEMÉNYEK ÉS ÉDES TÉSZTÁK 496
Péksütemények; Különleges ajánlat: Ropogós pite pisztáciával, meggyel és cseresznyével; Kekszek; Különleges ajánlat: Csokoládés sablé Viennois
KÖZEL-KELETI KONYHA 536
Lazacos kibbeh najeh; Labneh; Galamb-bisztíja; Sárgarépa-saláta; Kussza mahsi; Muhallabeja; Török kávé
DESSZERTEK 546
Cukorszirupok készítése; Krémek és sodók; Fagylaltok; Különleges ajánlat: Licsi- és rózsasörbet; Habcsókok; Piskóták; Csokoládé; Különleges ajánlat: Tejcsokoládés trüffel maracujával
TORTÁK, KALÁCSOK 578
Piskótatorták; Különlegességek; Túrótorták; Különleges ajánlat: Stephan túrótortája; Kelt tészta;Különleges ajánlat: Drezdai kalács; Aprósütemények
GYÜMÖLCSÖK ÉS MAGVAK 612
Friss gyümölcs előkészítése; Gyümölcsök pürésítése; Zselé; Főtt gyümölcsök; Különleges ajánlat: Főtt körte fahéjfagylalttal; Sütőben sült gyümölcsök; Olajban sült gyümölcsök; Gőzölt és főtt pudingok; Különleges ajánlat: Gőzölt narancspuding; Magvak édességekhez; Magvak sós ételekhez
KISSZÓTÁR 634
TÁRGYMUTATÓ 638
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS 648
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.