kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magvető Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 490 oldal |
Sorozatcím: | Magyar Hírmondó |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-271-550-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
"A gyomros matéria" (Kovács Sándor Iván bevezető tanulmánya) | 5 |
A csáktornyai Zrínyi-udvar XVII. századi kéziratos szakácskönyve | |
Az köz-étkeknek főzéséről való rövid jegyzés | 145 |
Főtt húsételek | 147 |
Sültekről és azoknak alája való levekről | 171 |
Egynehányféle salátát készíteni | 188 |
Böjtnapokra való leves étkek | 202 |
Az halakról | 207 |
Tésztából egynehányféle étek | 228 |
Betegeknek egésséges eledel | 237 |
Mutató tábla | 249 |
Az pincéről | 257 |
A Tótfalusi Kis Miklós által kiadott kolozsvári szakácskönyv | |
Szakácsmesterségnek könyvecskéje | |
Tábla: mint kellessék mindenféle húst főzni | 267 |
Toldalék mutató táblája | 277 |
Húsevő napokra való főtt étkek | 279 |
Sültek | 312 |
Vajas étkek | 325 |
Böjti eledelek | 365 |
Más egynehány étkek készítésének módjai | 387 |
Toldalék, mellyben leíratnak egynehányféle nevezetesebb liktáriomok | 398 |
Jegyzetek | |
Jegyzetek a bevezető tanulmányhoz | 423 |
Bevezetés a szakácskönyvszövegek jegyzeteihez (Király Erzsébet) | 446 |
A jegyzetekhez felhasznált források jegyzéke | 451 |
Szavak és kifejezések magyarázata | 453 |
Összesített betűrendes mutató | 471 |
Képjegyzék | 487 |