kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szépirodalmi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 261 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-15-3722-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 5 |
"A gyomros matéria" | 11 |
"Tök-é vagy túrós étek?" | 13 |
A csáktornyai szakácskönyv | 26 |
A kolozsvári "Szakácsmesterségnek könyvecskéje" | 37 |
Szerkezet, nyelv és stílus a két szakácskönyvben | 48 |
A legismertebb ételfőhős: a diadalmas káposzta | 58 |
Egy ismeretlen irodalmi hős: a szakács | 65 |
Szalonna vagy kaviár? | 89 |
A régi magyar utazási irodalom az európai utazáselméleti művek tükrében | 93 |
Elméletek | 100 |
Műfajok | 136 |
Szerzők | 152 |
Színterek | 156 |
Jegyzetek | 201 |
"A gyomros matéria" | 206 |
A régi magyar utazási irodalom az európai utazáselméleti művek tükrében | 212 |
Albert Meier utazási módszertana | 219 |
Justus Lipsius az itáliai utazásáról | 228 |
A Chytraeus-féle táblázat Frölich közlésében | 234 |
Az 1636. évi Róma-útikönyv kéziratos függeléke | 235 |
Adalékok | 239 |
Az illusztrációk jegyzéke | 241 |
Névmutató | 243 |